Przepustnica do skody octavi 1,6 AEE

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kristof-74
    Classic
    • 2007
    • 16

Zamieszczone przez paf
    a laszego?
    Chyba chodzi o temp na wykresie.
    www.ToledoClubPolska.pl
  • MAX 1000
    Drive
    • 2006
    • 53

Witam ma takie pytanie do osób ktore wymieniły już swoją przepustnica na nową a szczegulnie na ten zamiennik nie orginalny np: z tej aukcji allegro http://moto.allegro.pl/item174182821...polo_nowa.html
    Jak się sprawuje czy warto ją kupywać czy lepiej kupić orginał ale uzywany. Prosze o odpowiedzi i opinie wszytkich użytkowników. Pozdrawiam

Komentarz

• orzel720
      RS
      S_OCP Member
      • 2004
      • 2267
      • Superb III (3V3)

MAX 1000,

Ja wymieniłem w swojej F1.6 we wrześniu przepustnice na zamiennik i działa ale nie wiem czy taki sam

pozdr

Komentarz

• Irek999
        Classic
        • 2005
        • 27

Witam. Sory że tak późno opisuję ale wymieniłem w swojej 1.6 Aeee.......... przepustnicę na nieorginalną (475zl) i śmiga bezproblemowo

Komentarz

• robak013
          Ambiente
          • 2008
          • 101

Odświeże trochę temat, mam pytanie czy to prawda, że w silnikach 1.6 AEE nie można wymienić samego silnika krokowego tylko trzeba od razu z przepustnicą?
          Z góry dziękuje za odpowiedź.

Komentarz

• kowal 2002
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 5161

Zamieszczone przez robak013
            Odświeże trochę temat, mam pytanie czy to prawda, że w silnikach 1.6 AEE nie można wymienić samego silnika krokowego tylko trzeba od razu z przepustnicą?
            Z góry dziękuje za odpowiedź.
            Tak to prawda. Silnik ( i to wcale nie krokowy tylko zwykły komutatorowy ) jest zainstalowany wewnątrz obudowy przepustnicy i żeby się do niego dobrać trzeba by ją rozebrać na "części pierwsze" ( robota wykonalna tylko dla fachowca od regeneracji takich rzeczy ale i tak podobno nieopłacalna - lepiej kupić zamiennik ). Pytanie tylko, czy faktycznie uszkodzony jest silnik, bo częściej jest problem ze ścieżkami przewodzącymi na potencjometrze a typowym i ogólnie znanym problemem jest zabrudzenie gardzieli i klapki przepustnicy...
            Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
            Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• robak013
              Ambiente
              • 2008
              • 101

Dzięki za odpowiedź, miałem problem z falującymi obrotami i gaśnięciu na biegu jałowym. Po przeczyszczeniu jest spoko.

Komentarz

Pracuję...