Zamieszczone przez Garret
Czy to aby przepływomierz ??
Zwiń
X
-
Czy to aby przepływomierz ??
Witam wszystkich
Przepraszam wiem powinienem uzyć szukajki
Od 2 dni jestem posiadaczem Skody Octavi I 1.9 TDI (po lifcie) silnik AGR . Jest to mój pierwszy samochód diesel. Po tych dwóch dniach mam problem z moim samochodzikiem.Objaw trudno przekroczyć 3200 obrotów na 4 i 5 - mianowicie brak mocyna 1 2 i 3 też rewelacji nie ma.
Poczytałem pare tematów na forum na temat N75 i Przepływki.
Właśnie zrobiłem test a mianowicie odpiołem wtyczkę od przep.. i wydaje mi się samochód szybciej wchodzi na obroty i jest "zywszy".Jutro chcę kupić nową ale czy to oby to ??
Jeśli wiecie gdzie mogę podjechać w Poznaniu na zdiagnozowanie tego probelmu prosze o namiar.
Z góry dzieki za pomoc.
-
-
Jeśli wiecie gdzie mogę podjechać w Poznaniu na zdiagnozowanie tego probelmu prosze o namiar
Masters TUNING
POZNAŃ
GEKOCARS
ul. Główna 23
Poznań
tel. 0-61 878 01 97
kom. 509 856 100 [email protected]
Link do MT masz przed oczami.90 KM i uważam, że wystarczy - czy coś mi dolega ?
Komentarz
-
-
OK wielkie dzieki
jutro postaram sie podjechać ale tak jak napisałem wcześniej po odpięciu przepływki samochód wyrażnie sie ożywił więc postawił bym na nią.
Waszym zdaniem powinienem podjechać do ASO i zmienić tą przepływke ??
Czy może kupić gdzie indziej ?? jak gdzie indziej to może macie jakiś namiar w Poznaniu ??
Komentarz
-
-
W ASO warto zapytać, bo często na przepływki są promocje. Ale wymiana dopiero po zdiagnozowaniu, że to na pewno przepływka. Lepiej kupować oryginał, bo z zamiennikami jest różnie. Było o tym pisane na forum.O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
[quote="endryu"] Ale wymiana dopiero po zdiagnozowaniu, że to na pewno przepływka.
A myślisz że to może być coś innego ??
Z tylu postów co przeczytałem myśle że to ona. Np.
Jak sprawdzić czy przepływomierz padł.
.................................................. ...........
Jeśli auto wogóle straciło chęć do jazdy można całkiem odpiąc wtyczkę z przepływki. ECU podstawi wtedy sobie stała wartość zastępczą 550mg i auto wyraźnie ożyje. Nie będzie miało dynamiki tak jak na sprawnym przepływomierzu ale umożliwi kontynuacje jazdy we względnym komforcie.
[ Dodano: Nie 11 Mar, 07 20:57 ]
Panowie
własnie wziołem do ręki ksiązke serwisową mojego samochodu i wiem że zawór N75 był wymieniany przy 92 tys a teraz autko ma 114.
Myslę że to on nie bedzie winą tylko ta przepływka.
Komentarz
-
Komentarz