Witam !
Mam problem a może problem to za dużo powiedziane ale nie mogę zdecydować się na olej. Motul o specyfikacji 505.01 czy też motul 8100 X-CESS 5W-40 505.00. Podzwoniłem dzisiaj po serwisach i rozbieżność zdań jest porażająca co do specyfikacji. Jedno mi się chyba udało ustalić że powinna być specyfikacja 505. lub wyższa.
To prawda z tą wyższością ?
Co będzie najlepsze do AGR 2002 r 90 km - 30tyś przebiegu.
Pozdr.
Perfect Service by DobryGrześWawa
Octavia 1,9 BXE 105 KM
Uniden PC68XL+SIRIO AS-100
Wiem że było i czytałem całą dyskusję pod tytułem "jaki olej do TDi" ale pomimo że było tam naprawdę wiele wartościowych informacji poprzeczytaniu nadal nie wiedziałem co kupić. I do tego jeszcze tekst na stronie sklepu sprzedającego motula o
"8100 X (Z wyjątkiem silników VW z pompami wtryskowymi wymagającymi oleju MOTUL SPECIFIC 505.01 5W40) "
Dzięki za jednoznaczną odpowiedź
Pozdrawiam
Octavia 1,9 BXE 105 KM
Nie nie jestem pierwszym właścicielem. Wiem że przebieg jest kosmiczny ale uwierzyłbys gdybys usiadł w nim w środku. Pachnie jeszcze nowością.
Pozdrawiam
Octavia 1,9 BXE 105 KM
Witam !
Mam problem a może problem to za dużo powiedziane ale nie mogę zdecydować się na olej. Motul o specyfikacji 505.01 czy też motul 8100 X-CESS 5W-40 505.00.
Pozdr.
Z tych dwóch każdy jest ok do AGR. Choż ja bym wybrał X-Cees bo wiem jak chodzi w silniku VP. :diabelski_usmiech
Komentarz