Drobna naprawa zderzaka w ASO czy prywatnie ?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Adam2014
    Classic
    • 2018
    • 0

Firma z Tychach mi wyliczyła pod 4 przy drzwiach, podłodze, bagażniku i nadkolach. Plus dach
  • Adam2014
    Classic
    • 2014
    • 3

Witam. Cofając niestety nie zauważyłem wystającego słupka który zrobił małe wgniecenie w zderzaku tylnym (gdzieś 2 na 3 cm) łącznie z częściowym zrobieniem dziury w tym miejscu. Jako że samochód jest na gwarancji wraz pakietem AC mam pytanie czy takie coś trzeba robić w ASO ze względu na gwarancję czy też mogę to zrobić prywatnie ? Nie wiem jakie są koszty przemalowania całego zderzaka wraz naprawą w ASO ale pewnie znacznie wyższe niż prywatnie. Mam dobrego lakiernika więc dlatego pytam czy warto płacić w ASO korzystając z AC ale wiadomo że potem następna składka AC będzie z tego względu podwyższona ?? Dzięki za porady

Komentarz

• zajas
      Rider
      • 2009
      • 631

lakierowanie w ASO 1000 netto + nowy zderzak
      zrobisz poza ASO- gwarancja na lakier+perforację idzie się #ebać....

moja rada: zrób z AC- na składce stracisz mniej niż zapłacisz swojemu lakiernikowi za naprawę

EDIT: na forum zaczynamy od przywitalni...

Komentarz

• Adam2014
        Classic
        • 2014
        • 3

Zamieszczone przez zajas
        lakierowanie w ASO 1000 netto + nowy zderzak
        zrobisz poza ASO- gwarancja na lakier+perforację idzie się #ebać....

moja rada: zrób z AC- na składce stracisz mniej niż zapłacisz swojemu lakiernikowi za naprawę

EDIT: na forum zaczynamy od przywitalni...
        A czemu gwarancja na lakier + perforację ma przepaść ?- zderzak jest plastikowy przy dobrze pomalowanym zderzaku są w stanie wykryć jak ? Grubościomierz na plastiku nie działa przecież

Komentarz

• zajas
          Rider
          • 2009
          • 631

Adam2014, no jak sprawę "pozamiatasz" i ASO się nie połapie to nic nie tracisz...to oczywiste

ja dałem Ci info co tracisz gdy ASO się dowie że naprawa nie była u nich

Komentarz

• Adam2014
            Classic
            • 2014
            • 3

Zamieszczone przez zajas
            Adam2014, no jak sprawę "pozamiatasz" i ASO się nie połapie to nic nie tracisz...to oczywiste

ja dałem Ci info co tracisz gdy ASO się dowie że naprawa nie była u nich
            To jeszcze jedno pytanko - rozumiem że gwarancję na lakier i perforację tracę tylko na tym elemencie który sam pomalowałem czyli w tym przypadku na zderzaku ???

Komentarz

• yunior81
              RS
              • 2010
              • 1657
              • Octavia I (1U2)
              • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez Adam2014
              To jeszcze jedno pytanko - rozumiem że gwarancję na lakier i perforację tracę tylko na tym elemencie który sam pomalowałem czyli w tym przypadku na zderzaku ???
              Dokładnie.
              Ja malowałem zderzak po lekkim otarciu w ASO plus wymiana tylej lampy z polisy sprawcy. ogólny koszt wyszedł ok 1850 zł.
              Gdybym to robił prywatnie koszt byłby dużo niższy.
              Moim zdaniem nawet jak bedziesz robił zderzak poza ASO to podjedź do nich niech wycenią i wtedy zdecydujesz gdzie robić.

Komentarz

Pracuję...