wrzuć fotki tych zacisków
Serwis LongLife w Octavi Tour
Zwiń
X
-
Serwis LongLife w Octavi Tour
Posiadam octavie Tour 1,9 tdi ,06 wercja ice , nie wiem kiedy powinno się robić pierwszy przegląd, w aso poinformowano mnie ze ma zapalić się kontrolka bo auto jest objęte serwisem longlife. Jak jest z tym naprawdę czy powinno się czekać na kontrolkę czy lepiej wcześniej zrobić przegląd-wymienić olej itp?
-
-
Niedam sobie nic za to obciac ale w ksiazce serwisowej masz wszystko opisane...
Według wskazań ale najpóźniej po 24 miesiącach lub po 50tys dla TDI...
Teoretycznie to system ma ponoc sam zdecydować kiedy taka inspekcja jest potrzebna analizujac styl jazdy etc... [qrde fajne to jest ]
Wazne jest stosowanie tez oleju o specyfikacji VW 506 00 [dla ropniaków]
Info z ksiązki dla modeli 2001
pzdrAdam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez b707....
Wazne jest stosowanie tez oleju o specyfikacji VW 506 00 [dla ropniaków]
Info z ksiązki dla modeli 2001
pzdr
Jak jest z 2006 to pewnie AXR wiec trzeba stosować olej 506.01
I tak może przy okazji zapytam: Też mam O1 TDI z 2006, ale nie mam long life, tylko normalnie kazali mi po 15 tys. przyjechać na wymiane oleju. Zna ktoś może jakąś prawidłowośc decydującą o tym czy dostaniemy samochód z serwisem longlive czy nie?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maicroftradekr, Nie siej wrogiej propagandy. Najpierw trzeba sprawdzic jak jest ustawione QG, a potem wybrac norme oleju 505 lub 506 oczywiscie z dopiskiem .01
ILE JESZCZE RAZY MOZNA NAPISAC, ZE DO OBECNYCH SILNIKOW TDI PD NIE NALEZY STOSOWAC OLEJU Z OZNACZENIEM 00 TYLKO 01
15KKM 505.01
30KKM 506.01
No przecież to napisałem.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez radekrak jest z 2006 to pewnie AXR wiec trzeba stosować olej 506.01
Ja tylko zwracam uwage, zeby nie pchac sie w koszty tam gdzie ich nie nalezy robic. Bo nie widze sensu kupowania oleju o super parametrach LL jak pójdzie do kanalu po 15kkm, biorac pod uwage ze kosztuje praktycznie 2x tyle co 505
A czekac na kontrolke oczywiscie ze mozna, tylko ze ona nie zapali sie przy 30kkm, tylko tak kolo 20-22kkm :twisted: Wiec zaoszczedzimy jak cholera
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftZamieszczone przez radekrak jest z 2006 to pewnie AXR wiec trzeba stosować olej 506.01
Choć żeczywiście nie wyraziłem się precyzyjnie i mogło to zostatać zrozumiane tak jak Ty to odebrałeś, także przepraszam i obiecuję na przyszłośc wyrażać się precyzyjnie. ops:
Komentarz
-
Komentarz