lewy przedni siłownik padł? oraz lusterko elekt. lewe...

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Przemo
    Drive
    • 2004
    • 44

marekzu- kontrolki świecą ale nie wszystkie, są dni kiedy zapalą się wszystkie i nawet liczniki działają ale po odpaleniu samochodu wszystko przestaje działać

szpal - rozkręcałem już cały licznik i jak zobaczyłem ile tam jest tych czarnych kosteczek to się przeraziłem, może znasz jakiś symbol tego stabilizatora? To rozkręcę jeszcze raz i będę szukał, może wiesz czym on się różni od innych kosteczek, jakieś anaki szczególne??
  • orzel720
    RS
    S_OCP Member
    • 2004
    • 2267
    • Superb III (3V3)

Witam
    Wczoraj wreszcie sprowadziłem moją Octę I 1.6/101KM Ambiente (LPG sekwencja) i tak:
    1. Z padniętym lewym przednim chyba siłownikiem w każdym razie jak załączam/wyłączam pilotem alarm i centralny to wszystkie działają oprócz zamka kierwocy tak więc muszę je zamykać kluczykiem
    trochę głupio 2 razy zamykać autko
    Jak Wasze doświadczenie mówi - co padło ?
    i jak do tego się zabrać jakie przypuszczalne koszty? dam rade sam ?

2 sprawa niezależnie jak przełączę sterowanie lusterek ( L i P) zawsze rusza się prawe.... czy jest jakś zaleńość/sprzężenie 2 lusterek ???? jestem osobą większego wzrostu i fotel mam oddalony na maxa... a przez to lusterko odpowiednio też ustawione...
    3. Świeci mi malutki napis "service" na wyświetalczu z przebiegiem i po jakimś czasie znika - serwis olejowy? jaki koszt?

Sorry że może takie lamerskie pytania napewno Wszystko jest w archiwum ale chciałem to dziś załatwiać a w pracy nie mam czasu na szukanie w sieci...

Wielkie dzięki za szybką i fachową pomoc
    Pozdr
    Orzeł

Komentarz

• dariuspolo
      L&K
      S_OCP Member
      • 2007
      • 1168

...jak to jeden kolega zwykle pisze "Szukanie nie gryzie"!

A odnosnie sterowania lusterek i centralnego u kierowcy to zacznij sprawdzanie od
      wiazki elek.

Darek
      T4 CARAVELLE AXG 150PS/295Nm
      SEAT ALHAMBRA BLT 180PS/385Nm
      Zuzycie paliwa

Komentarz

• greg1964
        Classic
        • 2007
        • 7

Więc tak. Jeśli chodzi o zamykanie drzwi lusterko to może być jedna i ta sama przyczyna a mianowicie naloty w kostce w drzwiach od kierowcy(tzw. zielenina). Chodzi o kostkę przy silniczku szyby( u mnie trzy bolce zgniły). Jeśli chodzi o napis service to wyświetla się on przy załączaniu zapłonu przez kilka sekund co 15 tys. km. i tak sobie jest aż się go nie zresetuje. Chodzi o przypomnienie o wymianie oleju. Reset robi się przez bodajże jednoczesne wciśnięcie obu przycisków przy liczniku. Jest opis tego w książce obsługi. pozdrawiam

Komentarz

• lyzy 110
          Ambiente
          S_OCP Member
          • 2004
          • 237

Zamieszczone przez orzel720
          sprawa niezależnie jak przełączę sterowanie lusterek ( L i P) zawsze rusza się prawe.... czy jest jakś zaleńość/sprzężenie 2 lusterek ???? jestem
          dokłądnie sprzężenie lusterek jak teściowa siądzie za kółkiemi pokręci lusterkiem (zazwyczaj jednym :P ) to potem będzie Ci łatwiej ustawić do twojego położenia :szeroki_usmiech

Świeci mi malutki napis "service" na wyświetalczu z przebiegiem i po jakimś czasie znika - serwis olejowy? jaki koszt
          koszt oleju + 0 zł 0 gr jeżeli użyjesz opcji szukaj
          wpisz kasowanie inspekcji serwisowej/olejowej banalnie proste ale nie chce mi się pisać jak możesz sam sobie przeczytać było wiele razy
          była czeszka jest franca ale wolałem czeszkę

Komentarz

• orzel720
            RS
            S_OCP Member
            • 2004
            • 2267
            • Superb III (3V3)

greg1964, Dziś zadzowniłem do Skodowskiego zaufanego mechanika (ul. Powstańców 1 Kraków,) i mówi mi że co do lusterka to może padł ten przełącznik co się nim reguluje lusterka - mozliwe to?

Komentarz

• daneczek76
              RS
              S_OCP Member
              • 2006
              • 3642
              • Toyota

reguluje lusterka - mozliwe to?
              wszystko jest mozliwe podstawa sprawdzić bezpieczniki druga sprawa sprawdzić wizki które idą do drzwi między budą a drzwiami w gumowej osłonie często sie łamią.PZDR
              Co do joysticki od lusterek najlepiej podjedz na spocik i nachwile pożycz od kolegi taki sa i będzie wszystko jasne. Pamiętaj taki sam bo są 2 lub 3 rodzaje tych joysticków.
              [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• greg1964
                Classic
                • 2007
                • 7

Uważam, że powinieneś sprawdzić te kostki, tzn kostkę przy silniczku szyb - tam dochodzi bardzo duża wiązka kabli ( ta wiązka idzie z kabiny-tam też jest kostka w progu a konkretnie pod dźwignią otwierania pokrywy silnika. Można do niej dotrzeć odkręcając pokrywkę czterema śrubkami- tam też może nie stykać). Uważam, że najpierw powinieneś sprawdzić to. Oczywiście przełącznik móbł paść, ten przełącznik się bardzo łatwo wyjmuje -wystarczy podważyć i masz przełącznik. Podjeżdzasz pod sklep bierzesz na chwilę nowy przełącznik podpinasz i wszysko jasne. Jeśli nie działa nadal to jednak zielenina a przełączni oddajesz(trwa to 2 minuty)

Komentarz

• nico21
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2005
                  • 2640
                  • Volkswagen

orzel720, podjedz w czwartek na spota to sie podepnie od kogoś innego i będzie sprawa jasna - przełącznik czy wiązki kabli.
                  DACAR.team

Komentarz

• orzel720
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2004
                    • 2267
                    • Superb III (3V3)

nico21, ok podjadę dzięki
                    P.S. Podobno pada tzw moduł komfortu to ma związek?

Komentarz

Pracuję...