diody led ?

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jamer
    Drive
    • 2005
    • 89

diody led ?

Zamieszczone przez MisiekWAW
    Zamieszczone przez Tymon
    Wiesz pytam dlatego, bo mam znajomego co ma B6 w golfie IVi w Golfie III i mu buda pęka, auta nie bite :!:
    Robią przebieg rzędu 50-60 tyś km rocznie.
    Dlatego pytam :!:
    Pozdrawiam
    za mało na nich przejechałem, zeby odpowiedzieć od tej strony :roll: patrząc na to z drugiej strony to w Felicji na czeskim treningowym zawieszeniu rajdowym przejechałem ponad 50 tyś km i absolutnie NIC się nie działo :!: a to było zawieszenie dla którego "ugięcie" to było pojęcie nieznane, a komfort to kompletna abstrakcja :diabelski_usmiech

zresztą KarolZ miał przyjemność :szeroki_usmiech ze mną jeździć i może potwierdzić, że ta zawiecha to był hardcore :twisted:
    Wiesz tak się składa, że czasem mam przyjemność, jeździć Golfem III z obspawaną budą TDi z silnikem ze 130 zrobionym na 176, który służy do nauki jazdy itp...
    To tam jest total hard core, ale cały czas mi chodzi o to jak będą się spisywać przy dużych przebiagach, Octa którą śmigam robi 70-80 tyś rocznie, po naszym pięknym kraju i nie tylko...(notabene jest to Octa Luki :szeroki_usmiech )
    I właśnie czas zmienić amorki i jest dylemat....(sprężynki Eibach są założone)

Pozdrawiam
  • wasyl
    L&K
    • 2005
    • 1084

diody led ?

Zakupiłem niedawno diody led firmy Racer..w miejsca postojówek dają bardzo ładne białe światło nie takie żółte jak oryginały, ale mam problem bo co jakiś czas, to jedna, to druga się przepala :roll: (powiedziano mi że będą świecić 100000 godzin) wymieniam już trzecie pódełko (gwarancja) i dalej siada coś. Byłem w serwisie i nie ma żadnego spadku napięcia co jest grane ? oryginalne świecą cały czas.... :roll:
    ASV + Aligator MT K-ce 150 KM 320Nm
    www.wasilewski-foto.pl
    KIA 2,2 d (245KM i 523Nm)

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

Spadek napiecia gdyby wystapil to by poprostu zgasly. Raczej w druga strone za duze napiecie to wtedy mozliwe ze cos by im moglo sie stac. A nie ma w lampie jakies wilgoci lub w samej wtyczce robia sie jakies spiecia. Dioda jest teoretycznie niezniszczalna.
      Spritmonitor.de

Komentarz

• luky8
        Rider
        S_OCP Member
        • 2004
        • 623

Mam taki sam przypadek, juz dwa razy w ciągu kilku miesięcy przepala mi sie dioda ostatnio jak sie kończyła to pulsowała jak stroboskop :diabelski_usmiech po czym padła. O wilgoci raczej nie ma mowy, jest wszystko szczelne, ale czy moze miec na żywotność diody wyzsza temperatura, bo mam założone żarówki 90/100W :?:
        Zapraszam na www.rebel-tuning.com

Komentarz

• wasyl
          L&K
          • 2005
          • 1084

Mam taki sam przypadek, juz dwa razy w ciągu kilku miesięcy przepala mi sie dioda ostatnio jak sie kończyła to pulsowała jak stroboskop po czym padła. O wilgoci raczej nie ma mowy, jest wszystko szczelne, ale czy moze miec na żywotność diody wyzsza temperatura, bo mam założone żarówki 90/100W
          Dokładnie tak jak u mnie !! też migotała aż się skończyła !!! a wyższa temp. nie ma na to wpływu, lampy są szczelne... sam już nie wiem. Facet który mi je sprzedawał, też mówił że diody LED są niezniszczalne i już mnie unika jak mu oddaje 4 paczke :wink:
          ASV + Aligator MT K-ce 150 KM 320Nm
          www.wasilewski-foto.pl
          KIA 2,2 d (245KM i 523Nm)

Komentarz

• Maicroft
            Moderator
            S_OCP MemberModeratorr
            • 2004
            • 25757
            • Audi

Ale jak dziala i nagle zaczyna migac to tak jakby tracila styk i to ja teoretycznie moze wykonczyc. W tak gwaltowne skoki napiecia w kilku autach nie wieze. No chyba ze te diody sa na 10V a jak altenator zaczyna ladowac 14,6V to je cos trafia. Ale to by byl idiotyzm.

Purchawa ma takie niebieskie i dzialaja 8)

Spritmonitor.de

Komentarz

• jama89
              L&K
              • 2008
              • 1214

do diod jest dolutowany rezystor ktory prawdopodobnie jest za maly i dioda sie przepala. a jesli chcecie miec trwale diody to kupcie takie o srednicy 10mm ja mam takie i swieca po kilka miesiecy a jezdze dosc duzo. swiatlo tez bardzo jasne
              Octavia 1.9 TDI ASZ

.

Komentarz

• korpal
                Ambiente
                • 2008
                • 168

u mnie tak to wygladalo ze im wiecej diod miala tym szybciej padala :roll: teraz mam jedynki i narazie smigaja drugi miesiac

Komentarz

Pracuję...