kilka pytan

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • łukasz1982
    Classic
    • 2018
    • 0

kilka pytan

m4ly, 2.8 nie będzie tani w obsłudze/eksploatacji, a jak wyżej piszą potrafi oleum popuścić tu i ówdzie :P
    Superb I jest w tym momencie takim samym rozwiązaniem jak Passat b5 fl to to samo auto (tylko Superb dłuższy) - cenowo pod względem części to to samo też. Więc prosta sprawa chyba, kombi - celuj w paszczaka, sedan - paszczak lub superb.
    ale osobiście na Twoim miejscu bym szedł w 1.8t w tych autach

[ Dodano: Czw 10 Wrz, 15 17:04 ]
    paszczaka 1.8t wyrwiesz z polskiego rynku nawet:

lub jeśli wolisz superba z polskiego rynku (lepszy bo prosto od właściciela):

te autka to dużo lepsze opcje niż targane przez handlarze dziwne sztuki.Do 1.8t pakujesz gaz,albo robisz program i masz tyle mocy co w 2.8 i lżejsze, dynamiczniejsze autko
  • łukasz1982
    Classic
    • 2014
    • 13

kilka pytan

witam mam kilka pytań nie wiem czy dobry dział.

1. dmuchawa piszczy skrzypi - czytałem to co znalazłem na forum i ją zdemontowałem wyczyściłem przesmarowałem i jeden dwa dni spokoju i znowu piszczy jakaś masakra.

2. czy można jakoś ściągnąć osłonkę spryskiwacza reflektorów ba mi lata ten cały plastik i chciałem to składać sklejać.

3. jak wyłączę samochód są włączone światła otwieram drzwi i mi ten brzęczyk nie piszczy co sygnalizuje że zostawiłem na światłach.

4. w trzecim świetle stopu nie świeci jedna żarówka czy dioda nie wiem co tam jest czy można wymienić przepaloną żarówkę bądź diodę czy całe światło stopu.

octavia I 2.0 2002r. Hatchback bądź liftback sam nie wiem czym się różnią

Komentarz

• rafiki
      RS
      • 2012
      • 15975
      • Superb III (3V3)

łukasz1982, to może od końca. Najprościej mówiąc liftback wygląda jak sedan, ale unosi się też tylna szyba. Typowym liftbackiem jest np. octavia, a hatchbackiem np. golf.
      1. Nie pomogę
      2. Jak wyżej
      3. Sprawdź przewody w gumowej osłonie między słupkiem A a drzwiami kierowcy. Centralny zamek działa jak ma działać? Lampka w drzwiach świeci?
      4. Tam są żarówki, aczkolwiek nie powiem Ci teraz jakie dokładnie. Na 99% można wymienić pojedynczą sztukę.
      رافال
      Spoty
      Cause freedom is a lonely road

Komentarz

• łukasz1982
        Classic
        • 2014
        • 13

Zamieszczone przez rafiki
        łukasz1982, to może od końca. Najprościej mówiąc liftback wygląda jak sedan, ale unosi się też tylna szyba. Typowym liftbackiem jest np. octavia, a hatchbackiem np. golf.
        1. Nie pomogę
        2. Jak wyżej
        3. Sprawdź przewody w gumowej osłonie między słupkiem A a drzwiami kierowcy. Centralny zamek działa jak ma działać? Lampka w drzwiach świeci?
        4. Tam są żarówki, aczkolwiek nie powiem Ci teraz jakie dokładnie. Na 99% można wymienić pojedynczą sztukę.

central działa lampka świeci w drzwiach a nie piszczy.
        jak można wymienić to jak będę miał trochę wolnego to popatrzę
        ale najgorszy ta dmuchawa.

Komentarz

• rafiki
          RS
          • 2012
          • 15975
          • Superb III (3V3)

łukasz1982, dmuchawa to standardowa przypadłość O1. U mnie też trochę piszczy, ale olewam to :lol: Jeśli centralny działa ok, lampa świeci to posprawdzaj dokładnie te kabelki, ewentualnie mógł paść sam brzęczyk.
          رافال
          Spoty

Komentarz

• łukasz1982
            Classic
            • 2014
            • 13

łukasz1982, dmuchawa to standardowa przypadłość O1. U mnie też trochę piszczy, ale olewam to :lol: Jeśli centralny działa ok, lampa świeci to posprawdzaj dokładnie te kabelki, ewentualnie mógł paść sam brzęczyk.
            chłopie to piszczenie to mi psuje mózg pewnie jak będę miał trochę kaski to wymienie to ustrojstwo.
            a gdzie znajduje się ten brzęczyk.

Komentarz

• rafiki
              RS
              • 2012
              • 15975
              • Superb III (3V3)

łukasz1982, tego niestety nie wiem. U mnie nie działa, ale ja to mam przede wszystkim centralny do zrobienia
              رافال
              Spoty

Komentarz

• łukasz1982
                Classic
                • 2014
                • 13

łukasz1982, tego niestety nie wiem. U mnie nie działa, ale ja to mam przede wszystkim centralny do zrobienia
                spoko ale dzięki

Komentarz

• FishPL
                  Rider
                  • 2012
                  • 296

4. na bank wymienne są pojedyncze żarówki, kiedyś mój ojciec wymieniał, pamiętam, że to prosta robota

Komentarz

• matrix_pl
                    Elegance
                    • 2010
                    • 758

to ja trochę odpowiem ...

1) kup inna na formu jest kilka osób co mają części z rozebranych np. kolega Samiec
                    2) nie wiem na pewno da się rozebrać ale czy bez ściągania zderzaka to nie odpowiem ...
                    3) brzęczyk prosta sprawa podłączasz kabelek, np VAG lub podobnym wchodzisz na licznik i dajesz test wyjść któryś krok to brzęczyk ... jak nie działa to masz winowajce ...
                    4) światło jest rozbieralne a żarówki wymienialne ... koszt 1 zł / szt jak już chyba wymieniłem wszystkie

ps. gratuluje samochodu ...
                    Foty ze Spotu http://forum.octaviaclub.pl/album_cat.php?cat_id=33

Komentarz

• łukasz1982
                      Classic
                      • 2014
                      • 13

Zamieszczone przez FishPL
                      4. na bank wymienne są pojedyncze żarówki, kiedyś mój ojciec wymieniał,
                      pamiętam, że to prosta robota
                      dopiero we wtorek będę miał czas ( idę na nockę ) to to sprawdzę

[ Dodano: Sob 23 Sie, 14 22:44 ]
                      Zamieszczone przez matrix_pl
                      to ja trochę odpowiem ...

1) kup inna na formu jest kilka osób co mają części z rozebranych np. kolega Samiec
                      2) nie wiem na pewno da się rozebrać ale czy bez ściągania zderzaka to nie odpowiem ...
                      3) brzęczyk prosta sprawa podłączasz kabelek, np VAG lub podobnym wchodzisz na licznik i dajesz test wyjść któryś krok to brzęczyk ... jak nie działa to masz winowajce ...
                      4) światło jest rozbieralne a żarówki wymienialne ... koszt 1 zł / szt jak już chyba wymieniłem wszystkie

ps. gratuluje samochodu ...
                      1. pewnie tak zrobię tylko muszę poczekać ja będę miał kasę.
                      2. coś pokombinuję
                      3. tylko że podłączenie to min. 50zł. a gdzie jest ten brzęczyk
                      4. a to we wtorek

[ Dodano: Pon 25 Sie, 14 12:32 ]
                      punkt 4. załatwiony banalna sprawa 5 min pracy. tylko zdziwiłem się ceną tych żaróweczek 2 zł. sztuka a jest ich 13.

[ Dodano: Pon 25 Sie, 14 22:48 ]
                      punkt 1. jeszcze raz wszystko rozebrałem i teraz przesmarowałem smarem do łożysk jak na razie dwa dni spokoju.

Komentarz

• ruwado
                        RS
                        • 2009
                        • 14885
                        • Octavia IV (NX3)

Zamieszczone przez łukasz1982
                        tylko zdziwiłem się ceną tych żaróweczek 2 zł. sztuka a jest ich 13.
                        często winowajcą nie są żaróweczki, a rozwarte lub zaśniedziałe styki - tak jak w oświetleniu tablicy rejestracyjnej
                        pozdrawiam - Darek

Komentarz

• adamw1
                          Classic
                          • 2010
                          • 37

ad3. Jest też duże prawdopodobieństwo że padł mikrostyk w zamku. A czy po odryglowaniu samochodu z zewnątrz zapala się lampka w podsufitce?

Komentarz

Pracuję...