Hamulce i abs

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • wujamateo
    Classic
    • 2017
    • 0

Hamulce i abs

Zamieszczone przez Enriquez
    Pomysł fajny, ale czy ja dobrze rozumiem, że wywierciłeś w tym plastiku tyle dziur?
    Tak. Wywierciłem tyle otworów by wyglądało to po otwarciu estetycznie nawet jak zgaśnie światło i dlatego by otwory były jednocześnie mocowaniem ma wcisk bez kombinowania w klejenie czy też przykręcanie i dzięki temu że zrobiłem otwory montaż bardzo prosty paskiem z ledami takimi wystającymi w silikonie. Link podałem wyżej. One pasują do tego najlepiej bo wyrównują się z otworem i nie wychodzą na zewnątrz otworów.
    Wywiercenie otworów zajęło mi około 15 minut wiertłem do drewna.

[ Dodano: Pią 11 Wrz, 15 08:12 ]
    Zamieszczone przez endryu
    Naklejona, czerwona folia odblaskowa też by spełniła swoją rolę

W ostateczności cztery, pięć diód na stronę w zupełności by wystarczyło

Ale zdecydowanie folia odblaskowa
    Odblask dobry jest jak auto stoi zamknięte i nic przy nim się nie dzieje. Zdecydowałem się na ledy bo są lepiej widoczne a miałem już sytuacje jak bus cofał i nie widział że mam klapę otwartą a dobrze że byłem przy kole i sprawdzałem ciśnienie. Musiałem mu ręką w pake uderzyć bo tak by mi wygiął klapę która po otwarciu wychodzi trochę. W takiej sytuacji odblaski by nic nie dały

[ Dodano: Pią 11 Wrz, 15 08:17 ]
    Zamieszczone przez aniol
    kamkorder, A ciekawe ile wytrzymają uderzeń klapy przy zamykaniu
    To ile wytrzymają uderzeń klapy przy zamykaniu wyjdzie w praniu
    Może podobnie jak światła mijania bo też otrzymują dużo wstrząsów w trakcie jazdy a może dłużej w końcu to ledy więc żywotność mają dłuższą niż żarówki a dodam że podświetlenie tablicy z tyłu są żarówki i jakoś dają radę :-)
  • wujamateo
    Drive
    • 2014
    • 69

Hamulce i abs

Witam, przedstawię moją sytuację
    1) świeciła mi się kontrolka ABSu
    2) po przekroczeniu ok 10km/h trzykrotnie piszczało mi i zaczęła mrugać się kontrolka od ręcznego..

Został wymieniony czujnik ABSu i z tego co czytałem na forum,to po wymianie powinna kontrolka ABSu zgasnąć po przejechaniu kilku km.. (blaszka w bębnie została również oczyszczona)

2)U mnie po wymianie czujnika ABS, po przekroczeniu 10 km/h trzykrotnie nie piszczy ( z czego jestem zadowolony).
    1) Mam pytanie,czy na pewno po wymianie czujnika ABS,sama kontrolka przestanie się świecić po przejechaniu (w moim wypadku ok 7km?) ? Czy trzeba to ściągnać przez kompa?

Komentarz

• robekcool
      RS
      • 2009
      • 2041
      • Octavia II (1Z3)
      • BJB 1.9 TDI PD 105 KM

Błąd usuwasz testerem.
      www.k-mot.pl
      Specjalizacja VAG, inne marki też naprawiam.
      Autoholowanie.
      Robert Kulma

Komentarz

• aniol
        RS
        • 2012
        • 5228
        • Octavia I combi (1U5)
        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

wujamateo, Podłącz pod vag-a i skasuj błąd i będzie ok.
        http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
        Pozdrawiam ANIOL

Komentarz

Pracuję...