Zamieszczone przez Samiec
Montaż b6 i osłony pod silnik
Zwiń
X
-
Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
-
-
dede_adam, A oni go dobrze podlaczyli jak cos grzebali w nim??
karolz, Za 40 to ja ja biore od reki a nawet moge sie zamienic na 2002 rocznik w ktorym nic nie swiszczy i dolozysz mi te 10tysQrna oni tam naprawde ocipieli do reszty :rofl
BTW Jakis tydzien temu ojciec poszedl do ASO bo sie klocki skonczyly z tylu. I mowi ze chce kupic klocki hamulcowe do tylu do Octy I combi do diesla itd. A koles :wow przeciez pan ma bebny z tylu w OI nie dawali tarcz do tylu. W koncu koles stwierdzil ze udowodni ojcu ze sie nie zna itd. Poszli do drugiego kolesia a ten wzial dowod patrzy na symbol silnika i powiedzial tamtemu zeby sobie usiadl gdzie siedzial :bigyellow I rozmawiaj tu z takim o swiszczacej turbinie to sie dowiesz ze przeciez twoj silnik nie ma turbo :terefere
Komentarz
-
-
I rozmawiaj tu z takim o swiszczacej turbinie to sie dowiesz ze przeciez twoj silnik nie ma turbo
Rozmowa:
ja: Wymienicie mi przy okazji chlodnice oleju?
Pan z ASO: Intercooler? A po co ?
ja: nie intercooler, chlodnice oleju...
Pan z ASO: Czyli intercooler!
ja: Nie! Intercooler to chlodnica powietrza!
Pan z ASO: Noo... chlodzona olejem...
ja: :shock: eee... chyba w WRCe
Pan z ASO: eee... niewazne...
ja: :lol:"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PurchawaNie wiem czy pisalem, bo chlopakom na spocie opowiadalem jak przy okazji przegladu chcialem, zeby mi wymienili chlodnice oleju, na ta od 130tki.Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dede_adamNie wiem jak mogli mi podmienić zestaw bo zakurzony jest jak byl....
:lol: :lol: :lol:
Co do tych dystansow bo w koncu nie wiem z seryjnym zawiasem tez to mozna zalozyc , czy nie bardzo. Bo jak widze te garby z lodu i dziury w koleinach to strach jezdzic. Bo jak w ASO mase problemow maja robic to to sobie sam wloze :?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PurchawaI rozmawiaj tu z takim o swiszczacej turbinie to sie dowiesz ze przeciez twoj silnik nie ma turbo
Rozmowa:
ja: Wymienicie mi przy okazji chlodnice oleju?
Pan z ASO: Intercooler? A po co ?
ja: nie intercooler, chlodnice oleju...
Pan z ASO: Czyli intercooler!
ja: Nie! Intercooler to chlodnica powietrza!
Pan z ASO: Noo... chlodzona olejem...
ja: :shock: eee... chyba w WRCe
Pan z ASO: eee... niewazne...
ja: :lol:
buhahahaaaa
i My mamy jezdzic do ASO na przeglady
tak sie nie da !!
ASO :zastrzelic
Komentarz
-
-
Ale z drugiej strony to ja sie nie dziwie. Sprzedawca nie musi wiedziec wszystkiego od tego jest jakis techniczny w salonie i to on powinien tym sie martwic. Druga sprawa nie wiem jaka jest rotacja tych pracownikow w ASO, ale jesli ktos wie ze bedzie pracowac 3 miesiace lub pol roku to ma to w dupie i byle odbebnic te 8 godzin za 700zl. Czesto jest tez tak ze ten co stoi za kasa okazuje sie ze ma sprzedawac auta po godzinie czesci a po poludniu jest od przyjmowania aut do serwisu, wiec tak naprawde na niczym nie moze sie skupic. W kazdym ASO zeby pogadac tak naprawde z klientem o szczegolach technicznych musialby by byc ktos kto pasjonuje sie dana marka i swoj czas wolny poswieca na powiekszanie swojej wiedzy, a takich ludzi ze swieca szukac.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dede_adam[...] Obejmowała tulejki dystansowe podnoszace auto ~2cm [...]Antoine, member of Automobilklub Tomaszowski
Komentarz
-
-
Czy moglbys rozwinac co to sa te tulejki gdzie sie je montuje ile kosztuja i od czego sa, bo jak rozmaiwalem w pobliskich ASO to jedyna metoda podniesienia zawieszenia w Octavii 1 Ambiente jest wymiana kompletnego zawieszenia na zawiszenie z wersji na bezdroza za cene ~3kzl
nie widzialem ich z bliska wiec wiem tyle ile napisalem - tulejki dystansowe na przednie amortyzaotory podnoszace zawieszenie ok 2cm... jedna sztunia 30zl kosztuje...
zreszta CI co widzieli moje auto wiedza ze wyglada jak na szczudlech :wink: a ja bez problemu moge po kazdej drodze teraz jezdzic... (raz nawet ktos spytal czy ona jest na pneumatyce :lol: )....
a skoro w ASO pieprza CI takie gupoty to zmien ASO... :roll:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dede_adam
nie widzialem ich z bliska wiec wiem tyle ile napisalem - tulejki dystansowe na przednie amortyzaotory podnoszace zawieszenie ok 2cm... jedna sztunia 30zl kosztuje...
zreszta CI co widzieli moje auto wiedza ze wyglada jak na szczudlech :wink: a ja bez problemu moge po kazdej drodze teraz jezdzic... (raz nawet ktos spytal czy ona jest na pneumatyce :lol: )....
a skoro w ASO pieprza CI takie gupoty to zmien ASO... :roll:
moze mi ktos numer katlogowy podac? i jak tego szukac? od jakiego to auta?
niebardzo mam jakiekolwiek pole manewru jesli chodzi o ASO :/Antoine, member of Automobilklub Tomaszowski
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Antoinea to jest produkt skody czy wytwor jakiegos pana kazia?
moze mi ktos numer katlogowy podac? i jak tego szukac? od jakiego to auta?
Zamieszczone przez Antoineniebardzo mam jakiekolwiek pole manewru jesli chodzi o ASO :/Załączone plikiTorque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AntoineZamieszczone przez MisiekWAWnie przesadzaj :roll:
Zamieszczone przez Antoineto to cale zawieszenie z wersji na bezdroza rozni sie tylko ta tulejaka?? gdzie sie to montuje? bo niemoge sobie tego wyobrazic z tego rysunku.Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez karolzto to cale zawieszenie z wersji na bezdroza rozni sie tylko ta tulejaka??
te tuleje sa tylko na przod - to tez info z ASO :roll:
w ASO twierdzili ze sie bedzie zle prowadzila.
a te tulejki to jak sie zaklada? bez problemu podchodza do seryjnych amorkow i auto jest 2cm wyzej?Antoine, member of Automobilklub Tomaszowski
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Samiecciekawi mnie jak to teraz wygladabylo: Octa I Combi TDI+MTKATOWICE
Jest: 170/365@204/430... cos tam jezdzi :twisted:
Perfect service by DobryGrzesWawa
Komentarz
-
Komentarz