Jestem tutaj nowy i przymierzam sie do zakupu OCTAVI 1 z 2000 -2001 cały czas próbuję dostrzec te róznice po face liftingu i przed czy mogłby ktos mi powiedzć coś na temat np tego modelu :
Gratka.pl to serwis ogłoszeniowy z kategoriami: nieruchomości, praca, motoryzacja, dom i ogród, zwierzęta, dla dzieci, moda i uroda, usługi, noclegi oraz inne ogłoszenia
zalezy mi na czesie wszystkie sugestie mile widziane czy to auto jest przed czy po liftingu ??
szuwar, wersja przed liftem to taka jak w tych linkach, po lifcie przednie reflektory mają gładką szybę z tworzywa sztucznego i przedni zderzak jest jednoczęściowy z szerokimi wlotami powietrza. Tylne lampy też są inne-szkła kierunkowskazów przed liftem są pomarańczowe, po lifcie przezroczyste. Zmiany są jeszcze w materiałach tapicerskich. Lifting był w roczniku 2000.
Tu jest przód i tył przed liftem http://www.inzerce-bazar.cz/inzerce/...combi_9tdi.jpg
oraz różnią się drobiazgami. Wystarczy się przypatrzyć na zdjęcia.
Przed liftem mają oznaczenia LX, GLX, SLX, L&K
Po lifcie nazwy Clasic, Ambiente, Elegance i inne.
O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
a jesli chodzi o pozostałe wyposażenie sa jakies istitne róznice ???
acha zapomniałem dodać ze np ta octavia ma wszystkie szyby 99 oprócz jednej szyby która jest z 00 czy tak mogło byc montowane ?? poniewaz rok produkcji w dowodzie widnieje 2000
i jescze jedno pytanie te montowane w Poznaniu ciesza się jakąś gorszą sławą ?
panowie proszę o pomoc. Potrzebuję zderza do OI '99 rok KOMBI i tu mam pytanie czy te zderzak po liftingu pasuje do Octavki przed liftem? bo lekko różnią się kształtem tylko nie wiem czy mocowaniem. W salonie i warszatcie blacharskim Skody niestety nie wiedzieli takich żeczy
Witam,
czy ktoś sie nie orientuje czy w OI w wersji przed i po lifcie jest różnica w wielkości grilla?
Mój znajomy ma OI L&K 1999 i zobaczył na mej OII osłonę na maskownicę (grilla) i stwierdził iż jemu też by sie przydało takie ustrtojstwo.
Może trochę już po ptokach (zima ma się ku końcowi), osłonę wyszukałem, zakupiłem, z paczki wyciągam przymierzam a tu... osłona (pisze na niej jak byk do 06/2000) za długa o jakiś 1 cm - zachodzi na chromowaną obwódkę grilla...
Może ktoś sie spotkał z podobnym "zjawiskiem"?..
czy ktoś sie nie orientuje czy w OI w wersji przed i po lifcie jest różnica w wielkości grilla?
Przed i po FL jest inny gril i mocowania.
Dzięki, tak jak przypuszczałem. Ale czy jest moze jakaś różnica w wielkości grilla w OI 1999 pomiędzy tzw. wersją standartowa a L&K? Tu w L&K są ksenony.
Komentarz