Turbina i IC w 1.9TDi 110KM

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Turbina i IC w 1.9TDi 110KM

Zamieszczone przez macho
    Czas na wrazenia po pierwszym moim spocie nie powiem bardzo pozytywne.Pozdrawiam djczas,koja86,karmel,Speedy83 i calej reszty ktorych nie pamietam z nicka.Mysle ze spotkamy sie czesciejn jesli oczywiscie moje towarzystwo bedzie dla Was znosne.
    PS
    sorki ze odlaczylem ale sila wyzsza.... :wink:
    machodzięki piękne za spotkanie miło było poznać, no i oczywiście obecność obowiązkowa na każdym zlocie

sorki chopy, że uciekłem wcześniej, ale naprawdę fatalnie się czułem - obiecuję się poprawić i wozić przy sobie prochy :wink: - Stasiu jakbym wiedział, że takowe przy sobie posiadasz to wcześniej bym sobie zaaplikował i został dłużej.

Turbina i IC w 1.9TDi 110KM

Przebieg 150kkm. Pojawił się wyciek oleju z IC oraz przerdzewiał zbiornik podciśnieniowy sterujący kierownicami turbiny. ASO w trakcie przeglądu stwierdziło oczywiście, że do wymiany IC oraz turbina. Razem 2400! W postach na tematy turbin znalazłem info, że można wymienić sam zbiornik. Czy zbiornik razem z popychaczem nie jest w jakiś sposób dopasowywany do turbiny? (tak stwierdziło ASO na moje pytanie czy można wymienić sam zbiornik)
    Czy wycieki oleju z IC świadczą jednoznacznie o uszkodzeniu IC i turbiny (przepuszczanie oleju)?
    W systemie nie występują żadne błedy!! Fura ma całkiem przyzwoitego kopa, spalanie w normie.
    Będę wdzięczny za sugestie.

Komentarz

• koja86
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 3178

Przejedź do Master Tiuning sprawdzą i coś zaradzą w tej kwesti ja tak zrobiłem ze swoją pozdrawiam
      Takie zwykłe Ambiente

Komentarz

• Maicroft
        Moderator
        S_OCP MemberModeratorr
        • 2004
        • 25757
        • Audi

Sam mieszek podcisnienia mozna kupic, ale jest z tym ciezko. Jak chcesz nowa turbine to wsadz taka z 130, w dziale gielda sa w ofercie nowki sztuki z ASO w dobrej cenie, sam IC mozna kupic za 200-300zl jakby stary mial uszkodzenie.

Gdzie dokladnie saczy sie olej z IC??
        Spritmonitor.de

Komentarz

Trudno ocenić bo cały był w oleju a widziałem go przez chwilę. Dzięki za sugestię dotyczącą turbiny - sprawdzę. Ale czy wymiana turbiny w tej sytuacji to konieczność? Jak ocenić jej stan?

Komentarz

Pracuję...