nazwa firmy to "CIGNA STU" ;/ Słyną z niewypłacania odszkodowań powołując sie na nieistniejące przepisy;/
jeżeli jest to ta cigna co ma siedzibę na przeciwko politechniki to ja nie miałem najmniejszych problemów jak mi panienka walnęła w rant dźwi w sienie.
zakwalifikowali mi całość do wymiany i wypłacili kasę
pzdr.
Witam mam octe 1.6 aee 1999 i pojawił się dziwny problem po zmienie na felgi letnie 15 z 14 zimówek zaznaczam że letnie są łyse przy takim lekkim ruszniu pojawił się tak jakby coś pod maską jakby nie ruszał płynnie tylko przeskoczył a potem ciągnie juz bosko nie wiem co to może byc ale mnie to martwi miał już ktos cos takiego
bastek016
Czy te przeskoki to są przy poslizgu kół napedowych, jeżeli jest nawieszchnia naktórej łatwo to zrobić. Jeśli tak to umnie też jest takie chrobotanie/przeskoki. Jestem bardzo ciekaw czy to coś złego się dzieje. Gdzieś czytałem że to może być jakaś prosta blokada mechanizmu różnicowgo. Podobno była montowana w modelach 99, 2000.
nie wiem ale jest to na każdej nawierzchni przy leciutkim ruszniu tego nie ma nic się kompletnie nie dzieje ale jak gwałtowniej wystartuje tzn nie jakieś rajdy to czuje najpierw taki przeskok jakby się coś przekręciło a potem auto zbiera równiutko i nawet na 1 jak dam w podłoge to już nie zapiszczy na zimówkach tego nie miałem letnie mam całkiem łyse a zima jest nowa nie wiem nie wydaje mi się żeby to był poślizg kół 8) :shock:
Źle się wypowiedziałem chodziło mi że to ma ograniczyć poślizg. i wychodzi na to że tak jakby się u ciebie ciutek rozregulowało "strzelam". Daj znać jak się czegoś dowiesz.
bastek016, Podobno dzieje się tak jak chcesz ruszyć na pełnej gwiździe i tracisz trakcję a koła próbują ją odzyskać i dlatego tak buksuje.
Dla mnie to dziwne bo mam tak samo na śliskich nawierzchniach śnieg czy mokro, a na asfalcie tylko pisk. :?
:zlo: :zlo: South Side Madafaka Knight Rider's :zlo: :zlo:............................... prądownia ...
wg mnie powinniście sprawdzić amorki. Za wolno reagują. Miałem to samo w escorcie jak amorki już zaczęły siadać (ok 60%).
Taka moja mała sugestia, ale nie jestem specjalistą więc tylko się domyślam.
Sprzedam lub zamienię na Jeepa XJ z dopłatą: O2 1.9TDI BXE 4X4 + 4xMOMO X-43
JETTA Highline 1.4 TSI 160
Komentarz