Czyli naklejka nic nie mówi :/ niby ok, a tu pod pokrywą niespodzianka i wadliwy element. Doskonale :|
pasek rozrzadu
Zwiń
X
-
pompy wody montowane sa inny na pierwszy montaz, przynajmniej tak w OII jest. w OI mysle ze moze byc podobnie, co prawda nie miałem a w golfie 4 tez miałem INA pompe wody. co do paska to nie wiem, ale wiekszości zakłada contiOII 2.0TDI BKD+DSG Elegance
Auto Detailing: Dream Car Studio
(znajdź również na fb)
Komentarz
-
-
Jestem właśnie na etapie wymiany paska u siebie, więc przekopałem kawał internetu. INA są bardziej polecane niż SKF. Dużo osób radzi montaż części INA, SKF lub Ruville i do tego pasek Contitech albo Gates. Ja zdecydowałem się na zakup całego zestawu INA (pasek, rolka i pompa wody), w DEKO po zniżce dla forumowiczów 278 zł Z robocizną zmieszczę się w 500 zł.
Komentarz
-
-
Czytam popijając wino, i podziwiam znawców producentow części samochodowych. Moje winko, to rocznik 45, tak pisze na butelce, ale to jest najprawdziwsza prawda, bo na tym się znam, pochodzi z południowego stoku winnicy we Francji, (z której winnicy nie powiem aby nie robić reklamy), winorośl zebrana tuż po rozpoczęciu winobrania, bo nieco póżniejsze zbiory mają inny aromat, nie tak dobry, to znaczy dobry, tylko nie w moim guście.
I tak właśnie wyglądają dyskusje na temat producentów i jakości części samochodowych.
Przypuszczam, że wniosłem nieco humoru do takiej jałowej dyskusji.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez wolaszeby nie zakładać nowe wątku zapytam o zakładanie paska, jest jakaś różnica?, napisami ( patrząc od boku strony pasażera) tak żeby dało się przeczytać czy do góry nogami??
Chyba, że zakładasz używany pasek wówczas musi być założony tak jak był założony przed zdjęciem
Komentarz
-
-
Witam!
Chce wymienic komplet rozrzadu w swoim samochodzie.
Posiadam Skode Octavie I 2001 rok (po face liftingu) z
silnikiem 1.6 101KM.
W serwisie R7 w Krakowie polecili mi rozrzad firmy INA.
Na Allegro ceny tego INA sa male - okolo 150 zl. Moze
tak byc? Bo naprzyklad rozrzad firmy RUVILLE kosztuje
255 zl.
Czyli moje pytanie w tym przypadku bedzie brzmialo tak:
w jaki komplet rozrzadu lepiej zainwestowac? INA czy
RUVILLE?
Dzieki za ewentualne info!
Pozdrawiam!
P.S. Znalazlem tez drozszy INA...
W takim razie prosze o pomoc, ktory z nizej wymienionych rozrzadow lepiej kupic?
INA - http://allegro.pl/ina-rozrzad-pompa-...266173796.html
RUVILLE - http://allegro.pl/rozrzad-ruvill-sko...022153156.html
Komentarz
-
-
ddmytrenko, Jest droższy, bo w zestawie jest pompa wody.Octavia I FL kombi, 1.9 TDI 110 KM ASV, L&K
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=80299
_______
Piotr
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Czarna_LKddmytrenko, Jest droższy, bo w zestawie jest pompa wody.
P.S. Moze tez ja troche zle rozumiem wyraz "wymienic rozrzad po kupnie uzywanego
samochodu"? Ja myslalem zawsze ze w tym chodzi o wymianie wszystkiego:
- pompa wody
- pasek
- rolka
Mam racje?
Komentarz
-
-
ddmytrenko, Tak, wymienia się komplet: rolki, pasek, pompa wody.
Wszystko zależy z jaką historią kupiłeś samochód... jeżeli jest wiarygodna wiadomość o wymianie rozrządu to nie trzeba robić. Wiarygodna tzn. potwierdzona książka serwisową, potwierdzona w ASO, zakupiona u nas na forum.
Nie są astronomiczne koszty więc dla spokoju ducha i portfela na przyszłość wymień.Octavia I FL kombi, 1.9 TDI 110 KM ASV, L&K
_______
Piotr
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Czarna_LKddmytrenko, Tak, wymienia się komplet: rolki, pasek, pompa wody.
Wszystko zależy z jaką historią kupiłeś samochód... jeżeli jest wiarygodna wiadomość o wymianie rozrządu to nie trzeba robić. Wiarygodna tzn. potwierdzona książka serwisową, potwierdzona w ASO, zakupiona u nas na forum.
Nie są astronomiczne koszty więc dla spokoju ducha i portfela na przyszłość wymień.
[ Dodano: Sro 29 Kwi, 15 00:25 ]
Ok!
Dowiedzialem sie ze ten RUVILLE wszystko, co trafi mu w rece, markuje jako swoje.
Wiec postanowilem ze pasek + rolki kupie INA.
Ale teraz kolejne pytanie. Nie moge sie zdecydowac jaka pompe wody kupic.
Moze ktos polecic mi dobrego i sprawdzonego producenta pompy wody?
Dzieki!
Dobranoc!
Komentarz
-
-
ddmytrenko, Ja u siebie wymieniałem już rozrząd drugi raz, za każdym razem od Continental.
Myślę, że zestaw Ruville + INA może być. Co do pompy wody to uważaj, żeby tylko chińczyka nie kupić, bo pełno tego.Octavia I FL kombi, 1.9 TDI 110 KM ASV, L&K
_______
Piotr
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Czarna_LKddmytrenko, Ja u siebie wymieniałem już rozrząd drugi raz, za każdym razem od Continental.
Myślę, że zestaw Ruville + INA może być. Co do pompy wody to uważaj, żeby tylko chińczyka nie kupić, bo pełno tego.
Znalazłem zestaw w pełni INA:
- pasek INA
- rolki INA
- pompa INA
Za 310 zł
[ Dodano: Wto 05 Maj, 15 08:24 ]
Witam!
Mam kolejne pytanie. Czy wie ktoś ile w Krakowie kasują za wymianę kompletu rozrządu (sama
robocizna)? Bo mi się wydaje że mnie chcą troszkę wydymać z ceną. Podjechałem do serwisu
R7 (bo jest blisko). Krzyknęli mi 300 zł. "Bo ma Pan własny komplet rozrządu". Inaczej by było
270 zł.
Czy to jest realna cena wymiany w tak prostym samochodzie?
A zastanawiać się właśnie nad ich uczciwością zacząłem kiedy powiedzieli mi że łącznie
za wyciąganie, regenerację i montowanie zpowrotem rozrusznika poproszą 400 zł...
Komentarz
-
-
A co powiecie o zestawie Boscha? Cena w sklepie ta sama co za INA, ale w przypadku INA rolki zatarły mi się po 50 tys. km i to powoduje, że myślę o czymś innym w podobnej cenie...
Co do ceny za wymianę: w TDI krzyknęli mi 350 zł za usługę... I chyba to taka sama cena jak 4 lata temu w tym samym warsztacie. Czy wygórowana?
Komentarz
-
-
Witam
Nie chciał bym zakładać nowego tematu, dlatego zapytam tutaj.
Ile mogę jeździć na oryginalnym zestawie rozrządu VW?
Jak wymieniałem rozrząd za granicą to mój mechanik kupił części w salonie skody bo mieli tam jakiś dobry układ.
Po jakim czasie teraz wymiana.
Z góry dzięki za odpowiedz.
Komentarz
-
-
richi102, 90.000km lub co 5 lat.Octavia I FL kombi, 1.9 TDI 110 KM ASV, L&K
_______
Piotr
Komentarz
-
Komentarz