RT, okay, ale to co innego niz Drumb and base :P :diabelski_usmiech
silnik 1.6-SR
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
silnik 1.6-SR
Witam
Chcę kupić Octavię I z 2002 roku. Na pokrywie silnika jest oznaczenie 1.6-SR (na zdjęciu). Co może oznaczać skrót 'SR'. Jaka może być moc tego auta.
PozdrawiamDwa moje wielkie szczęścia - Ewa & Tymon.
-
Na 99,9 % silniczek ma 101 koników.
Nie jestem pewien co do skrótu SR.
Komentarz
-
dziwnie zabudowany tym plastikiem?? masz zdiecie całej komory
Komentarz
-
-
-
-
Ten sam silnik co w golfie IV i Leonie silnik 8 zaworowy
całkiem optymalna jednostka do octavi przyjemna dosyć ekonomiczna i nawet dynamiczna
Komentarz
-
To jest silniczek 1.6AKL. Mam taki sam i jak narazie jestem z niego zadowolony i ze spalania i z osiągów.Rozum każdy ma, ale nie każdy go używa.
Komentarz
-
Dzięki za odpowiedzi.
Byłem i oglądałem auto i w książce serwisowej jest wpisane 1.6 AKL. Robiłem także test na kompie w ASO i tam też wyszło: AKL 1.6i Simons/74kW.
PozdrawiamDwa moje wielkie szczęścia - Ewa & Tymon.
Komentarz
-
-
barylkaq, to nie jest 75 kucy tylko 74kW czyli 100 kusyków.:zlo: :zlo: South Side Madafaka Knight Rider's :zlo: :zlo:............................... prądownia ...
Komentarz
-
Cześć,
Zjeździłem takim AKL 130.000km od 2000r i potwierdzam, że to dość dobry wybór. Silnik jest mało ekonomiczny, ale jeździ sie nieźle. Nie przerabiałem na gaz, bo to było moje firmowe auto, miałem dołożoną klimę, która strasznie hałasowała.
Auto sprzedałem w listopadzie 2006, ale jak masz pytania to proszę.
PozdrawiamPo 10 latach zdradziłem Octavię, ale sentyment został
Komentarz
-
75 KM a 74 kw to tylko prawie to samo ;-)Zamieszczone przez barylkaqtylko nie kupuj tego 1,6 o mocy 75 KM
bo kiszka
74 kW to 101 KM - spoko silnik
ajć ... wolno się pisze to i wielu ubiega mnie .. ;-)nawigację mam - ram pa pa pa pam
Komentarz
-
-
Przejechałem mniej więcej tyle samo, z klimą nie było problemów, również z LPG III genereacji współpracował bez kłopotów. Jak widzisz w podpisie jeżdżę podobnym silnikiem dalej z LPGZamieszczone przez herman00Zjeździłem takim AKL 130.000km od 2000r i potwierdzam, że to dość dobry wybór. Silnik jest mało ekonomiczny, ale jeździ sie nieźle. Nie przerabiałem na gaz, bo to było moje firmowe auto, miałem dołożoną klimę, która strasznie hałasowała
Komentarz
Komentarz