leszekmw, co oznacza aha czy to oznacza ze dobrze rozpoznalem parownik?
[O1] Skok mieszka przy GT1749V
Zwiń
X
-
[O1] Skok mieszka przy GT1749V
Krotkie pytanie i jak bede znal odpowiedz, to wkrótce pojawi sie kilka fotek, które pewnie sie komus przydadza
Jaki ma byc skok mieszka przy turbinie GT1749V. Jak mieszek jest zdjety, to taka dzwigienka ktora steruje kierownicami, chodzi w pelnym zakresie, az do nakretki koktrujacej. Jak zapne mieszek i recznie chce przesunac to zatrzymuje sie gdzies jakis 0,5-1cm przed nia, ale w dalszym ciagu jako tako chodzi.
BTW. W ktorym kanale w VAG-u pokazuje cisnienie doladowania, bo wiem ze ma byc 0,95bar na full + cisnienie atmosferyczne kolo 1.
-
-
Sam mieszek wymontowany ok 2 cm.Skok dzwigni w turbinie między położeniem górnym a dolnym 11mm.Dzwignia po wymontowaniu mieszka musi chodzić w paluszkach leciutko,a po zamontowaniu mieszka chodzi ciężej.Jak masz turbo założone,to sam siłownik podłacz pod przewód podcisnieniai zobacz jaki wtedy ma skok.Załączone pliki
Komentarz
-
-
Jak mieszek jest odpiety, to chodzi w paluszkach, bo wyczyscilem srodek, ze jest jak nowka. Tylko, ze wtedy nie mozna bylo tym ruszyc i stad nie wiem ile ma byc po zalozeniu mieszka do tej sruby, w tej chwili dochodzi jakies 0,5cm mniej niz sruba, a ja spokojnie mozna podregulowac bo zakres ma duzy. Zalozone dopiero bede mial, ale sam mieszek podlaczalem do siebie i chodzi bez problemow, przy zapaleniu wykonuje ruch i potem tez chodzi, wiec z nim wszystko dobrze. W srodku bylo zabite na amen i dlatego nie chodzilo
Komentarz
-
-
Kierownice, turbina byla rozebrana, wszystko bylo wyczyszczone.
A mieszek zostawilem w spokoju bo sie rusza, a kiedys nie bylo ruchu mieszka, bo nie mogl pociagnac tej wajchy od kierowniczek i teraz dopiero widze, ze jak na max sie pociagnie za mieszek, to cieglo tak jakby nie chodzilo w pelnym zakresie. No nic pobawie sie jeszcze
Komentarz
-
Komentarz