Zagadzam się w 100 % - zabija głupota i kierowca źle wykorzystując posiadaną moc samochodu i osiąganą prędkość. Sam samochód by nie zabił. To że mam 300 km pod maską i mogę depnąc w 5 sekund do setki i jechać 250 km/h - to nie znaczy że to zabije. Zabiję ja - jak wykorzystam to w złym miejscu i w złym czasie.
1.8T AGU - rozmiary tarcz hamulcowych
Zwiń
X
-
1.8T AGU - rozmiary tarcz hamulcowych
Witam!
Chcę na zimę zrobić sobie hamulce na cacy. O ile przód jest spoko, tył mam w opłakanym stanie i trzeba wymienić tarcze+klocki.
Tylko do jasnej ciasnej - jakie mają być tam założone? Sprzedawcy gadają że 232mm, na forach czytam raz że 232, a raz że 239mm...
Rocznik 2000, przedliftówka zewnątrz, lift w środku. Silnik AGU 150KM.
Proszę o pomoc, bo na naszym forumku też nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi :/
-
-
Wg ETKI do Twojego rocznika na tylną oś są tarcze 232.
Nie wiem skąd informacje o rozmiarze 239,bo takie coś w Octavii nie występuje,może w późniejszych modelach,ale nie chce mi się sprawdzać.
Dopiero po lifcie,w modelach RS była tarcza na tył 256.Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.
Komentarz
-
-
innotic, Dzwoniłem do znajomego, on ma '99r. 1.8T i jest na tyle 232mm. Albo jak niektórzy producenci podają 231,7mm.Octavia I FL kombi, 1.9 TDI 110 KM ASV, L&K
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=80299
_______
Piotr
Komentarz
-
-
innotic, 239mm jest zdaje się właśnie do kombi. Nie mam możliwości sprawdzić teraz dokładnie, bo jestem poza domem i piszę z tabletu, a tu wszystkie strony jakoś nie działają. BTW, w sumie nie ważne co wsadzisz, bo jako ciekawostę napiszę, że klocki do 232/239x9 czy 256x22 są te same :diabelski_usmiech
ehhh... faktycznie idzie zgłupieć, bo co katalog, to inne dane. ATE i Brembo podają 230mm, Bosch 232mm, TRW 239mm. nie ważne co wsadzisz, byle nie jakiś szajs z gównolitu, to będzie działać.Black Pearl, Elegance & RS LOOK
@ by Tune-up Gdańsk
TDI VP++ i jeszcze rośnie
Antek
Komentarz
-
Komentarz