witam mam pewien problem mianowicie w aucie nie mam kola zapasowego,
znam poprzedniego wlasciciela i jego akcje jak to kolo stracil, po incydencie
jak jezdzil latem to mial w miejscu zapasowki poprostu 1 koło zimówke, a zimą odwrotnie ;/
troche to lipa i zastanawiam się zeby ten brak naprawic
mysle ze zakup pelnowymiarowego bedzie stosowniejszy niz dojazdowki co uwazacie?
gdzie takie kolo kupic? kupowac nowe jakies ori ze skody na necie?
czy podjechac gdzies na wulkanizacje i poszukac kola jakas stalowke z opona w moim rozmiarze w dobrej cenie?? prosze o porady bo jestem mlody i glupi jak narazie i zadaje durne pytania felgi stalowe do o2 fl sa 5x112 nie?
p.s.
prosze o wyrozumilosc moderatorów, uzywalem szukajki
Udało się może komuś umiejscowić dojazdówkę we wnęce bagażnika po stronie kierowcy w O1 hatchback? Tam jest trochę miejsca i jeszcze nie sprawdzałem ale wąskie koło 15 cali może weszłoby tam na stojąco. Co Wy na to ?
Udało się może komuś umiejscowić dojazdówkę we wnęce bagażnika po stronie kierowcy w O1 hatchback? Tam jest trochę miejsca i jeszcze nie sprawdzałem ale wąskie koło 15 cali może weszłoby tam na stojąco. Co Wy na to ?
ktoś już o to tu pytał i wyszło że nie pasuje. Za mało miejsca na wysokość by felga z oponą weszła
Rozmiar samej felgi niewiele tutaj mówi. Zależy jaki profil będzie miała opona na takiej 14-tce i to ma wpływ na całkowitą średnicę (wysokość) koła.
Zmierz sobie wysokość w bagażniku w interesującym Cię miejscu, i na necie masz kalkulatory, które podadzą Ci średnicę koła przy danych parametrach opony i felgi
Komentarz