Jeżeli mogę wam polecić jakieś modele - to ostatnio znacznie jakościowo poprawiły się akumulatory Centra. Podobno wziął to jakiś nowy inwestor który stawia przede wszystkim na jakość i wydajność. Popsuły się za to akumulatory Bumar (jest to nie tylko moja opinia, ale opinia innych kolegów mechaników).
W ciemno można też barać Bosch oraz Varta. Z tego co się orientowałem, to na Motointegrator mają obecnie dobre ceny akumulatorów - no i odebrać można w partnerskich punktach sprzedaży (bo przecież stary trzeba oddać - takie przepisy). U nich można to zrobić, podłączą i jeszcze ładowanie sprawdzą miernikiem.
W ciemno można też barać Bosch oraz Varta. Z tego co się orientowałem, to na Motointegrator mają obecnie dobre ceny akumulatorów - no i odebrać można w partnerskich punktach sprzedaży (bo przecież stary trzeba oddać - takie przepisy). U nich można to zrobić, podłączą i jeszcze ładowanie sprawdzą miernikiem.

. U mnie Futura jeździ już niedługo piąty rok, nie dzieje się nic ponadprogramowego, nigdy nie doładowywana prostownikiem, po prostu spełnia swoje zadanie...i tyle. Nie twierdzę, że jest to najlepsze aku, ale ja nie mam powodów do narzekań.
Komentarz