Mnie ostatnio tak zachrobotało na przeglądzie rejestracyjnym jak wóz byl na rolkach.Diagnosta byl zaskoczony i nie wiedzial co sie dzieje.Ja oczywiscie tez.Pokręcił będąc oczywiscie cały czas na rolkach kierownicą pare razy lewo-prawo,przyhamował pare razy i ustało na szczescie,bo oczywiscie do tej pory nic sie nie działo.Powiedzial mi,ze chyba klocek przy wjeżdzaniu na rolki sie jakos krzywo postawił czy cos w tym stylu.Szczerze mowiac to nawet sie wcale nie zdziwiłem,bo wjechał na te rolki z takim impetem,ze o mało co a by przywalił podwoziem,braklo dosłownie milimetrów tak,ze juz na dzien dobry bylem wkur...ny.U ciebie moze jest podobnie tylko,ze przy okazji kabel sie uszkodzil.
Skoda Octavia II RS vs VW Golf & Opel Astra
Zwiń
X
-
Skoda Octavia II RS vs VW Golf & Opel Astra
Czesc,
szukalem czegos wczoraj w sieci na temat porownania Octavii II RS z VW Golfem GTI, niestety wlasciwie nic nie udalo mi sie znalezc (co troche dziwne....), ale udalo sie odszukac jedna strone.... rosyjska :-) Nie czytalem jeszcze co tam ciekawego pisza (i nie wiem na ile uda mi sie zrozumiec, jez. rosyjskiego nie uzywalem od dluuuuugiego czasu), ale maja tam bardzo ladne tapety do Windows, nie tylko Skody ale i innych aut.
oto link:
Автомобильные новости, тест-драйвы с видео и фото. Каталог машин с описанием и ценами. Отзывы владельцев авто.
A tutaj jest tez strona www.autogaleria.pl gdzie jest test RS TDi:
http://www.autogaleria.pl/auto_test/test.php?id=68 i niezle zdjecia, zas jeszcze lepsze zdjecia mozna znalezc na dyskusji o tamtym tescie pod strona:
Pozdrawiam milosnikow RS ;->
ps. Miecz, jak tam Twoja rakieta? Zyjesz?
-
-
Zamieszczone przez MiKruSGolf z Octavią raczej wygra pod kazdym wzgledem - no moze poza cenowym.
tyle ze takie porownanie nie wiadomo czego mialoby dowiesc? hothatch kontra rodzinne auto z mocnym silnikiem i sportowymi akcentami - takie porownanie dwoch produktow dla zupelnie innych klientow.nasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Octavia 5D 2.0tfsi + tempomat (900,-), grzane fotele (900,-), autoalarm (1.200,-), 18" felgi (1.200,-) wychodzi 110.000,-.
Golf GTI 5D 2.0tfsi z wyrównaniem wyposazenia (chociaz nie mozna zrobic takiego wypasu, jak w Octavii, mimo checi) do ORS + w/w dodatki wychodzi 135.000,-. Yyyyyyyyyy :roll: Jak mialbym brac Golfa, to oszczedzalbym, jak sie da i wzialbym rzeczy dla mnie niezbędne, zeby auto sprawialo przyjemnosc, czyli standard + 5D + 18" i bi-xenon i tak by wyszlo 110.000,- , czyli dokladnie tyle, ile standard ORS + dodatki powyzej :shock: To jest bardzo fajne auto, ale ja bedac w miare mlody, nie majac rodziny spocilbym sie, jak swinia przy wyborze miedzy ORS a GTI i raczej wybralbym Mlada Boleslav
Komentarz
-
-
Tymon, klima jest juz w serii, chyba, ze chcesz Climatronic (ja tam mam gdzies automatyczna, dwustrefowa klime i juz wspolczuje Mikrusowi ciaglej zabawy z ustawianiem temp. po obu stronach ).
Aha, zapomnialem dodac, ze jak juz mialbym kase, zeby kupic Golfa GTI, to kupilbym Golfa GT TDI z DSG na lekkim wypasie. Mamy Golfa tdi 105KM zwyklaczka i dla mnie jest super, wiec mocniejszy, z jeszcze lepszym zawiasem, hamulcami i z lepszym wyposazeniem oraz pozadna skrzynia zupelnie by mi wystarczyl.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez KruPinjuz wspolczuje Mikrusowi ciaglej zabawy z ustawianiem temp. po obu stronach
tym bardziej, że jest to sensownie rozwiązane a co więcej o dziwo (dla mnie) działasaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez KruPinjuz wspolczuje Mikrusowi ciaglej zabawy z ustawianiem temp. po obu stronach ).nasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Re: Skoda Octavia II RS vs VW Golf & Opel Astra
Zamieszczone przez marlej108ps. Miecz, jak tam Twoja rakieta? Zyjesz?
Założyłem letnie na alusach. Bardzo fajnie te 17-tki wyglądają, takie ażurowe. Pewnie 18-tki wyglądałyby lepiej, ale na 17-tkach już wyraźnie czuć wertepy.
Ja cały czas jestem bardzo zadowolony z tego samochodu. Oprócz radia stream (które było taką kiłą, że prestałem je w ogóle włączać), nie mogę się do niczego przyczepić. Samochód fajnie jeździ, fajnie brzmi (czasem to normalnie mam dreszcze z radości), fajnie wygląda i przy tym za bardoz nie rzuca się w oczy... Po prostu ideał.
Jestem 3-ci od końca pod względem zużycia paliwa w klasyfikacji spritmonitor i nie wiem tylko jakim cudem innym ludziom (Niemcom - choć nie koniecznie jeżdżacym po autostradach) to pali 9 l/100km. Ja choćbym nie wiem jak delikatnie jechał, to poniżej 10 nie zejdę. Może zbyt krótkie dystanse pokonuje, może u nas ruch mniej płynny, niż w Szwabii. Ale różnica spora. Leję tylko Sheell VP, BP 98, Albo Vervę 98, więc chyba nie jakiś syf. Zapodam teraz może znowu shella, bo już dawno na nim nie jeździłem i zobaczę co będzie.[/scroll]
Komentarz
-
Komentarz