żarówka w5w LED
Zwiń
X
-
żarówka w5w LED
Dziś przez przypadek w supermarkecie natknąłem się na owe żarówki w cenie 7 zl Postanowiłem zamienić je w podświetleniu rejestracji, lecz efekt mnie rozczarował... :/ Ledwo co świeciły. Po wsadzeniu do podświetlania wnętrza to samo.. obie boczne lampki nie dają tyle światła, co dotychczas jedna. Stąd moje pytanie... czy to po prostu efekt tanich "chinoli" czy nie da się zastąpić z DOBRYM skutkiem żarówek podświetlenia wnętrza i rejestracji nie zmieniając ich mocy?
-
-
FishPL, źle trafiłeś po prostu. Dobry led świeci nawet mocniej.obecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
wcześniej O1 1.9 TDI AGR & O2 2.0 TDI BKD
Markizy tarasowe, balkonowe, koszowe, rolety wewnętrzne -> www.x-mark.pl
Komentarz
-
-
Poszukaj sobie na przykład żarówek serii OSRAM LEDRIVING (zarówno w wersji C5W jak i W5W), sprawdź ich cenę i odpowiedz sobie sam na postawione przez siebie pytanie.
U mnie wspomniane wyżej elementy LED spisują się wzorowo, zarówno jako żarówki oświetlenia tablicy jak i oświetlenia wnętrza.
Wcześniej zainstalowane dwa komplety chińczyków w oświetleniu tablicy rejestracyjnej uległy korozji i rozpadowi, a w lampce oświetlenia wnętrza nijak nie byłem w stanie dobrać elementów LED C5W i W5W dających światło o tej samej temperaturze i mocy.Pozdrawiam, Robreg.
----
furmanka.blogspot.com fan ;-)
Komentarz
-
-
robreg, tylko ze ty masz O2 a kolega O1. FishPL, ja mam do podswietlenia tablicy w5w smd plaskie, ponad 1W kazda i ladnie swieca w srodku mam w5w tradycyjne 3W w obudowie aluminiowej plus centralna rurkowa cree i w nocy bajka. Nie kupuj najtanszego badziewia bo ani to swieci ani wyglada. Ja za cree dalek ok 20pln, a za pozostale ok 8zł za sztukepekool
Komentarz
-
-
pekool, moje problemy z tanimi LEDami nie wynikały z tego, że O2 ma humory. Częściowo masz rację, wynikały pewnie z tego, że moja klapa bagażnika przecieka, pewnie w O1 nie miałoby to szansy się zdarzyć, racja! :-) (o klapie to powaga, moja mnie rozczula do łez... akwarium jedne, w ząbek czesane)
Nie namawiam także broń boże na stosowane przeze mnie elementy - jedynie chciałem zasygnalizować, że bardzo tanie rozwiązania są bardzo kiepskimi pomysłamiPozdrawiam, Robreg.
----
furmanka.blogspot.com fan ;-)
Komentarz
-
Komentarz