[O1] Czujniki cofania

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kokos
    Classic
    • 2007
    • 30

Zamieszczone przez damian
    no właśnie, też myślałem o tym czarnym pasie na zderzaku, ale mi odradzano i to chyba na tym forum, ze inny kąt padania mają. ale rozumiem że tobie sprawowłay się one wporządku na tym czarnym pasie??
    To mam rozumieć, że wystarczy mi tylko to http://www.allegro.pl/item280876256_...koda_nowe.html
    podpiąć (rozumiem że tam w zderzaku będą jakieś styki/złącza będą) i będzie hulać??
    ja kupilem komplet czyli;czujniki z mocowaniami do zderzaka i guma ktora uszczelnia dziure pod zapasem,centralke i glosniczek, u mnie dzialaja w tej listwie idealnie, same odleglosci miedzy czujnikami mam takie jak fabryka zreszta jesli tak mi doradzil czlowiek ktory montuje je w jednym z warszawskich aso to chyba nie moze byc zle bo by mial sporo reklamacji.poza tym ryzyko ze zrobimy cos zle jest mniej bolesne jesli spieprzymy listwe a nie caly zderzak zreszta chyba latwiej jest wymierzyc po lewej stronie listwy niz na zderzaku,otwory wiercilem wiertlem lopatkowym do drewna 18 badz 19,pasuje jak od kompletu .takie same czujniki zalatwialem tez do dwoch vectr kombi ,sa na troszke innej wysokosci niz w octavce i tez sie swietnie spisuja.pozdrawiam
    VECTRA KLUB POLSKA Opc Line

Komentarz

• damian
      Ambiente
      • 2007
      • 178

aha, czyli masz komplecik - spox.
      teraz ja się będe przymierzał do montarzu. A po za oryginalnymi polecanymi przez kokosa, ktoś poleca jakieś "inne" firmy??
      Chcesz zarobić przez internet ??

Komentarz

• 20omega
        Ambiente
        • 2006
        • 105

Witam właśnie niedawno zakupiłem coś takiego Czujniki
        zamontowałem w tej wąskiej listwie i powiem że jak narazie jestem zadowolony. Sprawdza się znakomicie. Jak niema przeszkody jest cisza kolor wyświetlacza niebieski po wykryciu daje przerywane sygnały aż do ciągłego kolor wyświetlacza przechodzi na fiolet aż do czerwonego i pokazuje odległość. Jest możliwość pomalowania pod kolor auta. Ja mam jak narazie czarne. A dodam że został mi oryginalny skodowski bez jednego czujnika nie mogłem dostać nigdzie, jak ktoś chce to odsprzedam A jeśli chcecie fotki mogąę kliknąć
        ----- Złota L&K by MASTERS ---
        __uuufffff cóż to była za maszyna____

Komentarz

• owen
          Rider
          • 2010
          • 482

Przepraszam panowie odświeżam kotleta,zakupiłem oryginalny zderzak tył z octavi 2005 tour do mojej octy 2004 i ten zderzak ma ori parktronic.Brakuje mi jedynie tej kostki 16 pinowej,jak przypuszczam z tej kostki wyjdzie zasilanie,głośnik.......i co jeszcze.Centralka sterująca to 6Y6919283A jak ktoś ma jakiś schemacik elektryczny byłbym wdzięczny.Orientuje się ktoś czy jak bym kupował ori kostkę w ASO to jest ona z kablami?
          MOCY PRZYBYWAJ

Komentarz

• jendrek290
            Classic
            • 2010
            • 2

mam pytanie w temacie czy ktoś z osób mających jakiś zestaw pdc mógłby się podzielić swoją wiedzą ?
            myślałem o takim najtańszym http://allegro.pl/ag22-parktronic-cz...922609540.html ale prawie nie dziwi mnie tylko zastanawia koszt dwa zestawy u tego sprzedawcy i dwie podobne ceny
            . prawdę mówiąc żaden wyświetlacz nie jest mi potrzebny i ładowanie kasy w coś martwego w rodzinie nie wydaje mi się super pomysłem. ( i nie chcę bubla dlatego piszę do osób mających jakiś zestaw w swoim aucie )
            w domu używamy nasze combi na zmianę po gonitwie za klapą bagażnika wiem że taki system w aucie jest koniecznością a nie żadnym bajerem , mimo że srebrna klapa z ceglanymi dodatkami fajnie dość ciekawie wygląda .
            aukcje na allegro nie wyświetlają się już

Komentarz

• Baster
              Drive
              • 2010
              • 92

Witam.
              Wiec tak.
              4 Obudowy/mocowania czujników mam kupione 1U0998491B i do tego 4 czujniki 3D0998275A
              Dodam ze moduł mam 6Y6919283A i wiązka do czujników z kostkami VW 3 pin nr.1J0973703
              Jak tylko przyjdą czujniki i obudowy zobaczymy czy czujniki podejdą w troche inne obudowy
              Bo zamiast tych mocowań

Chciałbym zastosować nowszego typu mocowania które tez wyglądają lepiej
              Obecnie auto ;
              Touareg 7P
              http://forum.golf6.pl/vw-inne-profil...ter-t2063.html
              Golf VI Rline
              http://forum.golf6.pl/vw-mk6-profil/...ter-t1060.html
              No i nadal Octavia
              Baster

Komentarz

• looker
                RS
                • 2008
                • 1886
                • Octavia II (1Z3)
                • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Podłączę się do tematu. W aucie żony są dołożone czujniki oraz mały wyświetlacz. Działa to wszystko poprawnie. Jedno ale: nie ma dźwięku przy wykryciu przeszkody. Czy da się to dołożyć ? Wyświetlacz pokazuje ilością i kolorem diod zbliżanie się do przeszkody ale przydałby się jeszcze jakiś brzęczyk.
                OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
                SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/

Komentarz

• pablokinah
                  Rider
                  • 2010
                  • 574

a nie ma czasem z tyłu tego wyświetlacza mały przełącznik który włącza dzwięk ja tak mam i mogę włączyć i wyłączyć dzwięk
                  jakby co posiadam kabel vag

Komentarz

• looker
                    RS
                    • 2008
                    • 1886
                    • Octavia II (1Z3)
                    • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Nie mam pojęcia przyznam szczerze :-) Ale czy mam z tego rozumieć, że dźwięk powinien dobiegać z samego wyświetlacza a nie z osobnego głośniczka ?

Komentarz

• pablokinah
                      Rider
                      • 2010
                      • 574

Zamieszczone przez looker
                      że dźwięk powinien dobiegać z samego wyświetlacza a nie z osobnego głośniczka ?
                      tak

Komentarz

• looker
                        RS
                        • 2008
                        • 1886
                        • Octavia II (1Z3)
                        • BMN 2.0 TDI RS 170 KM

Bingo kolego pablokinah Po znalezieniu i przełączeniu "pstryczka" piszczy aż miło :-)

Podziękował za dobrą poradę

Komentarz

• pablokinah
                          Rider
                          • 2010
                          • 574

Po to tu jesteśmy aby sobie pomagać :-)

Komentarz

• xSpiritx
                            Classic
                            • 2013
                            • 6

Witam.

Chciałbym założyć oryginalne czujniki parkowania do O1 Elegance. W przypadku tych z Allegro wiem jak to wszystko działa i jest podłączone a jak to wygląda w przypadku oryginału?
                            Jest konkretna centralka czy może być np od VW?
                            Jest do tej centralki podłączony jakiś brzęczyk czy może ta centralka kablem np do radia itp?

Myślałem nad używanymi częściami. Pomoże ktoś?

Komentarz

• jareckib
                              Drive
                              • 2014
                              • 78

Stary, tylko po co kombinować z jakimiś pół-środkami. Nie lepiej zainwestować w taki zestaw https://www.motointegrator.pl/produk...rk-nr-2-632001 ??
                              Sam montaż jest prosty, jeżeli masz jako takie pojęcie o elektryce samochodowej, to powinieneś to ogarnąć postępując według instrukcji. Oryginalny, czy nieoryginalny - ważne aby działał i był skuteczny.

Komentarz

• xSpiritx
                                Classic
                                • 2013
                                • 6

Myślałem o Valeo tylko w zestawie są czarne czujniki których podobno się nie maluje a do tych tańszych zestawów nie mam zaufania. Widziałem test czujników w gazecie dlatego chciałem oryginalne ale już mi przeszło. Wybiorę jakieś tańsze. Dzięki.

Komentarz

• pskosz
                                  Rider
                                  S_OCP Member
                                  • 2006
                                  • 703

Ja 3 lata temu kupiłem takie i śmigają cały czas http://allegro.pl/czujniki-parkowani...150262359.html.
                                  pozdrowienia

Komentarz

Pracuję...