Nareszcie Piotruś ! Kiedy bedzie gotowa ? 2-3tyg ?
Cewka zapłonowa z modułem
Zwiń
X
-
Cewka zapłonowa z modułem
Witam.
Moje autko dwukrotnie w odstępach kilku tygodniowych w korku przed światłami poprostu zgasło i odpaliło dopiero po kilku minutach kręcenia. :cry:
Z forum wywnioskowałem że może to wina cewki.
Wiem że temat był wałkowany ale nie znalazłem nic na temat tego czy można jakoś sprawdzić cewke czy jest sprawna oraz czy to nie przez nią mam problemy. :cry:
Nadmienie że mam silniczek 1,6 101 koników z przebiegiem około 40kkm.
-
-
Najrozsądniejszym wyjściem będzie podmiana elementu. Pomiarów można by dokonywać jak samochód odmówił by posłuszeństwa i zaistniała by okoliczność szukania przyczyny. Jeśli wszystko w danym momencie działa pomiar nie będzie wiarygodny.O I złota w kombi 1.6 BFQ - od tego Tu się zaczęło
KIA Carens 2.0 CRDI - przerwa na kawę ....
O III czarna liftback - reaktywacja
Komentarz
-
-
U mnie od prawie roku silnik szarpie na lpg. Jak tylko założyłem instalację objaw występował i do dzisiaj występuje. Wymieniłem świece, przewody WN i bez rezultatów. Silnik nie pracuje za równo na biegu jałowym. Skanowałem VAGiem i na 1 i 2 cylindrze wypada mi zapłon(przynajmniej w 1 i 2 okienku pokazywało "1" i "3" ). Robiłem to podczas postoju na biegu jałowym. Ostatnio zaczął mi silnik gasnąć przy dojeżdżaniu do skrzyżowania. Byłem na ustawieniu lpg i dalej to samo. Czy to może być wina cewki?
Dodam jeszcze że na PB jest wszystko ok. Smiga aż miło.
Komentarz
-
Komentarz