Tydzien z nowa octavka 2.0 TDI Elegance

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • dynia
    Ambiente
    S_OCP Member
    • 2005
    • 134

Hmm, dobry pomysł IMO, może też sie przydać właśnie przy zakupach z allegro.

Martinez 501 718 255 / Warszawa - Praga Południe

PS Bylebyby to nie była pomoc co weekend: "siema martinez pochaliliśmy z kolegami wpadnij porozwozić :szeroki_usmiech "
    Kupujac Polskie produkty w polskich sklepach likwidujesz polskie bezrobocie .... Nie mow ze made in Poland to beee bo to tez twoja robota ..
  • palioza
    Rider
    S_OCP Member
    • 2005
    • 417

Witam,
    po odbiorze przejechalem cale 300 km (stan zbiornika 2/3), srednie spalanie w/g komputera 7.2 l, jazda 90% w miescie (Katowice - rondo tubylcy wiedza o co chodzi), glownie dojazdu do pracy po 12 km.
    Autko super, po raz pierwszy diesel w moim zyciu i jestem zachwycony zdolnoscia do przyspieszania w kazdym zakresie obrotow.
    Brakuje troszke czujnika cofania, po przesiadce z Sieny 1.6 HL czuje sie jakbym prowadzil TIRa, nie umiem totalnie parkowac tym autem, a przodu zupelnie nie czuje -> pewnie kwestia jeszcze z tygodnia.
    Opony letnie sa do kitu w warunkach zimowych ASR wlacza sie praktycznie na kazdym biegu przy wiekszym dodaniu gazu (nie ma sie co dziwic z reszta).
    Brakuje ESP, troszke potrafi zarzucic tylem jak sie przegnie.
    Przez pierwsze 2k bede go oszczedzac, wymienie oleum i pozniej jazda Master`s dopiero po gwarancji, nie chce ryzykowac :/ choc korci mnie mocno.

BTW ofc noga nie pozwolila na nie przetestowanie autka, 220 km/h to jest nic dla tego auta, jeszcze przyspiesza, musialem zwolnic przed zakretem

Silnik troszke klepie na wolnych obrotach, ale nie jest to strasznie uciazliwe.

Pozdrowka, zycze wszystkim takiej radosci z jazdy jaka obecnie posiadam ja
    Audi A7 3.0 TDI 313KM/653NM mocy dostarcza http://www.dynosoft.pl/ ;-)

Komentarz

• Samiec
      RS
      S_OCP Member
      • 2004
      • 4287
      • Octavia I (1U2)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
      • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Re: Tydzien z nowa octavka 2.0 TDI Elegance

Zamieszczone przez palioza
      Przez pierwsze 2k bede go oszczedzac,
      [...]
      BTW ofc noga nie pozwolila na nie przetestowanie autka, 220 km/h to jest nic dla tego auta, jeszcze przyspiesza, musialem zwolnic przed zakretem
      220km/h - to ladnie go oszczedzasz :wink: ja w swojej occie nie przekroczylem 150km/h do okolo 2500km.
      TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
      SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
      SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

• misiekwaw
        RS
        S_OCP Member
        • 2004
        • 7715
        • Ford

Zamieszczone przez Samiec
        220km/h - to ladnie go oszczedzasz :wink: ja w swojej occie nie przekroczylem 150km/h do okolo 2500km.
        też mi się to nasunęło :? ja miałem lepiej bo nie przekraczając 2500 obrotów mogłem sobie w trasie prawie 180km/h pomykać 8) 6 biegów rulez k
        Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
        http://www.disi-tune.pl
        Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
        Był WRX
        Była Octa

Komentarz

• wasyl
          L&K
          • 2005
          • 1084

Po przesiadce ze Sieny czujesz się jak Młody Bóg :!: :szeroki_usmiech co :?: :?:
          ASV + Aligator MT K-ce 150 KM 320Nm
          www.wasilewski-foto.pl
          KIA 2,2 d (245KM i 523Nm)

Komentarz

• Maicroft
            Moderator
            S_OCP MemberModeratorr
            • 2004
            • 25757
            • Audi

Zamieszczone przez MisiekWAW
            też mi się to nasunęło :? ja miałem lepiej bo nie przekraczając 2500 obrotów mogłem sobie w trasie prawie 180km/h pomykać 8) 6 biegów rulez k
            A pisze w manualu do auta ze nie przekraszac 3/4 predkosci obrotowej oraz predkosci maksymalnej w okresie docierania.
            Spritmonitor.de

Komentarz

• Mach
              Rider
              • 2004
              • 349

palioza: poczytaj archiwum i odpusc troche tej swojej O2 :-(
              po co ja tak meczyc na swiezo ? ...uwierz mi ze 1500km mozna sie powstrzymac i zlatuje to bardzo szybko :wink:
              A4 B7 TFSI Quattro S-Line by MT | O2 2.0TDI by MT | Jeep XJ 4.0L | PF 125p 1971

Komentarz

• Mery 1,9 TDI
                Drive
                • 2004
                • 68

co do wirusa to wątpię abyś wytrzymał przez okres gwarancji. No, chyba że przestaniesz korzystać z internetu i takich jak to forum. Ja dałem się zarazić po kilku tys. (około 1/2 roku na serii). Aż boję się pomyśleć co by było gdyby seria wróciła-obecny program wydaje się zbyt light i już brakuje. Co do ASR-faktycznie, szczególnie zimą działa praktycznie non stop. Na szczęście da się wyłączuć. Koledzy słusznie zauważyli, ze auta to Ty nie oszczędzasz (biorąc pod uwagę aktualny przebieg)-ale to tylko moja ocena a auto twoje. Miłego użytkowania życzę.
                Octa ASV 119/261(fabryka) 136/328(Masters)

Komentarz

• palioza
                  Rider
                  S_OCP Member
                  • 2005
                  • 417

To tylko 1 prooba

To tylko 1 szybciutka prooba (trwajaca z 1 minutke), chcialem sprawdzic na co to stac, praktycznie poza tym wybrykiem nie przekroczylem 3k obr i staram sie jezdzic 2-3k srednio. Praktycznie to nie wiem jeszcze za dobrze, jak jezdzic dieslem, to moj pierwszy raz
                  Ale faktycznie przesiadka ze sieny na to, to przepasc technologiczna i jakosciowa
                  Audi A7 3.0 TDI 313KM/653NM mocy dostarcza http://www.dynosoft.pl/ ;-)

Komentarz

• Luca
                    Rider
                    • 2004
                    • 524

Radości z jazdy życzę :lol: :szeroki_usmiech :szeroki_usmiech
                    "Życie jest bezwzględne, nie lituje się nad nikim"
                    Pokój jego duszy - Kris 27-09-2003
                    Pionek znów gra.......

Rodzinne Combiaczki AHF i BKD by ALI oraz E 30
                    www.dynosoft.pl

Komentarz

• Tytus
                      Drive
                      • 2005
                      • 93

[...]
                      ja pierwszy tysiąc max 120 km/h, kolejny 140 a potem...ile fabryka dała

Komentarz

• mr.diablin
                        Classic
                        • 2005
                        • 34

Zamieszczone przez Tytus
                        [...]
                        ja pierwszy tysiąc max 120 km/h, kolejny 140 a potem...ile fabryka dała
                        To ja mam już blisko 5000 km i oszczędzam swojego cukiereczka :szeroki_usmiech
                        Była Octavia II Turbo Diesel i Miała Power

Komentarz

• Maicroft
                          Moderator
                          S_OCP MemberModeratorr
                          • 2004
                          • 25757
                          • Audi

Zamieszczone przez mr.diablin
                          To ja mam już blisko 5000 km i oszczędzam swojego cukiereczka :szeroki_usmiech
                          Uwazam ze bardzo dobre podejscie. Na pewno mu nie zaszkodzi. W sumie stopniowo mozna zwiekszac intensywnosc eksploatacji.

Wg. jakies starej zasady gdzies kiedys przeczytalem, silnik uwaza sie za dotarty po ok 10tys km. W sumie to tu nie chodzi o sam silnik ale wszystkie inne podzespoly rowniez.
                          Spritmonitor.de

Komentarz

Pracuję...