Witam ponownie - wrazenia po 177kkm

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • grisza85
    Drive
    • 2005
    • 84

Może jednak spróbujemy tam gdzie ja mówiłem. Byłem tam raz z marlewim i faktycznie droga mało uczęszczana w dzień a co dopiero w nocy. Tyle że kawałek trzeba podjechać.
  • henio
    Rider
    S_OCP Member
    • 2005
    • 631

W końcu może zacznę i skończe, więc kupiłem oktavie za 32 tys (chodziły 38-45 wtedy)w lipcu 2004 od handlarza który mi ją zciągną, z przebiegiem 170 tys . Uszkodzenia jakie wiedziałem to niby łożysko doćiskowe, lekko obtarty błotnik i zderzaki ,wytarty trochę fotel kierowcy . Po znalerzieniu w końcu mechanika i wyjęciu skrzyni okazało się że skrzynia ok tylko koło zamachowe dwumasowe jest przesunięte na śrubacz o kilka mm !!!!!!!!!!!!!!, i była trudność z wyjęciem. Objaw był taki że po wciśnięciu sprzęgła diselek chodził jak z fabryki a po wyciśnięciu było słychać jakby ktoś powrzucał spręrzynek do skrzyni. Koło w ASO 3.000 tys ja kupiłem nówka z tarczą za 1.500 od gościa z wieliczki który zajmóje się serwisem skody i vw . Potem wymieniłem zawór elektromagnetyczny bo był zatarty i nieszczęsny przepływomierz o dziwo wszędzie widać że częśći nie były wymieniane przepływka 170 tys-niemożliwe ale tak wyglądało.Potem były stuki z przedniego zawieszenia więc wszystkie stabilizatory,poduszki,tulejki met-gum.No iczas na rozrząd , po zrobieniu rozrządu ,oleju , filtrów zaczą słabo palić jak był zimny ale u nas nie mają żadnego pojęcia o takim samochodzie i pojechałem do serwisu w Lublinie 2 godz i pali na dotyk jak zimny , bo jak ciepły to każdy wie że za 2-3 obrotem wału.Rano wstałem a tu woda pod skodo a deszcz nie padał :cry: pompa wody do wymiany.Test anortyzatorów średnio 75%Wymieniłem też szczęki z tyłu i klocki z przodu i tarcze. zaraz będę pisał dalej ale najpierw to wyśle oby :wink: [/b]

Komentarz

• Jackal
      Elegance
      S_OCP Member
      • 2004
      • 758

Re: Witam ponownie

Zamieszczone przez henio
      ... i pali na dotyk jak zimny , bo jak ciepły to każdy wie że za 2-3 obrotem wału...
      temat znany, poszukaj w archiwum...

podpowiem, ze MASTER's zalatwia to raz a dobrze :diabelski_usmiech
      bylo: Octa I Combi TDI+MTKATOWICE
      Jest: 170/365@204/430... cos tam jezdzi :twisted:
      Perfect service by DobryGrzesWawa

Komentarz

• henio
        Rider
        S_OCP Member
        • 2005
        • 631

cd witam...

Kupiłem zderzak za 200 zł orginał srebny pasuje kolorystycznie idealnie i zrobiłem polerke. Teraz to co mi wyszło po przejechaniu 7 tys po przekręceniu kluczyka nieraz immobilaizer miga ale za 2-3 razem łapie czyściłem przedni mechanizm wycieraczek bo powoli chodziły nie trzeba od razu kupować wystarczy wyczyścić tdzpienie na których obracają się , z tyłu wycieraczka zatrzymywała się przypadkowo urobiła się rurka od sprysku i spaliła mi elektronikę wbudowaną w mechanizm( piszćie jakby kto miał)linka w przednich dzwiach poszła a wczoraj w tylnich od otwierania, jest coś takiego ( ktoś już pisał) że w dopływie paliwa są 2węrzyki powrót i dojśćie i jeden jest przeżroczysty i u mnie też widać pęchezyki powietrza niby nic się nie dzieje może tak ma być.Ogólnie jest super nawet gdybym miał znowu to przejść a skąt wiadomo że jak bym kupił w polsce też nie mósiał bym coś robić , kumpel przejechał się nią i nie mógł uwierzyć że tak idzie kierownica nie wytarta itd po takim przebiegu . Wydaje mi się że jedzdziła ona w firmie dlatego taki przebieg zaraz znowu.....

Komentarz

• henio
          Rider
          S_OCP Member
          • 2005
          • 631

cd witam pon..

Napewno teraz bym się nie zamienił, może jakiś czip ale jeszcze nie wiem nie mam przekonania zresztą gdzie tu jechać 180km . Może dziś wyśle jakieś zdjęcie , chciałbym nawiązać kontakt z kimś kto ma kombi 1.9tdi . Narażie kończę bo ręce mnie bolą :lol: ale niedługo znowu zacznę nudzić....... bardziej szczegółowo k

Komentarz

• Purchawa
            Admin
            S_OCP Member
            • 2004
            • 8007

Bardzo prosze o nie zakladanie nowych watkow dotyczacych jednego!!!
            "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
            Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• Luca
              Rider
              • 2004
              • 524

Nop to nieźle tego Ci sie narobiło, :roll:
              Moje wrazenia po podobnym przebiegu, hmmm, kilka turbin, i nic wiecej, :wink: :wink:
              "Życie jest bezwzględne, nie lituje się nad nikim"
              Pokój jego duszy - Kris 27-09-2003
              Pionek znów gra.......

Rodzinne Combiaczki AHF i BKD by ALI oraz E 30
              www.dynosoft.pl

Komentarz

• Samiec
                RS
                S_OCP Member
                • 2004
                • 4287
                • Octavia I (1U2)
                • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Re: Witam ponownie - wrazenia po 177kkm

Zamieszczone przez henio
                z przebiegiem 170 tys . Uszkodzenia jakie wiedziałem to niby łożysko doćiskowe, lekko obtarty błotnik i zderzaki ,wytarty trochę fotel kierowcy .
                A ten przebieg to napewno nie krecony? :roll: Bo wsumie rzadko ktore auto sprowadzone ma orginalne kilometry :wink:
                TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
                SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
                SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

• Rnest
                  Drive
                  • 2005
                  • 68

Re: Witam ponownie - wrazenia po 177kkm

Zamieszczone przez Samiec
                  Zamieszczone przez henio
                  z przebiegiem 170 tys . Uszkodzenia jakie wiedziałem to niby łożysko doćiskowe, lekko obtarty błotnik i zderzaki ,wytarty trochę fotel kierowcy .
                  A ten przebieg to napewno nie krecony? :roll: Bo wsumie rzadko ktore auto sprowadzone ma orginalne kilometry :wink:
                  Mam w otoczeniu parę przypadków aut zza Odry o "przebiegach" 150-180 tys. Jeździłem już autami które miały takie przebiegi realne i na podstawie własnych odczuć raczej bym wskazania tych ściągniętych pomnożył x2. Nie rozumiem, że Polacy nie mogą uwierzyć, że Niemiec to taki sam człowiek jak my (no, prawie ) i też potrafi liczyć pieniądze. Ktoś sprzeda za bezcen coś dobrego??? Ilu może być stukniętych Niemców? Albo dziadków co to tylko do kościoła i po fajki..?

--
                  E
                  --
                  sen supermarketu: szanowni klienci, jestescie jeb...

Komentarz

• Maicroft
                    Moderator
                    S_OCP MemberModeratorr
                    • 2004
                    • 25757
                    • Audi

Chodzilo raczej o to, zebys nie zakladal nowego topica do kazdej nowej mysli, tylko zdecydowal sie na jeden watek i ten kontynuowal. Tak jak sie dowiedziales post moze byc dlugi, tylko musi byc napisany we wmiare rozsadnym czasie inaczej serwer sie rozlacza.
                    Spritmonitor.de

Komentarz

• henio
                      Rider
                      S_OCP Member
                      • 2005
                      • 631

Postaram się..

Postaram się w końcu jestem nowy 8)

Komentarz

• Samiec
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2004
                        • 4287
                        • Octavia I (1U2)
                        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                        • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez henio
                        Przebieg prawdziwy tak myślę bo widziałem wcześniej na zdjęciu w niemczech ja.Lepiej z takim niz z 90 tys , wtedy bardziej bym myślał że przestawiony.
                        Teraz to juz kreca nawet jak auto stoi u niemcow przed sprowadzeniem.Dokladnie lepszy taki przebieg niz 90kkm,ale z drugiej ile ten mogl miec nalatane jak by go skrecili :wink: A nie miales ksiazki servisowej ? bo jeli nie to na moje 99% ze przebieg skrecony :? Ale jesli kupiles taniej ,wlozyles tyle kasy to wiesz na czym stoisz i co jeszcze moze pasc
                        A ktory rocznik tej octy?
                        TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
                        SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
                        SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

• Martinez
                          L&K
                          • 2004
                          • 1366
                          • Audi

Wystarczy sobie zadać jedno zajebiście ważne pytanie:

Kto kupuje diesla żeby jeździć 20.000 km rocznie i po 3-4 latach sprzedać fure?
                          Tak se wspominający Octavię - byly jej posiadacz
                          teraz: stalowe A4 B7 2.0 TFSI tiptronic
                          czarna AR 156 1.8 T.Spark

Komentarz

• henio
                            Rider
                            S_OCP Member
                            • 2005
                            • 631

Myślę że raczej wtedy nie kręcili jeszcze bo poprostu gościo nie miałby na takie przekręty czasu tylko przyjechał i zaraz na drugi dzień znowu niemcy . Tymbardziej że kilku kumpli kupiło u niego samochody i śa zadwoleni . Może zle się wcześniej wyradziłem to jest gościo który zciąga samochody a, handlarze od niego kupują ja jako nieliczny ... prywaciarz... kupywałem . Ateraz jak sobie przypomnę jakie niekyóre były skasowane a teraz handlarze poodrabiali to tymbardziej nie żałuje że kupiłem octe, tymbardziej że ona nie była odrobiona jak na giełdzie widać było że trochę zaniedbana. Ksiązki nie było ostatni przegłąd na dzwiach przednich z boku to 147 tys.Moja jest z 2000r 24 kwiecien sprzed liftingu 1.9 tdi 90 km slk elegance combi.

Komentarz

• MiKruS
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2004
                              • 7976

W sumie to dotknely Cie klasyczne usterki tego modelu, ktore mogly przydarzyc sie przy takim przebiegu. Widac po tym, ze autem jezdzil jakis niechluj, ktory zamiast usuwac usterki na biezaco, zwyczjanie zapuscil auto i je sprzedal, bo pewnie mu nie jezdzilo jak nalezy... :lol:

No coz - wazne, zeby teraz dobrze sie spisywala.

A co do palenia na cieplo to poczytaj sobie tu:
                              TDI 205PS

Komentarz

Pracuję...