http://www.smog.pl/wideo/958/nowa_wersja_klipu_call_me/ :lol: :lol: :lol:
Silnik 2.5 TDI
Zwiń
X
-
2.5 TDI i 3.3 TDI coś wiadomo o tych motorach?
hi!
jak w temacie, moze ktos cos wie, moze ma drugie auto z ktoryms z tych motorow (albo mial).
wiem, ze ten 2.5 nie ma zbyt dobrych opinii, ale nie wiem dokladnie dlaczego.
acha, chodzi o audi, no ale to chyba nie ma wiekszego znaczenia.
z gory dzieki!
pzdr!saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
-
-
Co do 2.5 TDI. Brat ma A6 99' z tym silnikiem bodajże ma 140 km i ładnie się zbiera , na awaryjnośc nie narzeka tylko pompa wody mu siadła ale to dlatego że nie wymienił od razu przy rozrządzie. 3.3 TDI? Nigdy nie słyszoł jom . PozdroByła O1 130/280 powered by turbodiesel.pl
Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl
Jest O1 1.6 BFQ
Komentarz
-
-
co do 2.5 TDI to jest to najgorszy klekot kiedykolwiek wyprodukowany. Potrzafi się je@#ć i nikt czasami nie potrzafi zgiagnozować co mu dolega i wymienia się pokoleji różne części takie jak przepływka, sonda, ...
Osobiście nie znam się na tym, ale widzę jak znajomy ściąga lawetą mniej więcej raz w tygodniu dwie takie Audiczki i wiele osób nad nimi siedziało i zawsze są jakieś kłopoty.
Nie wnikałem zbytnio w ten temat, ale jak chcesz, to mogę podrążyć
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Ziomalmeridomaniak, Szkoda to spokojny człowiek więc wątpie :szeroki_usmiech [bto mnie Panowie zaskoczyliście tymi opiniami...
kumpel sie rozglada za A6/A8
[ Dodano: Wto 18 Kwi, 06 11:42 ]
dzieki wszystkim!
czy ten 2.5 we wszystkich wersjach jest taki "kiepski"?
tam byly rozne moce, konkretnie chodzi mi o 180KM po 99r.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Silnik 2.5 TDI
Witam! Planuję zmienić autko. W grę wchodzą dwa modele, albo OCTAVIA 2 lub SUPERB (oczywiście DIESLE). Mam tylko dylemat co do silnika 2.5TDI. Czy ma może ktoś styczność z tym silnikiem, jak on spisuje się w SUPERB-ie, czy jest bezawaryjny, jakie spalanie, czy warto go kupować czy lepiej brać 1.9TDI? Dziękuję i pozdrawiam!!!Skoda Octavia II RS 2.0 Tdi BLACK MAGIC.
Pozdrawiam Wszystkich klubowiczów!!!
Komentarz
-
-
Sigma_74
NIE KUPUJ 2.5 TDi V6 150 konnej !!!!!!!
z żuwywaja sie wałki, są 4 a każdy kosztuje 1000 zł i musisz wymienić wszystkie.
poza tym jesli mi nie wierzysz podjedz do kazdego mechanika potwierdzi ci ta teorię, parokrotnie będaąc u mechanika miał właśnie tes sliniki i po prostu je robił,
poza tym tez sie zastanawiałem bo jak będe zmieniał to chciałem właśnie ten silnik, ale jak zaciągnełem opinii mechaników to sie wyleczyłem .. widziałem SUPERB z 1.9 TTDi zawirusowaną i powiem cio ze dawała rae
nie polecam, decyzja i tak będzie twa.
Komentarz
-
Spotkałem się z opinią, że 2.5TDI po którymśtam roku (2000 czy 2001) zostały poprawione i już nie mają takich problemów, jak wersje sprzed modernizacji... Ale ja tylko powtarzam to, co przeczytałem na innych forach, sam nie mam doświadczeń ani nie znam nikogo, kto ma :PSkoda Octavia Kombi II 2005r. 1.9TDI 77kW Elegance czerń magiczna - sprzedana...
Renault Scenic III 1.4TCe 2010 - jest...
Komentarz
-
-
Jeżeli chodzi o 2.5 na pompowtryskiwaczach od 2001r to nie było problemów. PD są 155,163,180 i wciskają w fotel od razu na starcie- maks moment obr. przy 1400obr!! a 1.9 przy 1900obr i czuć róznicę niesamowicie.
[ Dodano: Sob 14 Kwi, 07 17:25 ]
Kolega ma 155ps z 2002r, zrobił 100tkm i nie miał żadnych problemów
Komentarz
-
-
miałem okazję przejechać się niedawno A4 2,5 99r, silnik chyba AFN. Opinia o silniku nie jest dobra. Praca bardzo równa, wiadomo v6. co do przyspieszenia to jest dobre, ale zaskoczyła mnie duża turbodziura. Przy 1800 w gaz, a on rusza po 3sek. Przejechaliśmy się z moją octavia i nie mógł mi szwagier odjechać. spalanie 7l w spokojnej jeździe.TDI ASV 140KM 300Nm
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftMichał Dorobisz, Czyzby Octa juz sie znudzila, bo chyba dlugo nia nie jezdzilesSkoda Octavia II RS 2.0 Tdi BLACK MAGIC.
Pozdrawiam Wszystkich klubowiczów!!!
Komentarz
-
Komentarz