Pomoc potrzebna - soft coding

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • JanuszP
    Drive
    • 2005
    • 65

Poza srebrnymi ramkami na zegary, dokupiłem również podobne ramki na głośniki w drzwiach, gałka tez srebrna ale od L&K. Kierownicę sam obszywałem, nieźle wyszło

Orientujecie się ile kosztuje chromowana konsola?

1,9 TDi AHF 110KM seria Elegance 2001
    L&K
  • Radkow
    Rider
    • 2004
    • 299

Witam,
    potrzebuje pomocy - moze znajdzie sie ktos kto ma informacje na ten temat.

Wczoraj wziolem sie za wymiane stacyjki w mojej OI. Operacja sie powiodla, zaprogramowalem kluczyki i wszystko byloby ok, gdyby nie fakt, ze calkowicie przez przypadek wszedlem w Instruments -> Recode. Byly tam same zera i popierdzielilo mi sie i zamiast wyjsc z tego szybko, wpisalem w to miejsce pin do immobilaisera. Zmienilem po prostu parametr soft coding. No i oczywiscie samochod zaczal wydawac z siebie ciagly dzwiek (taki jak po otwarciu drzwi i zostawieniu zapalonych swiatel) i od tej pory nie moglem juz zapalic mojej Octavi I jeszcze jeden objaw - godzina na wyswietlaczu pod licznikiem pokazywana byla tylko w cyklu 12 - godzinnnym.

Poczytalem troche dokumentacji jaka posiadam i zobaczylem, ze ta wartosc moze byc z przedzialu od 0 do 32000. Cos mi sie kojarzylo od jakiej cyfry sie zaczynalo u mnie. Kilka razy wpisalem rozne wartosci zaczynajace sie od liczby ktora pamietalem i za ktoras proba samochod przestal wydawac dzwiek z siebie, godzina wrocila do normy i moglem zapalic samochod. Wydawalo by sie, ze wszystko jest ok, ale jednak nie
    Otoz samochod zapala, jezdzi, ale na obrotomierzu pokazuje za malo obrotow, tzn. na wolnych obrotach pokazuje okolo 250 obrotow za malo - przy czym silnik pracuje normalnie i rowno tylko tak jakby zle pokazywal obrotomierz.

Czy jest na forum ktos, kto moglby mi powiedziec jaka wartosc powinna tam byc wpisana??
    Moje auto to OI combi AGR z 1999 roku - model 2000. Prosze o pomoc? Tylko nie krytykujcie mnie od razu, ze lepiej bylo nie grzebac
    Pozdrawiam
    Radek

Komentarz

• MiKruS
      RS
      S_OCP Member
      • 2004
      • 7976

Jedyne co moge Ci pomoc to propozycja, zebys zwrocil sie z pytaniem na

Tam jest duzo magikow od elektroniki, itp. Mozliwe, ze ktos Ci pomoze.
      TDI 205PS

Komentarz

• Radkow
        Rider
        • 2004
        • 299

Zapuscilem temat, ale na razie bez odzewu

Zastanawiam sie tylko, co ja wlasciwie zmienilem i za co to odpowiada??
        Pozdrawiam
        Radek

Komentarz

Pracuję...