SS, u mnie relaks przy :drink
Octavia 2001
Zwiń
X
-
Octavia 2001
Witajcie zakupiłem skodę 2001 r 1.9 tdi mam chyba silnik agr i kończy mi się sprzęgło podczas uruchamiana silnika jest stukot i trzęsie budą zastanawiam się czy mam jednomasowe czy dwumasowe koło ewentualnie jak mam to drugie to czy podejdzie pakiet zamienny od golfa 3 1Z koło jednomasowe razem ze sprzęgłem.
-
-
jakub772, 2001 r. to raczej masz już dwumasę, da się to sprawdzić po VINie ew. numerze silnika, w każdym razie tylko w pierwszych latach było sztywne koło zamachowe w AGR. Znawcą nie jestem, ale od Golfa 3 może nie podejść. Ale ogólnie to jak najbardziej jest możliwość zmiany dwumasy na sztywne.
Komentarz
-
-
dlaczego od golfa 3 nie będzie pasować ? Wzięłem zestaw sprzęgła i wycisku ze sklepu i w katalogu był on przeznaczony do octavii agr oczywiście zamiennik jednomasy i nazywa się 1Z. Byłem również na szrocie i kupiłem koło jednomasowe z golfa 3 silnik 1 Z . Zrobiłem przymiarkę i wycisk nowy pasuje do używanego koła zamachowego od golfa 1.9 TDI 1 Z
Komentarz
-
-
Tak dokładnie chodzi mi o docisk a nie wycisk
[ Dodano: Pon 23 Lut, 15 18:57 ]
a więc tak koło zamachowe 1.9 tdi z silnika 1 Z ma numer 037 105 273c a nowe sprzęgło ze sklepu luk 623 080 300 więc chyba będzie pasował , nadmieniam iż śruby pozostaną od kompletu z silnika 1Z czyli używane wezmę na klej chyba nie powinno ni się stać
Komentarz
-
Komentarz