Octavia 2001

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Sparrow83
    Classic
    • 2011
    • 2

Octavia 2001

SS, u mnie relaks przy :drink
  • jakub772
    Classic
    • 2010
    • 4

Octavia 2001

Witajcie zakupiłem skodę 2001 r 1.9 tdi mam chyba silnik agr i kończy mi się sprzęgło podczas uruchamiana silnika jest stukot i trzęsie budą zastanawiam się czy mam jednomasowe czy dwumasowe koło ewentualnie jak mam to drugie to czy podejdzie pakiet zamienny od golfa 3 1Z koło jednomasowe razem ze sprzęgłem.

Komentarz

• rafiki
      RS
      • 2012
      • 15976
      • Superb III (3V3)

jakub772, 2001 r. to raczej masz już dwumasę, da się to sprawdzić po VINie ew. numerze silnika, w każdym razie tylko w pierwszych latach było sztywne koło zamachowe w AGR. Znawcą nie jestem, ale od Golfa 3 może nie podejść. Ale ogólnie to jak najbardziej jest możliwość zmiany dwumasy na sztywne.
      رافال
      Spoty
      Cause freedom is a lonely road

Komentarz

• jakub772
        Classic
        • 2010
        • 4

dlaczego od golfa 3 nie będzie pasować ? Wzięłem zestaw sprzęgła i wycisku ze sklepu i w katalogu był on przeznaczony do octavii agr oczywiście zamiennik jednomasy i nazywa się 1Z. Byłem również na szrocie i kupiłem koło jednomasowe z golfa 3 silnik 1 Z . Zrobiłem przymiarkę i wycisk nowy pasuje do używanego koła zamachowego od golfa 1.9 TDI 1 Z

Komentarz

• rafiki
          RS
          • 2012
          • 15976
          • Superb III (3V3)

jakub772, nie mówię, że nie pasuje. Może pasować a może nie, nie jestem fachowcem. A, i chyba chodzi Ci o docisk mówiąc wycisk
          رافال
          Spoty
          Cause freedom is a lonely road

Komentarz

• jakub772
            Classic
            • 2010
            • 4

Tak dokładnie chodzi mi o docisk a nie wycisk

[ Dodano: Pon 23 Lut, 15 18:57 ]
            a więc tak koło zamachowe 1.9 tdi z silnika 1 Z ma numer 037 105 273c a nowe sprzęgło ze sklepu luk 623 080 300 więc chyba będzie pasował , nadmieniam iż śruby pozostaną od kompletu z silnika 1Z czyli używane wezmę na klej chyba nie powinno ni się stać

Komentarz

• wolas
              Rider
              • 2011
              • 290

ja mam AGR z 98r i był dwumas, tez zmieniłem na sztywne
              poczytaj w tym temacie i będziesz wiedział wszystko

Komentarz

Pracuję...