Co ile kkm zmieniac filtr paliwa w naszych warunkach?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • RomanS
    Elegance
    • 2004
    • 804

Zamieszczone przez Paweł T
    mój filtr dobija do 60kkm, zobaczę jak wygląda, może przejdę na cykl 30, 45 kkm
    Chocby nie wiem jak długo patrzył to wygląda dokładnie tak samo jak zawsze wyglądał :szeroki_usmiech .
    Dopóki go nie rozetniesz to nic innego poza kształtem obudowy nie zobaczysz

Zamieszczone przez lec
    ja juz rozne kombinacje robilem, i po jakims czasie pecherzyki sie pojawialy. w koncu kupilem oryginal w ASO i do tej pory nic.
    Przejeździłem ok. 500 000 km na TDI, jako, że auta były służbowe to tylko serwis ASO i tylko filtry VW oryginały (chociaż wiadomo, że to Mann, Knecht albo Italy bo VW żadnych filtrów nie robi). Pęcherzyki powietrza zawsze jakieś były, chociaż jak wszyscy wiemy niczemu to nie szkodzi :szeroki_usmiech
    Pzdr, RomanS, Audi A6 Avant, 2,5 TDI

Komentarz

Zamieszczone przez RomanS
      jak wszyscy wiemy niczemu to nie szkodzi

moj Mistrz Jedi Wielki Aligator Kenobi uczył mnie w swych madrościach ze by moc byla ze mna to przez wezyki musza plynac same midichloriany bez powietrza :P

nich Moc bedzie z Wami !

Komentarz

• dariuspolo
        L&K
        S_OCP Member
        • 2007
        • 1168

Zamieszczone przez RomanS
        chociaż jak wszyscy wiemy niczemu to nie szkodzi
        ...gdzies czytalem iz pecherzyk powietrza nie powinnien byc wiekszy niz 1,00cm
        T4 CARAVELLE AXG 150PS/295Nm
        SEAT ALHAMBRA BLT 180PS/385Nm
        Zuzycie paliwa

Komentarz

• RomanS
          Elegance
          • 2004
          • 804

Zamieszczone przez lec
          RomanS napisał/a:
          jak wszyscy wiemy niczemu to nie szkodzi

moj Mistrz Jedi Wielki Aligator Kenobi uczył mnie w swych madrościach ze by moc byla ze mna to przez wezyki musza plynac same midichloriany bez powietrza
          Przyznaję, że może niezbyt szczęśliwie się wyraziłem ops:

Powinienem napisać, że po prostu TTTM, walkę z pęcherzykami powietrza zacząłem w 1995 roku, bywało różnie (tzn. raz mniej, raz więcej, bywało, że wcale). Teoretycznie lepiej aby ich nie było wcale. Jednocześnie nie odczuwałem ich ujemnego skutku. Wiadomo, każda pompa paliwo podaje z dużym nadmiarem :wink:
          Pzdr, RomanS, Audi A6 Avant, 2,5 TDI

Komentarz

• Maicroft
            Moderator
            S_OCP MemberModeratoRS
            • 2004
            • 25757
            • Audi

lec, To powiem Ci, ze zalozylem cos za 30% ceny w ASO i wiesz, co tez pecherzyki zniknely. Ciekawe czemu :twisted:

Jest pewna teoria spiskowa, ze pecherzyki to jest wina tego, ze filtr za dobrze filtruje, a jak wiecej przepuszcza to ich nie ma :twisted:
            Spritmonitor.de

Komentarz

Pracuję...