"Luźna" maglownica!!!

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kugel12
    Classic
    • 2007
    • 31

"Luźna" maglownica!!!

a napewno dobrze wpisałes VIN? Ostatnie 6 cyfr to zawsze numer produkcyjny nadwozia...
  • gisama
    Ambiente
    • 2006
    • 118

"Luźna" maglownica!!!

Witam, dawno nie pisałem, ale niestety nie mam skody jeszcze roku, a kłopotów tysiace. Aktualnie mam problem ze stukami przy kręceniu kierownicą, zwłaszcza na postoju (przy szarpnięciach prawo/lewo). Będąc w kanale słychać je ze środka, czyli w połowie pomiędzy kołami. z tego co sie zorinetowałem to maglownica. Czy może mi Ktoś coś poradzi, np. garść informacji o regeneracji tj. gdzie, jak i za ile? Znalazłem w necie firmę z Gd. Siedlce Nagengast, czy Ktoś cos wie o niej?
    Pzdr Mariusz

Komentarz

• Ziomal
      RS
      S_OCP Member
      • 2005
      • 5841
      • Octavia I (1U2)
      • BFQ 1.6 MPI 102 KM

gisama, daj pw do Arti23 w jego podpisie widziałem ,że też chyba ma problemy z maglownicą . Może coś Ci doradzi :wink:
      Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl

Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• gisama
        Ambiente
        • 2006
        • 118

Ruszająca sie maglownica!!!

Okazało się, że chodzi cała maglownica, a nie jak podejrzewałem coś jest wyrobione tj. że jest konieczna regeneracja. Dzwoniłem do ASO, powiedzieli mi, że maglownica jest przykręcana 4 śrubami, ale oni jeszcze nie mieli takiego przypadku, żeby to się poluzowało. Przed chwilą wróciłem ze stacji diagnostycznej, gdzie faktycznie potwierdzili, że maglownica się "rusza", że brak jest 1 śruby?!?. Mam kupić jakieś 4 tulejki oraz tą śrubę i w piątek to zrobią. Czy Ktoś słyszał o takim przypadku?
        Pzdr Mariusz

Komentarz

• marekzu
          L&K
          • 2007
          • 1412
          • Superb II combi (3V5)

bo pewnie jakis paprok cos przy niej grzebał i stad luzna - u mnie ciekl plyn z przewodow cisnieniowych - okazalo sie ze nie zalozyli uszczelnien miedzianych - tacy u nas zdarzaja sie mechanicy

Komentarz

• gisama
            Ambiente
            • 2006
            • 118

Zgadza się, bo już jeden artysta (kowal) obejmę gumowej tuleji od stabilizatora zaspawał, bo mu się śruba urwała. Takich kwiatków to niestet mam więcej.
            Pzdr Mariusz

Komentarz

• szkoda
              RS
              S_OCP Member
              • 2005
              • 22543

gisama, no chyba fatalnie kupiłeś to auto, współczuję :evil:
              może lepiej zastanowić sie nad sprzedażą albo zrobić je "kompleksowo" :?: :roll:
              saport techniczny baj DGW
              była BKD+DSG '05 120kkm
              była BXE '08 190kkm
              no i nie ma :-)

Komentarz

• marekzu
                L&K
                • 2007
                • 1412
                • Superb II combi (3V5)

nie jest ono przypadkiem po mega kontakcie z przeciwnikiem?? i srube jakies przeciazenie wyrwalo ??

Komentarz

• gisama
                  Ambiente
                  • 2006
                  • 118

To akurat nie, ale autko ma 305 kkm, niestety było serwisowane przez kowala bo mój poprzednik ma duże gospodarstwo rolne, a w nim warsztatem. Ja w niej wymieniłem juz tyle rzeczy, że szkoda sprzedawać: nówki opony, aku, wymieniona pompa wtryskowa, świeczki, klima po przeglądzie, mechanizm wycieraczek, przekaźni N109, kostka stacyjki, zregenerowany rozrusznik, wymieniony rozrząd, pompa wodna, a reszty grzechów nie pamietam. Silnik chodzi podobno ładnie, chociaż w serwisie coś mówli o dwumasie. Do zrobienia jeszcze mam eliminacje drgań w zakresie 60-70 km/h. Tak, żę muszę ją mieć 4-5 lat, ale klimat wnętrza, zwłaszcza skóry (złoty onyks) jest zajeb...!!!
                  Pzdr Mariusz

Komentarz

• sven
                    Classic
                    • 2006
                    • 17

Myslałem , że jestem osamotniony w inwestowaniu w używaną Octavkę ale nie ja w mojej kupionek rok temu we Wrocku od pana , który handluje oknami w pobliżu dworca kolejowego wymieniłem: amory przód-tył, kompletny rozrząd TDI AGR, napinacz paska alternatora, przepływkę, pompe wtryskową, turbinę, połowę zawiechy, czujnik ABS, mechanizm wycieraczek, koło pasowe i łożyska alternatora, klocki, tarcze i szczęki hamulcowe, zregenerowałem maglownice, podnośnik elektryczny tylnej szyby, wentylator chłodnicy i nagrzewnicy.Koszt z robocizną około 6000 zł :evil:
                    pozdrawiam i też będe jeżdził 4-5 lat :P
                    sven 128 KM

Komentarz

• bogusg
                      Rider
                      • 2007
                      • 355

To ja też bym chciał się wypłakać. W koncu lutego kupiłem 1,9TDI sprowadzoną z Anglii po przekładce. Zrobiłem rozrząd, wymieniłem wszystkie filtry,nabiłem klimę, wymieniłem: pedał sprzęgła- bo się zacinał po przekładce, listwę podszybia, jedno ramię wycierzczki, kupiłem pokrowce na siedzenia, dywaniki gumowe czeka mnie regeneracja maglownicy, i turba, bo się zacinają kierownice. A na dodatek na parkingu przed Tesco jakaś k..wa zahaczyła mi zderzak, zdarła lakier i nawiała
                      Teraz xenony by krzynol

Komentarz

• gisama
                        Ambiente
                        • 2006
                        • 118

To się troszkę podniosłem na duchu. Miałem już audika, kilka opli (kadeta, corsę i vectrę), ale w nich wszystkich razem tyle nie wymieniłem jak w mojej skodzie z grupy VW!
                        Pzdr Mariusz

Komentarz

Pracuję...