Osłona plastykowa - klapa bagażnika

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • leones
    Drive
    • 2008
    • 75

Wolalbym lakierowac co rok zderzak niz jezdzic na chlapakach, ale nie mam nic do tego.
    Kto co lubi.

Ja sie wypowiadam na temat tego zółtego czegoś. RS-ka jest autem, ktore ma IMHO klase, jak do tej pory widzialem srebrną, czarną i niebieską, a w tym zoltym i z tymi czerwonymi perskimi dywanami w miejsce chlapaków, to po prostu wieś tańczy, śpiewa.

Zszokowało mnie to, jak to samo auto moze zostac tak spieprzone przez kolor - stad moja emocjonalna wypowiedz. 8)
    SUPERB 1.8T LPG (BRC)
    OCTAVIA 2FL 1.6 MPI LPG (LR)
  • Robin_Hood2
    Drive
    S_OCP Member
    • 2007
    • 40

Witam,
    Proszę o pomoc w jaki sposób założyć wewnętrzną plastykową osłonę klapy bagażnika w Skodzie Octavia I limuzyna maskującą m.in. dostęp do zamka bagażnika. Plastykowa osłona mocowana jest do klapy bagażnika za pośrednictwem metalowych spinek (6 sztuk w okolicy tylnej szyby) i wypustów zatrzaskowych umieszczonych w plastykowej osłonie.

Wszelkie moje próby niestety zakończyły się niepowodzeniem.
    Może ktoś ma na to sprytny patent, tak aby uniknąć powałymywania zatrzasków.

Z góry dziękuję za pomoc,
    Pozdrawiam,
    Robert
    Pozdrawiam, Robert

Komentarz

• konos513
      Ambiente
      • 2006
      • 129

Re: Osłona plastykowa - klapa bagażnika

witaj

Ja wczoraj w kombi zdejmowałem 2003 r. i mam plastikowe spinki. Pociągnąłem mocniej i zeszło trzeba tylko wygiąć odpowiednio przy szybie bo jest przewężenie.

To samo w drugą stronę spinki plastikowe zdjąłem z maskownicy włożyłem w otwory w tylnej klapie. Potem wycelowałem bolcami które sa na maskownicy by trafiły w średek włożonych spinek i przycisnąłem ręką usłyszałem charakterystyczny klik, tak przy każdej spince i się trzyma.

Mam nadzieje,że Ci jakoś pomogłem. Nie pamiętam czy w sedanie jest inaczej.

Robert
      1.9 TDI ALH (seria) kombi 286 tys km i nabijam wiecej
      www.samochodowy-warsztat.prv.pl/

Komentarz

• Robin_Hood2
        Drive
        S_OCP Member
        • 2007
        • 40

Witam,
        Pozwolę sobie jeszcze raz powrócić do tematu:
        Czy w O1 limuzyna (2001r.) maskownica drzwi tylnich mocowana jest do drzwi (w okolicach tylnej szyby) za pomocą
        a) 6 spinek metalowych i 6 plastikowych
        b) tylko 6 spinek metalowych
        c) tylko 6 spinek plastikowych

Tak na marginesie:
        Po ponownym założeniu maskownicy na naszych polskich drogach słyszę metaliczne dźwięki dobiegające z okolic maskownicy (niedokładne/niedopasowane mocowanie).
        Czy nie macie podobnych problemów?

Pozdrawiam,
        Robert
        Pozdrawiam, Robert

Komentarz

• Wojtek
          Drive
          • 2006
          • 59

w kombi to nie wiem ale w mojej "zwykłej" o1 jest problem. po ściągnięciu, zwykłymi sposobami nie dało się jej właściwie założyć. założyłem więc tak bardzo lipnie po kilkunastu minutach męczarni i mdlenia rąk ale jakoś się trzyma. jednym słowem bardzo kiepskie rozwiązanie i elementy słabo do siebie pasujące.

Komentarz

Pracuję...