pokrowiec na auto

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Trawis
    Classic
    • 2007
    • 25

pokrowiec na auto

Zamieszczone przez MisiekWAW
    zobaczymy ile to potrwa
    no to klamka zapadła pewnie smuno ci troszke że go sprzedajesz bo troche czasu autku poswieciłeś.

Zamieszczone przez MisiekWAW
    Przejedź się kiedyś takim autem, oczywiście jako kierowca, najlepiej w jakimś miejscu gdzie będziesz mógł mocniej naciskać prawy pedał tylko uprzedzam że uzależnia
    Raz jechałem i miałem rogala "banana" na facjacie nie powiem ale jakoś bardziej leży mi Evo z wygladu no i z jazdy.
  • maciek1
    Ambiente
    • 2006
    • 155

pokrowiec na auto

jako ze wyjezdzam na jakies 3 tyg. to sobie pomyslalem aby zalozyc pokrowic na samochod (nie mam niestery garazu)co by sie duzo badziewia przez ten czas na nim nie uzbieralo. Zasanawiam sie czy nie bedzie to mialo wplywu na lakier - ostanio jest naprzemiennie u nas + 30 stopni w sloncu i przymrozki noca. Nie chcialbym takiej sytuacji ze jak przyjade to pokrowiec zejdzie noca....

pozdrawiam,
    Octavia 1.9 TDI 99' SLX COMBI 110KM AHF

Komentarz

• Jabar1975
      RS
      • 2006
      • 3331

Zamieszczone przez maciek1
      Zasanawiam sie czy nie bedzie to mialo wplywu na lakier - ostanio jest naprzemiennie u nas + 30 stopni w sloncu i przymrozki noca. Nie chcialbym takiej sytuacji ze jak przyjade to pokrowiec zejdzie noca....
      niech cie reka boza chroni przed takimi pomyslami - dodatkowo dojdzie wiatr ktory bedzie lopotal ta "plandeka" a Ty bedziesz mial milion pincet drobnych ale paskudnych rys na lakierze
      nasza droga: www.wpzs.pl

Komentarz

• -Piotr-
        L&K
        S_OCP Member
        • 2006
        • 1018
        • Octavia III (5E3)
        • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Lepiej zostawić samochód na parkinku strzeżonym na oku bez żadnych "przykrywek". Przynajmniej zawsze będzie w polu widzenia w całości. Natomiast w kwestii ochrony lakieru przed wyjazdem dobrze go nawoskować, za szyby od środka wcadzić maty odbijające pomienie słoneczne od strony przeważnie nasłonecznionej. Na tak krótki bezpański czas powinno octavii wystarczyć.
        O I złota w kombi 1.6 BFQ - od tego Tu się zaczęło
        KIA Carens 2.0 CRDI - przerwa na kawę ....
        O III czarna liftback - reaktywacja

Komentarz

• szkoda
          RS
          S_OCP Member
          • 2005
          • 22543

a tak właściwie to wyjazd niewiele zmienia, przecież samochód tak czy tak stałby zaparkowany pod chmurką, chyba, że pracujesz samochodem i dużo jeździsz...

pod takim pokrowcem jest dodatkowo straszna wilgoć :idea:
          saport techniczny baj DGW
          była BKD+DSG '05 120kkm
          była BXE '08 190kkm
          no i nie ma :-)

Komentarz

• tasher
            Ambiente
            • 2007
            • 170

No nie wiem. Trzy tygodnie pod plandeką :?: Jak wrócisz to może być różnie. Pod plandeką znajdziesz tylko szkielet. Osobiscie tak jak Piotr polecałbym Ci parking strzeżony. Niewiele Cię to będzie kosztowało ale masz pewność. Nic tak nie przyciąga jak coś zakrytego :twisted: No ale czy musisz wyjechać bez swojej "octi" :szeroki_usmiech
            Zobacz ile Ci zostało czasu:
            http://zegarsmierci.info/s/zegar

Komentarz

• maciek1
              Ambiente
              • 2006
              • 155

dzieki za opinie, dam sobie spokoj chyba z tym pokrowcem w takim razie.
              Pamietam z dziecinstawa ze kupe aut stalo poprzykrywanych takimi pokrowcami (jakies duze fiaty, maluchy...itp) a teraz juz sie praktynie nie widuje.

W moim przypadku to nie tyle jest kwestia bezpieczenstwa (auto stoji w ogrodzie u znajomego) co raczej chodzilo mi o to zeby sie duzo syfu na nim nie nazbieralo - teraz wszysto kwitnie i duzo tego badziewia lata. Ale faktycznie lepiej go pozniej umyc niz sie uzerac ze zniszonym lakierem przez pokrowiec.

Pozdrawiam,
              Octavia 1.9 TDI 99' SLX COMBI 110KM AHF

Komentarz

• szkoda
                RS
                S_OCP Member
                • 2005
                • 22543

Ale faktycznie lepiej go pozniej umyc niz sie uzerac ze zniszonym lakierem przez pokrowiec.
                dokładnie :idea:
                saport techniczny baj DGW
                była BKD+DSG '05 120kkm
                była BXE '08 190kkm
                no i nie ma :-)

Komentarz

• Andja
                  Rider
                  • 2006
                  • 596

Re: pokrowiec na auto

.... to sobie pomyslalem aby zalozyc pokrowic na samochod....
                  :roll: :lol: :roll: :lol:

Komentarz

• MPisar
                    Classic
                    • 2007
                    • 18

Kiedyś zrobiłem taki sam błąd. Kupiłem nowe auto a starego nie mogłem sprzedać VW Bory i postanowiłem w grudniu go przykruć pokrowcem. Już po tygodniu zauważyłęm że od wiatru plandeka obciera o lakier i matowieje przez to.
                    Najgorzej było w miejscach gdzie linki dotykały lakieru. - ślady zostały na lakierze
                    Porażka
                    Wymiana doświadczeń ------------- www.falowniki.info
                    .
                    .

Komentarz

Pracuję...