xenony again

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • bogusg
    Rider
    • 2007
    • 355

xenony again

deespe, ło dżizys wyszedł z jaskini pochwal się gdzieś to był
    Nooo ze spotu nad Chańczą chyba będą nici, jak ryhO mówi, jego wtyki się urywają, a z tych domków, o których wcześniej była mowa, nie wypaliło, bo dla własnych potrzeb właściciela mają, a że sezon to wiesz...
    Kolega iksik, po ocenie całej sytuacji zaproponowął spotkanie normalne jak w Rzeszowie, ale tym razem w Wilczej Woli, ale tym razem grillowe, terimn do ustalenia, sobota lub niedziela...
    W sumie mi sie pomysł podoba...

No to co łapki do góry, głosowanie i liczymy głosy partyjne
    Teraz xenony by krzynol
  • skalmar99
    Drive
    • 2006
    • 71

xenony again

Witam,
    jestem na kupnie xenonów do octavi, zobaczcie na link poniżej , pytanie czy po przerobieniu wtyczki ( bo mam lampy h4) bedzie działało ok, czy jeszcze cosik trzeba tam pokombinowac zeby działało i co z regulacją

pozdro

Komentarz

• Bouli
      Rider
      S_OCP Member
      • 2006
      • 739

ale to sa przeciez lampy do OI czyli tam juz sa H4 :?: ja przynajmniej mam H4 :P Tzn tam sa xenonony wiec nie wiem co chcesz wiecej przerabiac?
      chcesz przepiac same koncowki i dac same zarowki? bo nie lapie... ale tak sie chyba nie da z tego co wiem. Musisz miec jeszcze przetwornice bo normalnie Ci nie pojdzie

Dodatkowo do xenonow musisz miec (wg.prawa) autopoziomowanie i spryskiwacze

poszukaj na forum. Mase ludzi zjadlo zeby na xenonach i jest juz mase topicow na ten temat
      Bouli
      Była: Czarna perła 1.6BFQ Ice
      Perfect service by DobryGrześWawa :kciukgora
      Jest: Opel Vectra Estate Sportline 1.9 CDTI Zdrowa seria :twisted: (miało być 150KM/320Nm a jest 164.9KM/362.3Nm)

Komentarz

• skalmar99
        Drive
        • 2006
        • 71

ja ma teraz obecni w OI lampy H4 a na przedstawionej aukcji są kompletne lampy xenonowe, spryski tez mam pytanie moje czy po przerobieniu wtyczek w tych z aukcji podejdzie do mojej

[ Dodano: Czw 19 Kwi, 07 15:11 ]
        i przetwornice tez są

Komentarz

• djczas
          RS
          • 2005
          • 9612

skalmar99, po przerobieniu wtyczek podejdą musisz kupić wtyczki i przerobić to po pierwsze po drugie nie pamiętam czy masz wersje po lifcie czy przed jeśli przed to te reflektory są już po lifcie i trzeba przerobić zderzak na po lifcie
          co do poziomowania to trzeba przerobić lampę w środku tzn wymienić silniczek z krokowego na zwykły lub do kółeczka zamontować potencjometr który będzie ustawiał silnik krokowy w tym celu mysle że koledzy pomogą ci przerobić lampę np. kolega Koja86

Komentarz

• Bouli
            Rider
            S_OCP Member
            • 2006
            • 739

Tu masz linki do forum. Ja jestem raczej laikiem i nie wiele Ci pomoge

powodzenia
            Bouli
            Jest: Opel Vectra Estate Sportline 1.9 CDTI Zdrowa seria :twisted: (miało być 150KM/320Nm a jest 164.9KM/362.3Nm)

Komentarz

• skalmar99
              Drive
              • 2006
              • 71

skodzina jest z 2002 r po lifcie więc chyba powinny pasowac, tylko teraz problem bedzie z samopoziomowaniem czy jest to w tych xenonach czy trzeba dorabiac

Komentarz

• djczas
                RS
                • 2005
                • 9612

skalmar99, poziomowanie trzeba dorobić w jednym z linków które ci podałem masz opisane co jest potrzebne do poziomowania reflektor sam w sobie nie ma układu poziomowania śa to dwa czujniki które montuje sie do zwieszenia z przodu i z tyłu co do możliwości zakupu układu poziomującego skontaktuj sie z Nexusem

Komentarz

• skalmar99
                  Drive
                  • 2006
                  • 71

a jak nie dam tych czujników poziomowania ???? czy na ręcznej bedzie działac czy bez mozna jezdzic ?

Komentarz

• djczas
                    RS
                    • 2005
                    • 9612

bez samo poziomowania powinni zabrać dowód rejestracyjny w O1 były tylko z samo poziomowaniem choć na rynku czeskim były też poziomowane z kółeczka te reflektory co masz w linku trzeba przerobić silniczki o czym napisałem wyżej inaczej będzie bez żadnej regulacji

Komentarz

• Bouli
                      Rider
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 739

Zamieszczone przez djczas
                      Bouli, fajnie że nie czytasz postów i dublujesz
                      djczas, nie przypieprzaj sie jesli mozesz. Zaczalem pisac jak jeszcze Twojego postu nie bylo. nie jestem glupi i nie klepie postow dla samego klepania :!: Byles szybszy z szukaniem. Chcialem pomoc :!:

p.s.
                      przepraszam za off topic
                      Bouli

Komentarz

• koja86
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2007
                        • 3178

Panowie Dziennik Ustaw pisze że spryskiwacze są zalecane jeszcze raz powturzę zalecane a nie wymagane z resztą z tymi spryskami na Xenonach w zimie to jest porażka moment i szkła zamarzną to jest kicha no chyba żeby zrobić podgrzewane spryski ,szkła w xenonach jak wiecie są zimne więc sami zadecydujecie czy je zakladać czy nie?
                        Takie zwykłe Ambiente

Komentarz

• Janusz
                          Rider
                          S_OCP Member
                          • 2007
                          • 598

skalmar99, kolego jakies 3 mies temu szukalem wlasnie ksenonow tez trafilem na ten link, dodzwonilem sie do kolesia i chcialem je zamowic ale poprosilem o mozliwosc sprawdzenia zawartosci paczki przed odebraniem jej ( jest taka mozliwosc na poczcie przy pracownikach sprawdza sie wiec nie ma mozliwosci oszustwa ) , odpowiedzial mi ze oni kiedys sie sparzyli i nie ma mozliwosci sprawdzenia place i dopiero odbieram albo osobiscie do nich pojade. Juz chcialem jech ale zadzw jeszcze raz z ponowna prosba o mozliwosc obejrzenia zawartosci przed zaplata mowilem ze nie ma mozliwosci kantu z mojej strony, odpow ze pogada ze wspolnikiem i oddzw. Oddzw owszem ale pow ze nie chcialem mu wytlumaczyc i nagle tel wzial ten 2 i nie byl mily pow ze NIE i albo wezme takie jak przyjda ewentualnie poj po nie albo nie zrobimy inter.. Stwierdzilem ze koles czegos obawia sie i te lampy to lipa i jak mam dac 1800 i kurwic to wole dolozyc 600 i miec nowki!! Wiedzialem ze sa na rynku przerabiane zwykle lampy na ksenony, dokladaja jakos 2 soczewke ale to jest lipa, zastanowilo mnie czy czasem oni takich nie oferuja... Odradzam Ci ta aukcje, poszukaj czegos innego albo zastanow sie nad kupnem nowych czasem warto dac wiecej...
                          Teraz odnosnie kostki, musisz isc do sklepu skody ( ew serwis ) i zamowic je bo te do ksenonow sa zupelnie inne ( koszt 1 szt ok 30 zl) wpiac w nie piny ( ja dawalem do takiej firmy, niestety nowe kosci ktore kupisz sa gole i trzeba wpiac w nie piny z przewodami) a pozniej wpinasz sie w instalacje. Co do regulacji to elektryk nie powinien miec problemu z podlaczeniem silniczkow (tych ktore juz sa w lampach) do instal z regulacja reczna..
                          Jak cos to sluze jeszcze rada ....

Komentarz

• Maicroft
                            Moderator
                            S_OCP MemberModeratoRS
                            • 2004
                            • 25757
                            • Audi

Coz, 1800zl to jest jakas cena z kosmosu za uzywki. Niestety, a moze stety rynek weryfikuje ceny i takie lampy mozna kupic jako nowe z faktura w Czechach za okolo 1800-1900zl. To ze nasze ASO za gola lampe krzycza 2500zl, no coz na czyms trzeba zarabiac

A co do przerobek, jak ktos ma dojscie do warsztatu, gdzie wlasnie takie lampy po dzwonkach z peknieta obudowa wywalane sa do kosza, to nie jest problemem przelozenie tego do zwyklej lampy i wyglada prawie jak oryginal, bo jestem ciekaw jak w srodku jest to potem poskrecane.
                            Spritmonitor.de

Komentarz

• aciu
                              Rider
                              • 2005
                              • 685

kol. Neck99 kupił w wymienionej w aukcji firmie autolampy.net puść do niego pw i popytaj jak to było (chyba jest już zadowolony)

Komentarz

• wasyl
                                L&K
                                • 2005
                                • 1084

Ja również miałem je kupić chyba z 6 miechy temu okazały się klejone !!!!!!!!!!! nie daj się naciąć .... :evil:
                                ASV + Aligator MT K-ce 150 KM 320Nm
                                www.wasilewski-foto.pl
                                KIA 2,2 d (245KM i 523Nm)

Komentarz

• Janusz
                                  Rider
                                  S_OCP Member
                                  • 2007
                                  • 598

wasyl, a wiec mialem dobre przeczucie , nie podobalo mi sie ich zachowanie i w jaki sposob rozmawiali a o kazdego klienta trzeba dbac a nie z morda...

Komentarz

Pracuję...