Witam!
Spodziewam się dziecka i myslalem ze uda mi sie zmienić auto przed narodzinami [ planowałem bmw e60] ale chyba narazie zostanie oct i amm pytanie czy bez problemowo zamontuje fotelik dzieciecy w systemie isofix z tyłu ?
nie moge sie tylko doczytac czy mam cos jeszcze dokupic czy mam wszystko to we wtorek pojade do sklepu i sie zapytam ;]
Popatrz uważnie, bazę masz tam w zestawie na pasy, a nie na isofix. Ale może to i nawet lepiej - isofixy w O1 z tyłu wymuszają dość niskie wpięcie bazy od strony oparcia i w efekcie całość nie wychodzi najlepiej. Może na pasy da się to bardziej wypoziomować.
Przed zakupem warto przymierzyć bazę/fotelik, bo naprawdę różnie czasem wychodzi. Na forum znajdziesz wiele wątków ze sprawdzonymi zestawami.
A mam jeszcze pytanko gdzie możną wyłączyć airbaga z przodu ? bo mam naklejkę iż wrazie przewożenia nalezy go wyłączyć a wyłącznika nie widze :S oct 01 elegance
nie moge sie tylko doczytac czy mam cos jeszcze dokupic czy mam wszystko to we wtorek pojade do sklepu i sie zapytam ;]
Popatrz uważnie, bazę masz tam w zestawie na pasy, a nie na isofix. Ale może to i nawet lepiej - isofixy w O1 z tyłu wymuszają dość niskie wpięcie bazy od strony oparcia i w efekcie całość nie wychodzi najlepiej. Może na pasy da się to bardziej wypoziomować.
Przed zakupem warto przymierzyć bazę/fotelik, bo naprawdę różnie czasem wychodzi. Na forum znajdziesz wiele wątków ze sprawdzonymi zestawami.
nie moge znlaeźć, masz moze pod ręką jakies? Bo moze faktycznie kupił bym cos sprawdzonego.
czy bez problemowo zamontuje fotelik dzieciecy w systemie isofix z tyłu ?
Musisz koniecznie przed zakupem zapiąć fotelik na tylnej kanapie. Niestety umiejscowienie uchwytów w OI, wyklucza pewne foteliki, z powodu zbyt krótkich złączy, których po prostu nie można zapiąć. Tak jest np. w przypadku fotelików firmy Roemer Kidfix. Mam Roemera bez isofixu 9-18 kg. Jak wyrósł z niego młodszy syn, naturalnym wyborem następnego fotelika była ta sama firma. I tu się niestety rozczarowałem, bo właśnie Roemera Kidfixa 15-36 kg nie da się zamontować. Tak więc musiałem poszukać innej firmy. Tym razem wybór padł na Kiddy Cruiserfix Pro (również wysokie oceny w testach ADAC i ponadprzeciętna ergonomia).
nie moge znlaeźć, masz moze pod ręką jakies? Bo moze faktycznie kupił bym cos sprawdzonego.
eeee szukaj + "fotelik octavia"?
U mnie księżniczka wozi się w maxicosi cabrio na bazie familyfix. Przekonała mnie możliwość zamontowania na tej samej bazie fotelika dla starszego dziecka (chyba pearl).
Do wózka dostałem adaptery maxi cosi, pozatym foteliki zbierają pozytywne opinie, wiec taki prawdopodobnie kupie.
Mam zamiar pojechac do sklepu, cos przypasować i kupić.
pozdrawiam.
Komentarz