[O1] Gdzie to mozna kupic?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • margaj1
    Ambiente
    • 2007
    • 100

Witam serdeczne

Bardzo chcialem podziekowac za cieple przyjecie mnie do wspanialej spolecznosci OCP, specjalne podziekowania dla kolegi SIGMA_74 ktory mnie zaprosil

Ze swojej strony zapewniam iz bede sie staral bywac na spotach tak czesto jak to bedzie mozliwe i sluzyc poradami z materii na ktorej sie znam.

Pozdrawiam

- sos czosnkowy byl rewelacyjny
  • lisiaczek
    Ambiente
    • 2006
    • 210

mam takie pytanie nigdzie ale to nigdzie nie moge kupic takiego plasticzka pomaranczowego ktory znajduje sie na pasie przednim. Do niego przymocowuje sie ten palak ktory podpiera maske gdy ja chcemy otworzyc. gdzie kolwiek sie pytam nikt mi nie moze sprowadzic ani sciagnac. I drugie pytanie. Ile poduszek silnika ma octavia? i czy dobrze diagnozuje: moje auto ma przejechane 212tys km i gdy sie gasi silnik, czasem jak zapal, czasem przy gwaltownym ruszeniu, czasem przy zjezdzie zkraweznika sluchac jak puknie cos, nie sa to raczej przeguby , bo one nie pukaja w miejscu bez niczego, a tu ten sam dziwek przy gaszeniu i odpalaniu auta i zjazdach i ruszanbiu. podejrzewam ze to poduszka silnika.Czy wymeiniac jedna czy wszystkie jakie sa koszta podszuek i jak dlugop sie wymienia je?

Komentarz

• b-bar01
      Elegance
      • 2007
      • 985
      • Octavia I (1U2)
      • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

ten plasticzek można kupić w każdym sklepie z plastikowymi spinkami, listwami itd do samochodów. coś ci zawsze dopasują, o ile się nie mylę to podobny plasticzek jest w fiacie uno, no chyba że się uparłeś na pomarańczowy :wink:
      pzdr.
      *** Cicho, łatwo i przyjemnie ***

Komentarz

• lisiaczek
        Ambiente
        • 2006
        • 210

b-bar01, nie nie uparlem ale w pozniu i w skodexe i na czarnkowskiej nigdzie nie maja i ciagle widza problemy ze sciagnieciem tego!

Komentarz

• marekzu
          L&K
          • 2007
          • 1412
          • Superb II combi (3V5)

no to idziesz to ASO VW i tam zapewne beda miec - ogolnie w Rybniku zauwazylem ze czego z miejsca nie kupie w Skodzie to w VW maja

Komentarz

• b-bar01
            Elegance
            • 2007
            • 985
            • Octavia I (1U2)
            • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

qrde w wa-wie coś by się dobrało a tak nie masz innego wyjścia tylko wziąść to pomarańczowe w garść i poszukać w serwisach innych marek, przecież to tylko plastik.
            Tak jak pisałem fiat uno ma taki sam pałąk do maski i bardzo podobny zaczep, na pewno coś znajdziesz.
            *** Cicho, łatwo i przyjemnie ***

Komentarz

• Janusz
              Rider
              S_OCP Member
              • 2007
              • 598

lisiaczek, mieszkasz w Pozaniu i masz problem qrde jak ide do sklepu skody i nie maja czegos u siebie ani w glownym magazynie w wawie to przywoza z Poznania bo tam jest centralny magazyn. Jak chcesz to moge smignac do tego sklepu gdzie ja sie zaopatruje i zapytam czy maja i na kiedy, wysle Ci poczta jak cos

Komentarz

• lisiaczek
                Ambiente
                • 2006
                • 210

Janusz, hahhahahah panowie chodiz o to ze ide np skodex albo nawet do aso pokazuje co mnie interesuje pokazuje palcem ze chodiz o ten plastik pomaranczowy, a oni ida szuakc i mowia takei cos nie wystepuje w katalogu, ze nie moga znalezc, pozniej slysze zamowimy i czekam juz ponad miesiac!!! smiechu warte

Komentarz

• marekzu
                  L&K
                  • 2007
                  • 1412
                  • Superb II combi (3V5)

no to niestety nic ci nie poradzi nikt ze cie po prostu zlewaja - jak ja ide cos kupic w ASO to patrze mu w monitor i mowie - to potrzbuje - szuka i albo ma albo za 2 dnie przyjedzie z Poznania - najdluzej bo tydzien czekalem na lakier zaprawkowy

Komentarz

• RomanS
                    Elegance
                    • 2004
                    • 804

Zamieszczone przez lisiaczek
                    b-bar01, nie nie uparlem ale w pozniu i w skodexe i na czarnkowskiej nigdzie nie maja i ciagle widza problemy ze sciagnieciem tego!
                    Ja kupowałem w Skodexie na Unii Lubelskiej, fakt, że też musiałem kogoś tam nauczyć jak to ściągnąć z Krańcowej ale się udało. Możliwe, że teraz nauczeni mają to na miejscu !
                    Jakbyś nie mógł się dogadać (bo zależy na kogo trafisz !) to daj znać, jestem tam na tyle znany (żona mówi, że głównie z upierdliwości :szeroki_usmiech ) że pomogę.
                    Pzdr, RomanS, Audi A6 Avant, 2,5 TDI

Komentarz

• Maicroft
                      Moderator
                      S_OCP MemberModeratoRS
                      • 2004
                      • 25757
                      • Audi

To cos ma numer: 1U0823397 jest jeszcze jakis wklad, ale nie wiem o co w tym chodzi o numerze 6U0881132A oraz adnotacja przy pierwszym w razie potrzeby zastosowac: 6u0881132A czyli wlasnie ten wklad. Obstawiam pierwsze.
                      Wiec taki numer w ETCE jest, wiec musza sciagnac w ciagu 10 dni od zamowienia
                      Spritmonitor.de

Komentarz

• RomanS
                        Elegance
                        • 2004
                        • 804

Zamieszczone przez Maicroft
                        To cos ma numer: 1U0823397 jest jeszcze jakis wklad, ale nie wiem o co w tym chodzi o numerze 6U0881132A oraz adnotacja przy pierwszym w razie potrzeby zastosowac: 6u0881132A czyli wlasnie ten wklad. Obstawiam pierwsze.
                        Wiec taki numer w ETCE jest, wiec musza sciagnac w ciagu 10 dni od zamowienia
                        Jedno to pomarańczowy uchwyt podpórki z kołkiem rozpierającym a drugie to gniazdko plastikowe (czarne), które się wciska w blache aby w nie następnie wcisnąć element pomarańczowy

Ja chciałem samo gniazdko i wyglądało na to, że jako pierwszy w Poznaniu chciałem to kupić :szeroki_usmiech . Sprzedawcy - totalna ignorancja, niestety.

Komentarz

• Janusz
                          Rider
                          S_OCP Member
                          • 2007
                          • 598

Janusz, hahhahahah panowie chodiz o to ze ide np skodex albo nawet do aso pokazuje co mnie interesuje pokazuje palcem ze chodiz o ten plastik pomaranczowy, a oni ida szuakc i mowia takei cos nie wystepuje w katalogu, ze nie moga znalezc, pozniej slysze zamowimy i czekam juz ponad miesiac!!! smiechu warte
                          Qrde to ja Ci chcialem pomoc a Ty tak ........ :tuk: :szeroki_usmiech ja tez nie mam problemu z czesciami wszystkie spinki, koleczki mi pozalatwiali to co chcialem jak nie mieli to zamowili max tydzien czekalem,

Komentarz

• marekzu
                            L&K
                            • 2007
                            • 1412
                            • Superb II combi (3V5)

Zamieszczone przez RomanS
                            a drugie to gniazdko plastikowe (czarne), które się wciska w blache aby w nie następnie wcisnąć element pomarańczowy
                            hehe to wiem juz dlaczego ten pomarancz mi lata w kazda strone - ni ma tego gniazda

Komentarz

• RomanS
                              Elegance
                              • 2004
                              • 804

Zamieszczone przez marekzu
                              RomanS napisał/a:
                              a drugie to gniazdko plastikowe (czarne), które się wciska w blache aby w nie następnie wcisnąć element pomarańczowy

hehe to wiem juz dlaczego ten pomarancz mi lata w kazda strone - ni ma tego gniazda
                              U mnie też latał, dlatego drążyłem temat ( nie było gniazda)

Komentarz

• lisiaczek
                                Ambiente
                                • 2006
                                • 210

Juz sprawe zalatwilem! mam inny pomaranczowy dzyndzelek od POLONEZA:-) pasuje jak ulal:-)

Komentarz

• RomanS
                                  Elegance
                                  • 2004
                                  • 804

Juz sprawe zalatwilem! mam inny pomaranczowy dzyndzelek od POLONEZA:-) pasuje jak ulal:-)
                                  Jeżeli pasuje bez tego gniazdka to jest to epokowe odkrycie (bo u mnie z nowym gniazdkiem już się lyra :diabelski_usmiech )

Komentarz

• lisiaczek
                                    Ambiente
                                    • 2006
                                    • 210

inne bez gniazdka ale jest oki

Komentarz

• aciu
                                      Rider
                                      • 2005
                                      • 685

lisiaczek, jeżeli to nie problem wrzuć foto zynzelka :P

Komentarz

Pracuję...