Gdzie w Warszawie kupic klucz do tłoczkow tylnych hamulcow ?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • cowboy
    Ambiente
    • 2007
    • 106

System posiada dużo nowych funkcji wzgledem poprzedniej navi MFD2:

- wbudowany twardy dysk 30 GB do przechowywania map, plików audio (MP3 i WMA), istnieje możliwość zainstalowana mapy Europy i Polski ( 94% pokrycia Polski )
    - wyswietlanie mapy 2D , 3D - Bird View, Topograficzna, Sky View
    - programowany Split Screen /mamy do wyboru na polowie ekranu mape a na drugiej aktualna pozycje lub kompas
    - po wprowadzeniu celu wyliczane sa 3 niezalezne trasy - programowanie stacji do wyboru TMC
    - po zblizeniu pokazuje na mapie nazwy ulic
    - zoom mapy od 25 m do 500 km
    - dotykowy ekran wysokiej rozdzielczości
    - odtwarza filmy DVD w formatach 4:3 i 16:9, formaty Audio CD, MP3, WMA, Audio DVD oraz Video DVD (obraz tylko podczas postoju pojazdu)
    - odczytuje płyty audio ( również w formacie MP3 ) również podczas aktywnej nawigacji
    - slot SD - umożliwia odtwarzanie plików MP3 z karty SD/MMC o poj do 4 GB
    - wbudowane 2 tunery radiowe , oraz dynamiczny system ostrzegania o korkach na drodze
    - wejścia na urządzenia zewnętrzne np.kamerę cofania
    - system audio 4x20W

Nawigacja ta jest o 3 generacje lepsza niż MFD2.
    MFD2 to bieda przy RNS 510 !!!
  • markowski
    Ambiente
    • 2006
    • 224

Jak w temacie, po wczorajszej walce z hamulcami z tylu jedyny efekt jaki uzyskalem to poobcierane i pokaleczone rece :cry: . Wszelkie proby wkrecenia zacisku metodami zastepczymi nie daly efektu poza utrata nerwow i naskorka. niestety nie mam tego cuda http://forum.octaviaclub.pl/album_page.php?pic_id=1288 ktore jak rozumiem rozwiazaloby moje problemy definitywne. Tyle ze nie wiem gdzie tego szukac w warszawie ... moze ktos ma jakis pomysl ew. ktos moze pozyczyc na 2-3 godzinki ?
    Na razie pozostaje jeszcze wersja zastepcza http://vwgolf.pl/index.php?id=zaciski - zaraz jade po jakas zabke i bede probowal wkrecic to dziadostwo tyle ze bez zdejmowania zacisku... moze sie uda...

acha, jakby ktos znal adres email do idioty ktory zaprojektowal tloczki ktorych sie nie wciska tylko wkreca to poprosze o podanie - napisze mu co mysle o takich patentach... :klnie:
    pozdrawiam
    Markowski
    OI AXR 06 185@377

Komentarz

• Sebastian_M26
      RS
      S_OCP Member
      • 2005
      • 1823
      • Superb II (3T4)

a wiesz czemu tylni tłoczek jest wkręcany?

Seria 188KM/270Nm na 95RON

Komentarz

• endryu
        RS
        • 2006
        • 3773
        • Octavia II combi (1Z5)
        • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez markowski
        tloczki ktorych sie nie wciska tylko wkreca
        tylne tłoczki się jednocześnie wciska i wkręca. Inaczej nie da rady ich cofnąć. Ja wymieniając tylne klocki używałem ścisku stolarskiego. I bardzo pomocne w takim wypadku są cztery ręce.
        O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
        O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
        =================================================

Komentarz

• markowski
          Ambiente
          • 2006
          • 224

Sebastian_M26, nie mam pojecia dlaczego - jezeli Ty wiesz dlaczego prosze napisz... jak dla mnie to pewnie po to zeby uzytkownik nie majac klucza musial jechac do ASO na wymiane i zostawic tam worek pieniedzy...

dzieki za linka. Skorzystam - sprawa nie jest juz pilna - wkrecilem te tloczki z pomoca klucza zaba...
          pozdrawiam
          Markowski
          OI AXR 06 185@377

Komentarz

• Maicroft
            Moderator
            S_OCP MemberModeratorr
            • 2004
            • 25757
            • Audi

Bo hamulec reczny dziala wlasnie na zasadzie obkrecania sie takiego sworznia w zacisku (nie ma innej mozliwosci ruszenia zacisku, jak nie ma cisnienia w ukladzie) W przypadku szczek hamulcowych jest tam rozpierak ,ktory tez rozciaga dwie szczeki w bebnie.
            Spritmonitor.de

Komentarz

Pracuję...