Bagażnik rowerowy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • rafiki
    RS
    • 2012
    • 15975
    • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez Maicroft
    rafiki, Tablice masz przelozyc do bagaznika rowerowego
    A jak to się ma do §25 ust. 1? :diabelski_usmiech
    § 25. 1. Właściciel pojazdu umieszcza na pojeździe tablice z przodu i z tyłu w miejscach konstrukcyjnie do tego przeznaczonych, z wyjątkiem przyczep, ciągników rolniczych, motocykli i motorowerów, na których tablice umieszcza się tylko z tyłu, z zastrzeżeniem ust. 1a–2.
    Chyba, że uznajemy bagażnik na hak jako część pojazdu
    رافال
    Spoty
    Cause freedom is a lonely road

Komentarz

• mkielcem
      Classic
      • 2014
      • 26

Zamieszczone przez rafiki
      za światła Ci nikt mandatu nie da, bo masz takie same na bagażniku i są widoczne
      Wg ustawy prawo o ruchu drogowym nie można zasłaniać świateł pojazdu. I nie zmienia tego faktu to, że bagażnik posiada oświetlenie - światła pojazdu mają być widoczne. Policja traktuje to z przymrużeniem oka, co nie znaczy, że nie ma wykroczenia. Np tu jest stanowisko policji: bagażnik rowerowy

Komentarz

• rafiki
        RS
        • 2012
        • 15975
        • Superb III (3V3)

mkielcem, a gdzie ja napisałem, że nie ma wykroczenia? Napisałem, że to nie jest karane a to 2 różne rzeczy :idea: Czytaj ze zrozumieniem
        رافال
        Spoty

Komentarz

• mkielcem
          Classic
          • 2014
          • 26

gdzie ja napisałem, że nie ma wykroczenia?
          Np
          Akurat na to nie ma przepisu.
          nie jest powiedziane, że muszą być widoczne światła znajdujące się na pojeździe
          Powyższe stwierdzenia sugerują właśnie brak wykroczenia, co jest oczywistą nieprawdą. Niestety tak mówią przepisy. Ustawodawca nie spieszy się z ich zmianą, ale jakoś dało się bardzo szybko wprowadzić rozporządzeniem ministra wyjątek dla ITD możliwości instalowania w pojeździe lamp błyskowych - wiadomo, kasa z mandatów z fotoradarów.

Komentarz

• Marx
            Elegance
            • 2009
            • 865

ok dajcie spokój z tymi bezużytecznymi dywagacjami, interesowało mnie raczej porównanie od strony ceny a nie przepisów.

Komentarz

• ahmed799
              RS
              • 2009
              • 6871
              • Ford

wymienić dowód w urzędzie(oczywiście nie za free), bo hak musi być wpisany...
              rafiki I tu się mylisz!!! Jest taka tabelka jak adnotacje urzędowe gdzie się wpisuje lub wykreśla np montaż/demontaż haka co nic nie kosztuje.

филип
              Mój czarny bandzior http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...r-focus-2-0-pb

Komentarz

• rafiki
                RS
                • 2012
                • 15975
                • Superb III (3V3)

ahmed799, http://www.czestochowa.um.gov.pl/urz...a?symbol=SO040
                Jak widzisz, w Częstochowie wpis o haku (czy jakakolwiek inna zmiana w dowodzie) kosztuje 73,50
                رافال
                Spoty

Komentarz

• Maicroft
                  Moderator
                  S_OCP MemberModeratorr
                  • 2004
                  • 25757
                  • Audi

rafiki, Wpis o haku jest bezplatny. Platne jest badanie techniczne i kosztuje to 35zl.

To co powolujesz moze dotyczyc zmiany pojemnosci silnika, zmiany rodzaju zasilania z benzyna na diesle lub w druga strone, bo wpis o LPG tak jak wpis o haku jest bezplatny.

Z reszta formularz ktory jest podany jako zalacznik w tym linku ma potwierdzenie odbioru tymczasowego dowodu rejestacyjnego, a tego nie potrzeba przy wpisaniu badz wykresleniu haka.
                  Spritmonitor.de

Komentarz

• karuzel
                    Ambiente
                    • 2011
                    • 210

Koledzy mam takie pytanie. Czy do belek Thule wingbar mogę zamontować uchwyt rowerowy Mont Blanc Barracuda?

Komentarz

• Maicroft
                      Moderator
                      S_OCP MemberModeratorr
                      • 2004
                      • 25757
                      • Audi

Wczoraj podano informacje w mediach, ze do wakacji ma zostac wprowadzony odpowiedni zapis ktory pozwoli na dorobienie 3ciej tablicy na bagaznik rowerowy.

Koszt bedzie wynosil tyle co polowa normalnej oplaty za tablice czyli:
                      - normalne 40zl
                      - indywidualne - 500zl
                      - zabytkowe 50zl

Do tego komplet naklejek legalizacyjnych: 12,5zl chyba, ze teraz cena wzrosnie bo beda potrzebne 4 naklejki, a nie 3 (dwie tablice i DR).

Zobaczymy czy uda im sie do wakacji
                      Spritmonitor.de

Komentarz

• b-bar01
                        Elegance
                        • 2007
                        • 985
                        • Octavia I (1U2)
                        • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

tu piszą:

że od połowy roku będzie można wnioskować o trzecią tablicę.
                        będzie święty spokój, bo do tej pory wszystko zależało od dobrej woli policji.
                        z drugiej strony... z badań robionych przez Dekrę w tunelu aerodynamicznym wynika że to najgorszy sposób przewozu rowerów :roll:
                        *** Cicho, łatwo i przyjemnie ***

Komentarz

Pracuję...