Od dłuższego czasu (a właściwie nie pamiętam już odkąd) walczę z jedną usterką (?) w mojej Octavii.
Otóż maska zaczyna "pływać" (unosić się i opadać w granicach kilku milimetrów) przy prędkościach +110km/h. Jako że ostatnio regulowałem maskę sam (i tu pomogło tyle, że obecnie"pływa" tylko prawa strona maski) oraz byłem u kilku blacharzy i żaden z nich mi nie pomógł (zamek klapy ustawiony jest obecnie max w dół, próbowali regulować gumowymi i metalowymi odbojnikami) a klapa bardzo ładnie licuje z błotnikami wymyśliłem, że może owiewka przedniej szyby montowana na skraju maski dałaby zamierzony efekt.
Mam na myśli takie coś:
Zawsze mi się podobała taka "ozdoba", pytanie tylko czy będzie spełniała swoją funkcję i dociskała maskę do nadwozia? (teoretycznie powinna z racji swojego wyprofilowania).
Co o tym sądzicie? Pojutrze wybieram się w długą trasę +500km, owiewka ta jest dostępne od ręki w warszawskiej siedzibie firmy Heko i kosztuje zdecydowanie taniej niż na Allegro.
Jeśli napisałem w złym dziale to proszę o przeniesienie.
Freshtimers.pl, czyli mój mały fanpage z samochodami na wielkim Facebooku
Jak przy 100km/h dzieja sie z nia takie rzeczy, to trzeba wyregulowac zamek oraz boczne odbojniki, aby klapa porzadnie byla docisnieta, a nie latala w zamku.
Komentarz