Owiewka przedniej szyby

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • sevi
    Ambiente
    • 2012
    • 123

Owiewka przedniej szyby

Czołem
    Zamieszczone przez Asystentka
    A ja siedzę u fryzjera Prezes52,
    Mariusz został fryzjerem :shock:
  • klekocix
    Rider
    • 2010
    • 479
    • Octavia I combi (1U5)
    • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

Owiewka przedniej szyby

Od dłuższego czasu (a właściwie nie pamiętam już odkąd) walczę z jedną usterką (?) w mojej Octavii.

Otóż maska zaczyna "pływać" (unosić się i opadać w granicach kilku milimetrów) przy prędkościach +110km/h. Jako że ostatnio regulowałem maskę sam (i tu pomogło tyle, że obecnie"pływa" tylko prawa strona maski) oraz byłem u kilku blacharzy i żaden z nich mi nie pomógł (zamek klapy ustawiony jest obecnie max w dół, próbowali regulować gumowymi i metalowymi odbojnikami) a klapa bardzo ładnie licuje z błotnikami wymyśliłem, że może owiewka przedniej szyby montowana na skraju maski dałaby zamierzony efekt.

Mam na myśli takie coś:

Zawsze mi się podobała taka "ozdoba", pytanie tylko czy będzie spełniała swoją funkcję i dociskała maskę do nadwozia? (teoretycznie powinna z racji swojego wyprofilowania).

Co o tym sądzicie? Pojutrze wybieram się w długą trasę +500km, owiewka ta jest dostępne od ręki w warszawskiej siedzibie firmy Heko i kosztuje zdecydowanie taniej niż na Allegro.

Jeśli napisałem w złym dziale to proszę o przeniesienie.
    Freshtimers.pl, czyli mój mały fanpage z samochodami na wielkim Facebooku

https://www.facebook.com/Freshtimers

Komentarz

• buldoggg
      Rider
      • 2014
      • 347
      • ALH 1.9 TDI VP 90 KM

Moim zdaniem w jakimś stopniu spełni to twoje oczekiwania tylko czy to wystarczy.......

Komentarz

• Maicroft
        Moderator
        S_OCP MemberModeratorr
        • 2004
        • 25757
        • Audi

Jak przy 100km/h dzieja sie z nia takie rzeczy, to trzeba wyregulowac zamek oraz boczne odbojniki, aby klapa porzadnie byla docisnieta, a nie latala w zamku.

Co innego gdyby taki problem byl przy 200km/h
        Spritmonitor.de

Komentarz

Pracuję...