Odma w Benzynowym AEE

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • majki
    Drive
    • 2008
    • 63

Odma w Benzynowym AEE

nie chce nic pisac ale ostatnio wracajac z dzialki zrobilem nowy rekord..
    3,6 litra na 100km srednia predkosc nie byla oszalamiajaca - wynosila 50km/h
    ogolnie jechalem ok. 90km/h z tym ze gaz glaskalem jak delikatne posladki, przyznam szczerze ze mimo wszystko jest to na codzien uciazliwe, wiec tak nie robie bo bym mogl uszkodzic turbo, ale czasami lubie sie podroczyc z Ojcem kto oszczedniej pojedzie

p.s trasa byla Barcin - Bydgoszcz czyli ok 40 km
    Takich dwóch jak nas trzech, to nie ma ani jednego...
  • piotrekpruszcz
    Ambiente
    S_OCP Member
    • 2007
    • 122

Odma w Benzynowym AEE

Witam , przeglądałem forum na temat odmy w silniku AEE i jedyne co znalazlem to jest cala masa na ten temat w silnikach diesla ani słowa o benzynie. Zastanawiam się czy można zmodyfikować odmę tak aby opary nie zanieczyszczały przepustnicy? Przerabiał ktoś może coś takiego? Jesli tak z góry dziękuję za wskazówki...

Komentarz

• daneczek76
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 3642
      • Toyota

Zamieszczone przez piotrekpruszcz
      Zastanawiam się czy można zmodyfikować odmę tak aby opary nie zanieczyszczały przepustnicy?
      Ja mysle że to niema sensu taką przepustnicy w AEE OI jak miałem to czysciłem średnio raz na około 60 tys. OCZYWISCIE przy założeniu że filtr powietrza wymieniasz co 15 tyś. także nie widze sensu.
      [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• -Piotr-
        L&K
        S_OCP Member
        • 2006
        • 1018
        • Octavia III (5E3)
        • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Kiedyś robiłem taką pseudomodyfikację odmy. Polegało to na włożeniu w rurke odmy zapory. Co to był za materiał nie pamiętam, ale dobrze powstrzymał to co wydostawało się z pokrywy zaworów zapewniając jednocześnie właściwe odpowietrzenie silnika. Komora filtra powietrza była po takiej modyfikacji czystrza.
        O I złota w kombi 1.6 BFQ - od tego Tu się zaczęło
        KIA Carens 2.0 CRDI - przerwa na kawę ....
        O III czarna liftback - reaktywacja

Komentarz

Pracuję...