Ja również uważam,że spotkanie jak zwykle udane. Coca-Cola oczywiście do rozważenia i zorganizowania. Pozdrawiam
Przepustnica a sekwencyjna instalacja??? Ma to cos wspólnego
Zwiń
X
-
Przepustnica a sekwencyjna instalacja??? Ma to cos wspólnego
Witam
Niedawno opisywalem niedomaganie mojej octavki (Strzelajacy gaz w sekwencji)))))) ktora doprowadza juz mnie do wariactwa. Bedac dzisiaj u gazownika doszedl do wniosku ze to moze jednak byc przepustnica bo troszke czasem wariuje na wolnych ale da sie jezdzic i ze to moze byc tego wina. Jakie ma wpływ nie w pełni dobrze pracujaca przepustnica do prawidlowego dzialania instalacji nie chodzi mi tu o gasniecie na wolnych tylko o te strzały. ???? Nie usmiecha mi sie kupic tylko tej przepustnicy ze wzgledu na to ze gazownikowi sie wydaje koszt 500zl China i 1200 orginal plus montaz plus adaptacja.
Czy ktorys z uzytkownikow mial podobny objaw??? wszelkie wskazowki sa mile widziane
PozdrawiamWPR 40X9 Nowy zawodnik
-
-
Dużo się mówi, że przy instalacji LPG ważny jest stan świec zapłonowych, kabli itp. Nie wspomina się natomiasat o ustawieniu, sprawdzeniu zapłonu. Strzelanie "w wydech" jest typowym objawem źle ustawionego zapłonu.O I złota w kombi 1.6 BFQ - od tego Tu się zaczęło
KIA Carens 2.0 CRDI - przerwa na kawę ....
O III czarna liftback - reaktywacja
Komentarz
-
-
proponuję najpierw wyczyścić potencjometr przepustnicy, niż od razu kupować nowy. jeśli masz nowe świece, kable - jakie wskazania daje sonda lambda? jak masz z katalizatorem - nie jest przytkany? no i to co kolega -Piotr-, sugeruje : zapłon. walnięcie w wydech to klasyczny przykład źle ustawionego zapłonu. albo po prostu lipna instalacja- jakąś polską masz tą sekwencję z tego co pamiętamZenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc
Komentarz
-
-
dokladnie polskie g..... katalizatora nie mam wyciety został A z tym zaplonem to co mozna zrobic????? Ja mam wymienione kable swiece kopulke palec. A z tym walnieciem to jest dziwne tak jak by sie podczas hamowania silnikiem wtryski nie odcinaly dopływu gazu. Jak odpuszcze tak przy 120/km powoli gaz nie gwałtownie to nie strzela.
Po majowce wstawiam ponownie Napisze jak cos sie zmieni PZDRWPR 40X9 Nowy zawodnik
Komentarz
-
-
kolego to nie zapłon, generalnie masz za bogatą mieszankę, i na pewno trzeba pomajstrować przy mapie wtrysku(chodzi o tzw punkty obciążeniowe)
Jedź do jakiegoś kumatego instalatora, bo to pewnie tylko kwestia regulacji - dawałem link do warsztatu. Jeśli chcesz dam Ci na priv numer telefonu do właściciela.
Myślę że na sto procent usuną przyczynę.
no chyba że coś w motorku piardłoByły posiadacz 1.8 Turbo
Nikt nie tańczy na trzeźwo, chyba że oszalał..
Komentarz
-
Komentarz