Przepustnica a sekwencyjna instalacja??? Ma to cos wspólnego

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • surowy
    Classic
    • 2008
    • 6

Ja również uważam,że spotkanie jak zwykle udane. Coca-Cola oczywiście do rozważenia i zorganizowania. Pozdrawiam
  • gsm-raf
    Classic
    • 2007
    • 28

Witam
    Niedawno opisywalem niedomaganie mojej octavki (Strzelajacy gaz w sekwencji)))))) ktora doprowadza juz mnie do wariactwa. Bedac dzisiaj u gazownika doszedl do wniosku ze to moze jednak byc przepustnica bo troszke czasem wariuje na wolnych ale da sie jezdzic i ze to moze byc tego wina. Jakie ma wpływ nie w pełni dobrze pracujaca przepustnica do prawidlowego dzialania instalacji nie chodzi mi tu o gasniecie na wolnych tylko o te strzały. ???? Nie usmiecha mi sie kupic tylko tej przepustnicy ze wzgledu na to ze gazownikowi sie wydaje koszt 500zl China i 1200 orginal plus montaz plus adaptacja.

Czy ktorys z uzytkownikow mial podobny objaw??? wszelkie wskazowki sa mile widziane

Pozdrawiam
    WPR 40X9 Nowy zawodnik

Komentarz

• -Piotr-
      L&K
      S_OCP Member
      • 2006
      • 1018
      • Octavia III (5E3)
      • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Dużo się mówi, że przy instalacji LPG ważny jest stan świec zapłonowych, kabli itp. Nie wspomina się natomiasat o ustawieniu, sprawdzeniu zapłonu. Strzelanie "w wydech" jest typowym objawem źle ustawionego zapłonu.
      O I złota w kombi 1.6 BFQ - od tego Tu się zaczęło
      KIA Carens 2.0 CRDI - przerwa na kawę ....
      O III czarna liftback - reaktywacja

Komentarz

• huwe
        Elegance
        S_OCP Member
        • 2005
        • 976

proponuję najpierw wyczyścić potencjometr przepustnicy, niż od razu kupować nowy. jeśli masz nowe świece, kable - jakie wskazania daje sonda lambda? jak masz z katalizatorem - nie jest przytkany? no i to co kolega -Piotr-, sugeruje : zapłon. walnięcie w wydech to klasyczny przykład źle ustawionego zapłonu. albo po prostu lipna instalacja- jakąś polską masz tą sekwencję z tego co pamiętam
        Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc

Komentarz

• gsm-raf
          Classic
          • 2007
          • 28

dokladnie polskie g..... katalizatora nie mam wyciety został A z tym zaplonem to co mozna zrobic????? Ja mam wymienione kable swiece kopulke palec. A z tym walnieciem to jest dziwne tak jak by sie podczas hamowania silnikiem wtryski nie odcinaly dopływu gazu. Jak odpuszcze tak przy 120/km powoli gaz nie gwałtownie to nie strzela.

Po majowce wstawiam ponownie Napisze jak cos sie zmieni PZDR
          WPR 40X9 Nowy zawodnik

Komentarz

• cook
            Ambiente
            S_OCP Member
            • 2005
            • 181

kolego to nie zapłon, generalnie masz za bogatą mieszankę, i na pewno trzeba pomajstrować przy mapie wtrysku(chodzi o tzw punkty obciążeniowe)

Jedź do jakiegoś kumatego instalatora, bo to pewnie tylko kwestia regulacji - dawałem link do warsztatu. Jeśli chcesz dam Ci na priv numer telefonu do właściciela.
            Myślę że na sto procent usuną przyczynę.

no chyba że coś w motorku piardło
            Były posiadacz 1.8 Turbo

Nikt nie tańczy na trzeźwo, chyba że oszalał..

Komentarz

• gsm-raf
              Classic
              • 2007
              • 28

DZieki COOK widzialem ich strone narazie pobujam sie na gwarancji jak to nie pomoze to odezwe sie do nich PZDR
              WPR 40X9 Nowy zawodnik

Komentarz

Pracuję...