Witam,niestety mnie nie będzie.Pozdrowienia dla Pary Młodej.
Problem przy gaszeniu silnika 1.9 TDi
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
Problem przy gaszeniu silnika 1.9 TDi
Witam
Panowie mam pewien problem z Octavką
Problem pojawił się dzisiaj po wymianie oleju nie wiem czy to ma cos z tym wspólnego.
Opis problemu:
Gdy gasze silnik to słysze takie małe "puffffff" jak otworzyłem maskę to widze że ten element co zobaczycie na zdjeciu jest połączony z "czyms" dzwignią i podczas gaszenia samochodu dzwignia cofa sie a potem wraca do normalnej pozycji wydajac przy tym dzwiek taki "pufff"Co to może być ???
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...71ce91590.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...1c335ba87.html
-
-
TTTM klapka w przepustnicy sie zamyka,jak sie myle niech ktos mnie poprawi,u mnie jest to samo.-----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM
Komentarz
-
ta dzwignia steruje przepustnicą w zaworze EGR i to ona zamyka gardziel w układzie dolotu powietrza powodując wyłączenie silnika 8)O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
Tak sie domyslałem że to dzwignia od jakiegoś dolotu.
Ale powiedzcie mi czy to jest sprawa normalna że tak robi???
Wcześniej wydawało mi sie że tak nie robił a jeżeli robił było to niesłyszalne.
Czy przy wymianie oleju mogło coś sie z tym stać ??
Komentarz
-
nic ci się nie stało. tak ma być.może dopiero teraz zwróciłeś uwagę. przepustnica zamykająca dolot powietrza w momencie gaszenia silnika.Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra.
masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc
Komentarz
-
-
Arek przecież napisał TTTM ten typ tak ma i to prawda.Zamieszczone przez ArekTTTM[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Komentarz
-
Dzieki bardzo za odpowiedz
Dzisiaj sprawdzałem to u kolegi który ma seata toledo z tym samym silnikiem i u niego to samo robi.
Ciekawe czemu kiedyś tego nie słyszałem
Komentarz
Komentarz