Zamieszczone przez wisnia
[O1] Problem z programowaniem Pilotów!!
Zwiń
X
-
[O1] Problem z programowaniem Pilotów!!
Witam!
Wymieniłem zamki i klucze na scyzoryki 1J0 959 753 AG.
Czytalem oczywiscie wczesniejsze posty na ten temat (potrzebuje zakodowac piloty) IMMO juz zakodowałem ale niemoge zaprogramować pilotów w konforcie.
Programowanie pilota vagiem:
46-moduł komfortu
02 - spr. kody usterek
05 - kasujesz usterki(jeżeli występują)
10 - adaptacja
kanał 00 - enter(kasowanie zaprogramowanych pilotów)
wybieram kanal 01 wpisuje 2 piloty naciskam przycisk zapisz a następnie naciskam przycisk na pilocie ( jeżeli masz więcej pilotów
to operacje musisz powtórzyć dla każdego w ciągu 15 s)
Ale niedopisuje mi pilotów
(wyrzuca mi pozniej blad 1179 - nieprawidlowo zaprogramowany klucz)
Czy może ktoś mi pomóc??
p.s. programowanie z zamka (przekrec stacyjke, zamknij drzwi recznie wcisnij... itd) nie dziala , samochod to Skoda Octavia 2001r. 1.9TDI 90km.
-
-
Zamieszczone przez lunio666p.s. programowanie z zamka (przekrec stacyjke, zamknij drzwi recznie wcisnij... itd) nie dziala , samochod to Skoda Octavia 2001r. 1.9TDI 90km.
U mnie w instrukcji jest chyba inaczej....Mi też nie działa drugi kluczyk od momentu gdy miałem problemy z pilotami, jeden się udało uruchomić, a drugi mimo , że sam pilot jest dobry nie otwiera/zamyka auta...może coś z tą procedurą synchronizacji jest inaczej.... :?:
Komentarz
-
-
Witam arci9.
Procedure możesz sobie przeczytać na stronie
Mam nadzieje że ci pomoże mi niestety niepomogło. według mnie powinieneś spróbować vagiem usunąć wszystkie piloty i zaprogramować jeszcze raz 2 na raz.
Robi sie to tak jak napisałen na samym początku.
Pozdrawiam
[ Dodano: Nie 29 Kwi, 07 17:54 ]
To jak ktoś pomoże ???
Komentarz
-
-
Witam.
Ja miałem ten sam problem tzn. chciałem zmienić piloty, bo stare przestały mi zamykać auto. Pojechałem do elektryka i ten dał mi nowe piloty, ale niestety nie udało się ich wgrać!!! Pojechałem do serwisu Bosha i tam gościu wgrał mi stare, ale po paru razach użytkowania wracał stary problem tj. ciągle nie zamykały auta, wię stwierdził, że coś jest nie tak z modułem komforu. Sama naprawa modułu, nie mówiąc już o nowym jest kosztowna, więc załozyłem nowy centralny, nie ruszając modułu i teraz działa dobrze. No i najważniejsze wyszło mnie to sporo taniej!!!!!
Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lunio666Witam arci9.
Procedure możesz sobie przeczytać na stronie
http://www.vag-com.pl/programowanie-pilotow.htm
pozdrawiam
Komentarz
-
-
Master's, Oto chodzi że stary pilot chodzi na częstotliwości 434Mhz i nowe mają taką samą częstotliwość. wiec niewiem dlaczego mam problem.
Napisz mi co może być nie tak.
rad10, Ja też miałem problem z zamykaniem samochodu z pilota tylko sie otwierał. Okazało sie że jest mikrostyk zepsuty (zwarty) w drzwiach kierowcy dlatego niechciał sie zamykać.
arci9, to wygląda tak
Jeden z kluczyków pojazdu (stary - z zakodowanym i działającym pilotem) umieść w stacyjce i włącz zapłon w pozycję ON (nie uruchamiaj pojazdu!).
Teraz zamknij samochód od zewnątrz ("ręcznie" - nie pilotem!) używając do tego kluczyka zespolonego razem z niedopasowanym jeszcze pilotem (zamykaj drzwi kierowcy).
Teraz w ciągu 5 sekund od zamknięcia drzwi naciśnij przycisk UNLOCK (otwieranie) w niedopasowanym jeszcze pilocie. Ilość naciśnięć przycisku UNLOCK odpowiada za pozycję pilota w pamięci sterownika. Dwukrotne naciśnięcie przycisku otwierania spowoduje zapisanie pilota na drugiej pozycji pamięci, trzykrotne -
na trzeciej itd.
Po zakończeniu ustalania pozycji programowanego w danej chwili pilota, zaczekaj 5 sekund po czym naciśnij przycisk UNLOCK (na nowo zakodowanym pilocie).
Wyłącz zapłon i wyciągnij kluczyk ze stacyjki. Sprawdź działanie pilota: naciśnij przycisk LOCK aby zamknąć pojazd. Naciśnij UNLOCK - aby otworzyć.
[ Dodano: Sro 02 Maj, 07 20:17 ]
Jest mi ktoś w stanie pomóc ??
Komentarz
-
-
Aby nie tworzyć nowego wątku
Mam piloty stare zwykłe z częstotliwością 433 Mhz i kupiłem scyzoryki z częstotliwością 434 Mhz.
I tu nasuwa się pytanie, czy da rade podpiąć je pod moje autko (moduł komfortu ) czy nie??
Jeśli tak to w jaki sposób ??__________________________________
Witaj szkoło, żegnajcie kochane pieniążki.
Komentarz
-
Komentarz