[O1] Problem z programowaniem Pilotów!!

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • woliper
    Classic
    • 2008
    • 37

Zamieszczone przez wisnia
    przyznaje że spisywało sie o wiele lepiej
    cos wiecej :?:
  • lunio666
    Drive
    • 2007
    • 78

Witam!
    Wymieniłem zamki i klucze na scyzoryki 1J0 959 753 AG.
    Czytalem oczywiscie wczesniejsze posty na ten temat (potrzebuje zakodowac piloty) IMMO juz zakodowałem ale niemoge zaprogramować pilotów w konforcie.
    Programowanie pilota vagiem:
    46-moduł komfortu
    02 - spr. kody usterek
    05 - kasujesz usterki(jeżeli występują)
    10 - adaptacja
    kanał 00 - enter(kasowanie zaprogramowanych pilotów)
    wybieram kanal 01 wpisuje 2 piloty naciskam przycisk zapisz a następnie naciskam przycisk na pilocie ( jeżeli masz więcej pilotów
    to operacje musisz powtórzyć dla każdego w ciągu 15 s)
    Ale niedopisuje mi pilotów
    (wyrzuca mi pozniej blad 1179 - nieprawidlowo zaprogramowany klucz)

Czy może ktoś mi pomóc??

p.s. programowanie z zamka (przekrec stacyjke, zamknij drzwi recznie wcisnij... itd) nie dziala , samochod to Skoda Octavia 2001r. 1.9TDI 90km.

Komentarz

• koja86
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 3178

lunio666, wydaje mi się ,że powinieneś wczytać najpierw jeden pilot a dopiero potem drugi większość alarmów które znam tak działa chyba że masz program który bezpośrednio wczytuje częstopliwość na wszystkie piloty ?
      Takie zwykłe Ambiente

Komentarz

• lunio666
        Drive
        • 2007
        • 78

Ja nieposiadam żadnego alarmu. Jak wpisuje 3 piloty do konfortu i po kolei wciskam w pilotach UNLOCK to tylko ten stary sie programuje a 2 scyzoryki nic. Z tego co wiem można tylko odrazu zakodować wszystkie piloty bo później niemożna doprogramować żadnego chyba.

Komentarz

• arci9
          RS
          • 2004
          • 2007

Zamieszczone przez lunio666
          p.s. programowanie z zamka (przekrec stacyjke, zamknij drzwi recznie wcisnij... itd) nie dziala , samochod to Skoda Octavia 2001r. 1.9TDI 90km.
          Z twoim problemem Ci nie pomogę, ale czy możesz opisać dokładnie tą procedurę powyżej?
          U mnie w instrukcji jest chyba inaczej....Mi też nie działa drugi kluczyk od momentu gdy miałem problemy z pilotami, jeden się udało uruchomić, a drugi mimo , że sam pilot jest dobry nie otwiera/zamyka auta...może coś z tą procedurą synchronizacji jest inaczej.... :?:

Komentarz

• lunio666
            Drive
            • 2007
            • 78

Witam arci9.
            Procedure możesz sobie przeczytać na stronie

Mam nadzieje że ci pomoże mi niestety niepomogło. według mnie powinieneś spróbować vagiem usunąć wszystkie piloty i zaprogramować jeszcze raz 2 na raz.
            Robi sie to tak jak napisałen na samym początku.
            Pozdrawiam

[ Dodano: Nie 29 Kwi, 07 17:54 ]
            To jak ktoś pomoże ???

Komentarz

• Master's
              Ambiente
              • 2004
              • 100

Nie ta częstotliwość paracy pilotów
              Pogromca mitów...o pieknych koniach

Komentarz

• rad10
                Ambiente
                S_OCP Member
                • 2006
                • 180

Witam.

Ja miałem ten sam problem tzn. chciałem zmienić piloty, bo stare przestały mi zamykać auto. Pojechałem do elektryka i ten dał mi nowe piloty, ale niestety nie udało się ich wgrać!!! Pojechałem do serwisu Bosha i tam gościu wgrał mi stare, ale po paru razach użytkowania wracał stary problem tj. ciągle nie zamykały auta, wię stwierdził, że coś jest nie tak z modułem komforu. Sama naprawa modułu, nie mówiąc już o nowym jest kosztowna, więc załozyłem nowy centralny, nie ruszając modułu i teraz działa dobrze. No i najważniejsze wyszło mnie to sporo taniej!!!!!
                Pozdrawiam

Komentarz

• arci9
                  RS
                  • 2004
                  • 2007

Zamieszczone przez lunio666
                  Witam arci9.
                  Procedure możesz sobie przeczytać na stronie

http://www.vag-com.pl/programowanie-pilotow.htm
                  Dzięki za info, ale miałem na mysli bardziej synchronizację pilotów niż samo zaprogramowanie w dodatku do czego potrzebny jest Vag-com, a którego ja nie mam Nic , przy okazji wizyty w serwisie przypomnę się im , żeby mi zaoprogramowali druiego pilota .
                  pozdrawiam

Komentarz

• lunio666
                    Drive
                    • 2007
                    • 78

Master's, Oto chodzi że stary pilot chodzi na częstotliwości 434Mhz i nowe mają taką samą częstotliwość. wiec niewiem dlaczego mam problem.
                    Napisz mi co może być nie tak.

rad10, Ja też miałem problem z zamykaniem samochodu z pilota tylko sie otwierał. Okazało sie że jest mikrostyk zepsuty (zwarty) w drzwiach kierowcy dlatego niechciał sie zamykać.

arci9, to wygląda tak
                    Jeden z kluczyków pojazdu (stary - z zakodowanym i działającym pilotem) umieść w stacyjce i włącz zapłon w pozycję ON (nie uruchamiaj pojazdu!).

Teraz zamknij samochód od zewnątrz ("ręcznie" - nie pilotem!) używając do tego kluczyka zespolonego razem z niedopasowanym jeszcze pilotem (zamykaj drzwi kierowcy).

Teraz w ciągu 5 sekund od zamknięcia drzwi naciśnij przycisk UNLOCK (otwieranie) w niedopasowanym jeszcze pilocie. Ilość naciśnięć przycisku UNLOCK odpowiada za pozycję pilota w pamięci sterownika. Dwukrotne naciśnięcie przycisku otwierania spowoduje zapisanie pilota na drugiej pozycji pamięci, trzykrotne -

na trzeciej itd.

Po zakończeniu ustalania pozycji programowanego w danej chwili pilota, zaczekaj 5 sekund po czym naciśnij przycisk UNLOCK (na nowo zakodowanym pilocie).

Wyłącz zapłon i wyciągnij kluczyk ze stacyjki. Sprawdź działanie pilota: naciśnij przycisk LOCK aby zamknąć pojazd. Naciśnij UNLOCK - aby otworzyć.

[ Dodano: Sro 02 Maj, 07 20:17 ]
                    Jest mi ktoś w stanie pomóc ??

Komentarz

• Guguś
                      L&K
                      S_OCP Member
                      • 2008
                      • 1212

Aby nie tworzyć nowego wątku

Mam piloty stare zwykłe z częstotliwością 433 Mhz i kupiłem scyzoryki z częstotliwością 434 Mhz.

I tu nasuwa się pytanie, czy da rade podpiąć je pod moje autko (moduł komfortu ) czy nie??

Jeśli tak to w jaki sposób ??

Witaj szkoło, żegnajcie kochane pieniążki.

Komentarz

Pracuję...