Christopher, przyjedz do wrocka na spota, nasz magig Zbyszek powie co jest i co boli twa niunie
[O1] Hamulce - kosztorys
Zwiń
X
-
[O1] Hamulce - kosztorys
Witam!
Dzis w NORAUTO konsultant wycenil mi hamulce. Zaproponowal tarcze BREMBO (288mm) i klocki FERODO.
Tarcze przod - 262PLN
Tarcze tyl - 194PLN
Klocki przod - 145PLN
Klocki tyl - 100PLN
Montaz klockow i tarcz 140PLN
Calosc 846PLN
Czy taka cena jest dobra? Termin mam we wtorek. Czy uda mi sie kupic to taniej?
Pozdrawiam, Ewa.
-
-
lepiej wziasc nawiercane zimmermany , a ferodo sa okCo do brembo to sie nasluchalem roznych opini. Chociaz tez Zimmy lubia troche bic jak sie je za szybko schlodzi w kaluzy :|
Old Octavia 1.9 AHF - New Leon 2.0 BKD - New Passat 2.0 HGW ;-) Pontiac Trans Am 7.5
Spoty Lublin - kazda pierwsza sroda miesiaca. Zapraszamy
Komentarz
-
-
zapytaj o ceny tutaj http://www.deko.wroclaw.pl/
nad BREMBO bym się mocno zastanowił
poczytaj http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...rcze+hamulcowe
O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
W tej cenie masz bez bólu komplet ATE PD 280x22 mm (przód ok 340 zl), klocki ATE podobnie jak Ferodo Premier to wydatek ok 140 zl na przód. Na tyl dalbym ATE zwykle + klocki ATE/Ferodo lub tarcze Bosch + klocki Bosch. Dobre sa tez gadkie tarcze ATE, Zimmermann i EBC.
Jak juz zakladabym to kompletem "firmowym" czyli np ATE tarcze + klocki, Bosch tarcze + klocki. Ferodo mozna dawac z sumie do kazdej z tych tarcz i bedzie ok.
Unikalbym wierconych Zimmermannow bo sie szybko gna. Dobre sa tez klocki standardowe Mintex ale lubia popiskiwac.
Ceny zaproponowali uczciwe, takie jak mniej wiecej normalnie placi sie. Na komplecie Bosch przód + tyl i klocku Bosch wyszo by pewnie na dzis najtaniej bo maja dobre promocje dla warsztatów (strzelam z pamieci do Skody: tarcze przód ok 230-250 zl, klocek przod 120-130 zl, tarcze tyl ok cos ok 150 zl, klocek tyl 68 zl). Ostanio Audi A4 robiem znajomej w zaprzyjanionym warsztacie i cenowo wyszo bardzo tanio mimo, ze tam z tylu jest tarcza odlana razem z piasta i musialo byc dane ATE. Do tego jeszcze doszly lozyska na tyl. Podobnie cenowo wyszyszly by pewnie gladkie tarcze EBC a beda lepsze od Brembo.
Przepraszam za brak polskich znakow ale pisze z Krolestwa Albionu.
PozdrawiamBył czarny Leon jest Superb 2.0 CFGB+
Komentarz
-
-
Ja mam komplet Brembo (gładkie)&Ferodo-chyba Premier. Hamuje ten zestaw bardzo dobrze, wóz w miejscu staje. Nie polecam jednak, bo piszczą przy hamowaniu w jeździe miejskiej (na niskich prędkościach) nie gorzej niż niejeden pociąg.
EDIT
Kupowałem w http://www.hamulce.net/ - cena była niezła, komplet przód+tył razem wyszło 600. Za montaż z tego co pamiętam to płaciłem 150PLN.Obecnie na tapecie Subarak OBK 2.0D
Komentarz
-
-
to ja dodam swoje...
jak zawsze polecam tarcze brembo (gładkie) + klocki ferodo (premier), w każdym swoim aucie i autach rodziny wszyscy jeździmy na takich zestawach i nikt nigdy nie narzekał na bicie tarcz czy piszczenie. W tak zwanym między czasie mieliśmy styczność z innymi produktami, ale ponieważ to było dawno na rynku były chyba tylko produkty ebc - okazywało się, że jednak brembo + ferodo.
w swoim kombi zmieniłem niedawno, zestaw zakupiłem sobie na allegro, od człowieka, który ma sklep internetowy. Cena za tarcze przód 280 i kloce premier to 299 zł. Ceny wymiany nie znam, ponieważ zmieniam sam. Ciekawostka - brembo nawierca w tarczach dwa otworki nie na wylot. Jeśli widać już tylko jeden - tarcze wymagają sprawdzenia, nie widać żadnego - do wymiany. Proste, ale jakże pomocne rozwiązaniebyła octa jest bora.. 1.9 TDI AJM
a teraz... znowu octa ;-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pawelskiCiekawostka - brembo nawierca w tarczach dwa otworki nie na wylot. Jeśli widać już tylko jeden - tarcze wymagają sprawdzenia, nie widać żadnego - do wymiany. Proste, ale jakże pomocne rozwiązanieObecnie na tapecie Subarak OBK 2.0D
Komentarz
-
-
gwarancja będzie tylko wtedy jeżeli montaż hamulców wykonasz w warsztacie samochodowym i będziesz mieć fakturę na wymianę hamulców.
Znajomy, który się zna na mechanice kupił tarcze, sam je wymienił, po pół roku jedna się wykrzywiła, zgłosił reklamacje i ... zonk. Zarzucili nieprawidłową wymianę tarcz i nie uznali reklamacji.lacze
O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
Komentarz