W warszawie wymieniałeś? Nie spytałem o zniżkę bo nadal nie jestem oklejony :niewiem tylko pasek pod tablicą.... :?
Oczywiscie ze w wawie na ul. artyleryjskiej, wystarczylo tylko ze wspomialem o takiej znizce i pani zaznaczyla to w zleceniu. Nawet nie wiem czy sprawdzali naklejkie, zostawilem auto i poszedlem do cerfura na zarcie i kino :wink:
W dniu dzisejszym pojawil sie problem z rozruchem auta. Na desce podczas zaplonu nie wlacza sie kontrolka świec żarowych i za żadne skarby nie można uruchomić pojazdu Octavia 1,9 TDI. Czy macie na to jakis pomysl? Moze z własnego doświadcznia ktos już to przeszedł. Z góry dziękuje za pomoc.
pozdrawiam.
Xsebek
patrzylem, ale powiem szczerze ze nie znalazlem bezpiecznkiow od świec żarowych (cyt. z podrecznika uzytkownika). Może chodzi o inny bezpiecznik. Który?
nie wiem czy dobrze mysle ale jesli swiece wogole nie grzeja to moze to tez byc przekaznik swiec zarowych(chyba ze to jest to samo co opisujecie pozdr.
Ale swiece temu autu nie sa potrzebne, mozna tam druty wkrecic i ma zapalic.
Tu jest cos innego, bo na tej lampce sadze, ze uruchamia sie jeszcze cos, czego brak i dlatego auto nie odpala. Tak wiec VAG do raczki i sprawdzic jakiego czujnika mamy blad.
Zagadaj do kogos z Gdanska, albo odrazu uderz do Roberte Rob555
przekaźnik świec żarowych trzeba sprawdzić jako drugi element po bezpiecznikach. W O I przekażnik ten jest pod deską rozdzielczą z lewej strony. xsebek, sprawdż wszystkie bezpieczniki z opisu z instrukci obsługi, w których opisie jest mowa o silniku diesla, o sterowaniu silnika.
O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
na tej lampce z tego co wiem to tylko swiece pala, wiec raczej moze byc tutaj problem z tym przekaznikiem o ktorym pisze diesel. Ale Panowie, powiedzcie mi jak sprawdzic bezpieczniki od aku. Gdzie je znajde?
[ Dodano: Wto 01 Maj, 07 22:55 ]
Maicroft piszesz abym uderzy do Rob555. Rozumiem ze to jakis magik?
xsebek, podajesz różne oznaczenia silnika w swoim opisie. AHF ma 110KM, nie 130 KM. Odczytaj z dokumentów nr silnika, pierwsze trzy literki to oznaczenie silnika :!:
O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz