endryu, szkoda, co wy chcecie po tym jak koledze NICO u śliwki na "lewą" stronę założyli to ja już uwierzę we wszystko jeśli chodzi o szyby
[O2] Z serii: czy warto kupic
Zwiń
X
-
[O2] Z serii: czy warto kupic
Witam,
Powaznie mysle o wstapieniu w szeregi OCP 8) - aktualnie mam na oku nastepujace auto:
Octavia II, 2.0 TDi Elegance
- 2005 (swiezo po gwarancji)
- 30kkm (przeglad na 15kkm zrobiony)
- brak DPF
- xenon, nawigacja, skora
- 1. wlasciciel
- bezwypadkowa
- hatchback
- nie wiem jakie oznaczenie ma silnik - byly inne niz BKD ??
ok 64kzl (+oplaty) - warto ?
ps. jesli wiecie o czym na co szczegolnie trzeba zwrocic uwage w modelu z 2005 to dajcie cynk - archiwum sukcesywnie przegladam.PZDR
Tomek
-
-
Zamieszczone przez tmwPowaznie mysle o wstapieniu w szeregi OCP
Czy warte oblukane auto swojej ceny, należało by to sprawdzić w innych ofertach. Bardziej liczy się jego stan. Jeśli był sewisowany prześwietlisz jego historię.Przebieg praktycznie żaden. Przy typowej eksploatacji nie powinny mu doskwierać żadne bolączki.O I złota w kombi 1.6 BFQ - od tego Tu się zaczęło
KIA Carens 2.0 CRDI - przerwa na kawę ....
O III czarna liftback - reaktywacja
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez -Piotr-gra warta świeczki i nie zastanawiał bym się na tym. Nic nie ryzykujesz :szeroki_usmiech .
Zamieszczone przez -Piotr-Czy warte oblukane auto swojej ceny, należało by to sprawdzić w innych ofertach. Bardziej liczy się jego stan. Jeśli był sewisowany prześwietlisz jego historię.Przebieg praktycznie żaden. Przy typowej eksploatacji nie powinny mu doskwierać żadne bolączki.
BTW Dzis ogladalem kombi 12.2005, 33kkm, Elegance za jedyne 77kzl. Wypas mniejszyi do tego lakier w bardzo kiepskim stanie - myjnia automatyczna = rysa na rysie.PZDR
Tomek
Komentarz
-
-
tmw, podstawa zobacz czy nie jest bite, potem czy silnik zdrowy. Jak będzie wszystko ok a autko jest zadbane to jest warte wydania na nie pieniędzy. Zresztą właściciele takich autek w super stanie zawsze chcą za nie trochę więcej niż cena rynkowa tu sprzedawane na forum zadbane też są droższe i znajdują nabywców, zadowolonych nabywców.PerfectService by DGW
Skoda Octavia 2FL Combi L&K 2.0 TDI BKD+
Skoda Octavia 1 Combi 1.9 TDI AHF
Skoda Fabia RS 1.9 TDI ASZ+
Komentarz
-
-
Odpowiedz zbiorcza:
Adrian
Auto jest niby bezwypadkowe - oczywiscie przed kupnem pewnie bede to sprawdzal - stoi u dealera wiec przynajmniej teoretycznie pewnosc jest wieksza.
Powiem Tobie tak: gdyby tutaj ktos chcial sprzedac podobna Octavie to pewnie bym sie dlugo nie zastanawial - naleze do tych ktorzy wola zaplacic troche wiecej ale miec pewnosc, ze nie bedzie to mina. A poniewaz narazie u nas nic ciekawego nie znalazlem to szukam w .de - ceny porownywalne a wypas lepszy.
Ta dzisiejsza za 77kzl odpada - cena wysoka, lakier kiepski, pierwszy przeglad przy 30kkm, poza tym auto wyglada mi na SAPowe - moze jacys dziennikarze nim latali (?).
cieq
Wiem, ze 30kkm to pestka, jedyne co mnie martwi to to, ze czesc dostepnych OII jest juz w wersji "przeglad co 30kkm" i nie musze chyba pisac kiedy te auta maja robiona pierwsza wymiane oleju ...
Auto jest z manualna skrzynia - wiem, ze DSG jest OK ale jakos wole wachlowac.
Nie jest sprowadzona - jest do sprowadzenia, jesli zapadnie decyzja to po nia pojade.
W temacie lakieru to powiem szczerze to to jest niezly badziew - a najlepsze jest to, ze "moja" tez jest czarna
koja86
Auto (na zdjeciach) wyglada BDB. Bedzie dezycja o zakupie to zrobie sobie wycieczke i sam ocenie.
THXPZDR
Tomek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tmwTa dzisiejsza za 77kzl odpada - cena wysoka, lakier kiepski, pierwszy przeglad przy 30kkm, poza tym auto wyglada mi na SAPowe - moze jacys dziennikarze nim latali (?).
Z tego co napisałeś co posiada ten samochód to cena jest ok . U nas za tą cenę i z tym przebiegiem ciężko coś znaleźć .
A co do oznaczenia to każdy na forum kto ma 2.0 TDI to jest BKD , choć mogę się mylić.
Jedyne co mogę życzyć to udanego zakupu i miłego przeglądania forum
Sorry za OT :tmw, Narzekasz na JTD?Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl
Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl
Jest O1 1.6 BFQ
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ZiomalA jaką masz pewność , że ta skoda którą sobie wypatrzyłeś nie wygląda na Skoda Auto Deutschland ? Też przecież stoi u dilera , nie to że się czepiam .
Zamieszczone przez ZiomalZ tego co napisałeś co posiada ten samochód to cena jest ok . U nas za tą cenę i z tym przebiegiem ciężko coś znaleźć .
A co do oznaczenia to każdy na forum kto ma 2.0 TDI to jest BKD , choć mogę się mylić.
UPDATE: juz wiem
AZV - 2.0 16V 136KM
BKD - 2.0 16V 140KM
Zamieszczone przez ZiomalJedyne co mogę życzyć to udanego zakupu i miłego przeglądania forum
Zamieszczone przez ZiomalSorry za OT :tmw, Narzekasz na JTD?Uzywana Crome ciezko trafic z wyposazeniem, ktore bym chcial i w akceptowalnej cenie, a nowe Bravo - jest fajne ale troche przyciasne - choc jeszcze sie nad nim waham :twisted: Jesli ASO da dobra cene to kto wie hehe.
PZDR
Tomek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tmwPewnosci nie mam i moze byc dokladnie tak jak piszesz. Co przemawia za tym, ze tak nie jest: przebieg (ok 30kkm w 2 lata to IMO malo), auto jest u dealera innej marki
Zamieszczone przez tmwNo wlasnie - z tego co mi sie wydaje to 2.0 wystepowaly chyba w 2 wersjach - musze to jeszcze dobrze sprawdzic. Wiem, ze BKD przewazniej jest mocniejsza i chyba lepsza do modyfikacji - ale moge sie mylic.
Zamieszczone przez tmwZdecydowanie nie - to moje 2. JTD i z obu jestem zadowolony - ale przyszedl czas na zmiane Uzywana Crome ciezko trafic z wyposazeniem, ktore bym chcial i w akceptowalnej cenie, a nowe Bravo - jest fajne ale troche przyciasne - choc jeszcze sie nad nim waham Jesli ASO da dobra cene to kto wie heheByła O1 130/280 powered by turbodiesel.pl
Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl
Jest O1 1.6 BFQ
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ZiomalJa miałem okazję się przejechać Stilo MW JTD 115km bodajże to całkiem całkiem chodziło ale miałem odczucie że moja 110 lepiej idzie , ale kultura pracy w JTD wiele przyjemniejsza. Ale dobra EOT. :wink:(teraz ban murowany) Od momentu jak mam 150KM przeskoczylem do wyzszej "klategorii wagowej"
EOT
Raz jeszcze wszystkim dziekuje, jak zakupie to sie pochwale ! :twisted:PZDR
Tomek
Komentarz
-
-
tmw, Jest jeszcze silnik 136KM w wersji 8 zaworowej, ale takiego do Octavii nie wsadzali.
Ten AZV byl chyba wlasnie na samym poczatku bo w ETCE widnieje pod oznaczeniem produkcji 05/04 i nie ma konca produkcji :cry: Spelnia EU-4, a nasze krajówki spelniaja dopiero od 01.01.2006 :twisted:
Generalnie polecam szukac 2.0 16V BKD i tez nie pierwsze sztuki z 2004 roku, bo o tych slyszy sie, ze maja slabe glowice i pekaly - na wlasne oczy nie widzialem, takie cos wrzucili kilka lat temu do netu Niemcy.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maicrofttmw, Jest jeszcze silnik 136KM w wersji 8 zaworowej, ale takiego do Octavii nie wsadzali.
Zamieszczone przez MaicroftTen AZV byl chyba wlasnie na samym poczatku bo w ETCE widnieje pod oznaczeniem produkcji 05/04 i nie ma konca produkcji :cry: Spelnia EU-4, a nasze krajówki spelniaja dopiero od 01.01.2006 :twisted:Moze w .de BKD spelnial EU-4 szybciej - wiadomo jakie oni maja podejscie do ekologii. DPF nie ma.
Zamieszczone przez MaicroftGeneralnie polecam szukac 2.0 16V BKD i tez nie pierwsze sztuki z 2004 roku, bo o tych slyszy sie, ze maja slabe glowice i pekaly - na wlasne oczy nie widzialem, takie cos wrzucili kilka lat temu do netu Niemcy.
THXPZDR
Tomek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftZ EU4 jest tak, ze w Niemczech to one mialy tak w 2004 i 2005 a u nas, bo nikt nie patrzy na ekologie byly homologowane na EU3 i stal sie cud 1.1.2006 kiedy to nagle te same silniki spelniaja EU4.
Dzieki.PZDR
Tomek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maicrofttmw, Wlasnie na te z Niemiec pytaj czy nie maja DPF-a bo oni to mieli w opcji, a wiadomo jak to u nich. Jest DPF to podatek nizszy, wiec kupowali z nim. Warto sprawdzic, chociaz juz podobno u nas tunerzy powoli dochodza do tego jak sie go pozbyc z programu
Ta "moja" nie ma DPF ale spelnia EU-4 - ulatwi mi to prace "modernizacyjne" :twisted:
Przy okazji korespondencji z niemieckim dealerem Skody dowiedzialem sie, ze mozna domontowac DPF ... za jedyne 970E. Skoro mozna domontowac to pewnie da sie wymontowac :twisted:PZDR
Tomek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftTak, w ksiazce serwisowej w odpowiednim miejscu na takiej naklejce jest kod literowy, ktory odpowiada za DPF. Nie mam w tej chwili jak tego sprawdzic, bo auto jest daleko, moze ktos z kolegow podpowie jakie to bylo oznacznie
Wydaje mi sie, ze obecnosc DPF jest jeszcze gdzies indziej odnotowywana - pewnie w Briefie ? Jesli DPF bylby zakodowany to pewnie tak jak z kodem silnika Sprzedawca by sobie z nim nie poradzil a to ze nie ma DPF potwierdzil, zaznaczajac ze spelnia EU-4.
W kazdym badz razie czekam na fax/mail z ksiazki serwisowej - czy moge go Tobie podeslac na priv w celu pomocy z rozkodowaniem ??
Przy okazji okazalo sie, ze auto jednak jest juz wersji "przeglady co 30kkm" - mozliwe jest aby tak bylo - data pierwszej rej. 05.2005.
Przegladu zrobionego nie ma bo troche do 30kkm brakuje - zachwycony tym nie jestem ale chyba wiekszosc tych mlodszych OII bedzie tak miala wiec .. trudno. Martwi mnie to 30kkm na jedym olejuPZDR
Tomek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tmwPrzy okazji okazalo sie, ze auto jednak jest juz wersji "przeglady co 30kkm" - mozliwe jest aby tak bylo
[ Dodano: Nie 06 Maj, 07 14:49 ]
O I złota w kombi 1.6 BFQ - od tego Tu się zaczęło
KIA Carens 2.0 CRDI - przerwa na kawę ....
O III czarna liftback - reaktywacja
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez -Piotr-Możliwe i zależy od ustawionego serwisu olejowego QG. Zawsze można zmienić w opcji wymiane oleju co 15 kkm biorąc pod uwagę i olej silnikowy.
[ Dodano: Pon 07 Maj, 07 12:13 ]
Zamieszczone przez MaicroftTak, w ksiazce serwisowej w odpowiednim miejscu na takiej naklejce jest kod literowy, ktory odpowiada za DPF.
Najwazniejsze - jest "ZC 103kW BKD" :twisted:
Wiekszkosc kodow rozkodowalem tylko nie wiem jakis kod maja xenony ?
Auto ma lampy z soczewkami wiec chyba sa xenony ?
Scan:
PZDR
Tomek
Komentarz
-
Komentarz