Czesc ! Zalozylem ten temat poniewaz dzisiejsza jazda po to aby wymienic przeguby mogla sie skonczyc dla mnie i mojej wybranki tragicznie
mianowicie w poniedzialek odwiedzilem mechanika poniewaz "cos" mi stukalo w podloge... mechanik wsiadl do samochodu przewiozlem go, wjechalismy na szarpaki i stwierdzil na pewno przeguby sie rozlecialy wiec mowie tak : "ile mnie wyniesie taka impreza?"
pan po podliczeniu powiedzial ze 680 zl wydalo mi sie wyjatkowo duzo wiec zadzwonilem tu i tam i oryginalne niemieckie zamowilem sobie za 195 zl sztuka plus robocizna u znajomego mechanika 50 zl mowie ok trudno ale jadac do katowic zgubilem prawie kolo co sie okazalo sruby w kole byly niedokrecone :/ pojechalem do sliwki i kupilem 3 szpilki i komplet srub zabezpieczajacych i problem zniknal ! dodatkowo felga poszla do renowacji bo sie wykrzywila to dodatkowe 120 zl ... (dobrze, ze nie jechalem szybko bo moglo byc naprawde tragicznie) podumowujac jezeli nie macie zaufanego mechanika to trzeba na prawde byc uwaznym i podchodzic z dystansem do slow nieznanego mechanika !!
Radio:C90r+XDP210EQ Kable:Opt,Skyline,50 mm Wzm:XES M1+FP 1.800 Glosniki:SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante
ale to, że miałeś niedokręcone koło to masz pretensje do mechanika, czy do siebie??
jeśli w trakcie diagnozy odkręcał koła, to jak najbardziej uzasadnione. Pytanie : dlaczego miałeś poluzowane/niedokręcone śruby w kołach?
Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc
huwe, kolega nagashi wczoraj wracając ze spota w krościenku zaliczył dzwona bo mu sie koło odkręciło przy wymianie kół często informują aby po jakiś 100 km sprawdzić i ewentualnie dokręcić koła
no prawdopodobnie mialem to samo niedawno wymienialem oponki :/ po czesci moj blad rowniez ze nie sprawdzilem i nie dociagnalem ! teraz jezdze na zapasie bo fela w renowacji bo sie jajo zrobilo :O
Radio:C90r+XDP210EQ Kable:Opt,Skyline,50 mm Wzm:XES M1+FP 1.800 Glosniki:SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante
Najlepsze jest to, ze specjalnie pytalem "fachowca" czy trzeba po 100 km dokrecic bo jak mi mechanik zmienial tarcze to tak powiedzial, a on na to ze "nie juz wszysto gotowe".
Komu wierzyc jak nie gosciowi, ktory dziennie przykreca kilkanascie kol? A teraz koszta ok 3k mi wskoczyly :x
ja tez slyszalem i czulem :/ glownie rozchodzi sie o to ze myslalem ze to na serio przeguby sie tak telepia ale zmienilem zdanie jak cos mi pier... w drzwi wtedy wysiadlem i zaniemowilem :/
marekzu, wiesz to jest tak że tą myśl o niedokręceniu śrub na kole poprostu nie dopuszczasz do siebie i szukasz igły w stogu siana .Jednak jest to częsta przypadłość z tymi warsztatami i warto po wyjechaniu upewnić się czy kolesie dociągneli koła!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
no ja juz od teraz na pewno bede sprawdzal zeby taka sytuacja sie nie powtorzyla :/
Tak na marginesie ogladalem wczoraj interwencje i byl tam reportaz o chlopaku ktory mial wypadek i nie udzielono mu pomocy na tylnej klapie jego skody byla nalepka OCP czyli byl czlonkiem OCP bardzo przykra sprawa :/ lekarz o ile mozna go tak nazwac stwierdzil ze kierowca nie zyje a zyl :/ Straszne !
ziutsane, teraz propnuję zmienić lekko nazwę tematu, aby inni mieli większą jasność o co chodzi z tą ostrożnością co do mechaników.
co do tego programu w tv : poruszaliśmy ten temat na forum- o ile mnie pamięć nie myli - około rok temu. djczas, - jak widzisz kolega Nagash dokonał , nazwijmy to samokrytyki - czuł , i słyszał i jest wkj...(piiii) głównie na siebie. Sam miałem też kiedyś w życiu tą niekiepską okazję jechać na poluzowanych śrubach - przecież to rzuca autem po drodze- od razu był zjazd na bok, i dokładne oględziny kółek - ( z buta w oponę :wink: ).
Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc
marekzu, wiesz to jest tak że tą myśl o niedokręceniu śrub na kole poprostu nie dopuszczasz do siebie i szukasz igły w stogu siana .Jednak jest to częsta przypadłość z tymi warsztatami i warto po wyjechaniu upewnić się czy kolesie dociągneli koła!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
dlatego kola robie sobie sam , tyle ze swoja droga co to za mechanik ktory sprawdza auto na szarpaku i nie widzi ze mu kolo na boki lata ????
Tak na marginesie ogladalem wczoraj interwencje i byl tam reportaz o chlopaku ktory mial wypadek i nie udzielono mu pomocy na tylnej klapie jego skody byla nalepka OCP czyli byl czlonkiem OCP bardzo przykra sprawa :/ lekarz o ile mozna go tak nazwac stwierdzil ze kierowca nie zyje a zyl :/ Straszne !
Kolega przezyl i dochodzi do zdrowia :!:
bylo: Octa I Combi TDI+MTKATOWICE Jest: 170/365@204/430... cos tam jezdzi :twisted: Perfect service by DobryGrzesWawa
nie bardzo bylo widac zeby dochodzil do zdrowia :/ raczej sparalizowany jest
co do kola to kopalem w lewe i w prawe i nic nie wskazywalo na to ze sie cos odkreca na szarpakach tez niewiele bylo widac chyba a co do tego zdarzenia to kapnalem sie o co chodzi jak cos mi w drzwi strzelilo a to byla sruba (poprostu wystrzelila :O )
Komentarz