[O1] Klima manual

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kajo
    Classic
    • 2007
    • 4

[O1] Klima manual

A wiec tak godzina 14 pod łuczniczka koło komina. uwaga polozyli nie dawno progi zwalniajace :P

No a co do spotu jakos przed tym spotem 8 wrzesnia to proponuje teraz w srode 29 o godzinie 19 pod Tesco kolo gokardow.

Djczas na spocie 8 wrzesnia ustalimy z chlopakami w ktory dzien regularnie beda sie odbywac spoty.
  • lrobert
    Classic
    • 2006
    • 3

[O1] Klima manual

Witam,
    Problem dotyczy O1 TDI AHF z 2001r. Auto posiada klimatyzację manualną, która nie działa.
    Po wciśnięciu przycisku AC zapala się lampka, i nic więcej sie nie dzieje. Nie załącza sie kompresor ani wentylatory. Chciałem zacząć sprawdzanie klimy od przekaźnika, ale gdzie on się znajduje? Zgodnie z rozpiską płyty przekaźników jest to przekaźnik 13, ale u mnie nie ma tam nawet pustego gniazda. Auto ma dołożone webasto być może przez to przekaźnik jest przeniesiony w inne miejsce? Gdzie go szukać?

Pozdrawiam, Robert

Komentarz

• Fery
      Ambiente
      • 2006
      • 236

najlepiej podjechać na vaga.

Komentarz

• lrobert
        Classic
        • 2006
        • 3

Z klimą manualną ?

Komentarz

• RomanS
          Elegance
          • 2004
          • 804

Zamieszczone przez lrobert
          Problem dotyczy O1 TDI AHF z 2001r. Auto posiada klimatyzację manualną, która nie działa.
          Po wciśnięciu przycisku AC zapala się lampka, i nic więcej sie nie dzieje. Nie załącza sie kompresor ani wentylatory. Chciałem zacząć sprawdzanie klimy od przekaźnika,
          A ja bym zaczął od sprawdzenia ciśnienia w układzie. Kilka razy zetknąłem się dokładnie z takimi objawami i zawsze była to nieszczelność układu (brak czynnika lub za mało) a nigdy przekaźnik
          Pzdr, RomanS, Audi A6 Avant, 2,5 TDI

Komentarz

• endryu
            RS
            • 2006
            • 3773
            • Octavia II combi (1Z5)
            • CAXA 1.4 TSI 122 KM

a wtedy nie załączy się sprężarka klimy. Brak ciśnienia, a przez to brak smarowania.
            O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
            O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
            =================================================

Komentarz

• lrobert
              Classic
              • 2006
              • 3

Wiec przy braku ciśnienienia w ukladzie sprężarka nie startuje i żaden przekaźnik nie ma prawa "cyknać', rozumiem. Zastanawia mnie tylko wolne miejsce na przekaźnik. Zgodnie z radą RomanS zacznę od sprawdzenia szczelności i uzupełnieia czynnika, potem jeśli będzie potrzeba będę szukał dalej.

Komentarz

• krzynol
                RS
                S_OCP Member
                • 2007
                • 10960
                • Superb II combi (3T5)
                • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Może mi pomożecie z klimą. Mam też manualną. Jak włączam to lekko spadają obroty, na chwilę. Wentylatory się włączają. Ale nie chłodzi nic! Ciśnienie sprawdzałem domowym sposobem - poprzez zaworki do uzupełniania czynnika. Jak się wciśnie kulkę to syczy aż miło. Nie wiem co z tym robić. Jak pamiętam z zeszłego sezonu to po włączeniu AC obroty spadały dużo bardziej niż teraz.
                Tak sobie myślę, że jakby było za niskie ciśnienie to wentylatory też się nie włączą?
                Nie wiem czy mam rację.
                ->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
                ->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
                poprzednie modele:
                ->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
                ->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
                O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003

Komentarz

• Golfista
                  Ambiente
                  S_OCP Member
                  • 2005
                  • 183

Zamieszczone przez krzynol
                  Może mi pomożecie z klimą. Mam też manualną. Jak włączam to lekko spadają obroty, na chwilę. Wentylatory się włączają. Ale nie chłodzi nic! Ciśnienie sprawdzałem domowym sposobem - poprzez zaworki do uzupełniania czynnika. Jak się wciśnie kulkę to syczy aż miło. Nie wiem co z tym robić. Jak pamiętam z zeszłego sezonu to po włączeniu AC obroty spadały dużo bardziej niż teraz.
                  Tak sobie myślę, że jakby było za niskie ciśnienie to wentylatory też się nie włączą?
                  Nie wiem czy mam rację.

popros Janusza i powiedz,ze od Bartka od czerwonej Octy
                  Pozdrawiam Bartek.

Current: Honda Civic
                  Ex: O1

Komentarz

było tyle razy przerabiane
                    troszkę wysiłku bym prosił

Komentarz

Pracuję...