janusz_007, Z reguły jak wymieniam olej, to wiozę do serwisu swój kupiony z pewnego źródła i czekam aż przy mnie go wleją do mojego silnika. Może to się wydać dziwne, ale tak właśnie zachowuję się w polskich realiach na bazie różnych doświadczeń.
wymiania popychaczy
Zwiń
X
-
[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
-
-
po co wymieniać olej w ASO (jeżeli nie ma potrzeby, np.gwarancja). Jest tyle warsztatów specjalizujących się w wymianie oliwy, gdzie w trakcie wymiany można bez problemów uczestniczyć. Najlepiej wymienić samemu jeżeli ma się możliwości w postaci kanału, podnośnika lub najazdu warsztatowego. :lol:O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
Tez miałem problem z kupnem tego oleju 5W/40 i po długich poszukiwaniach wczoraj poddałem się zakupując MOBIL 1 5W-50, co sugerował wcześnie endryu. Ale widzę, że jest ok i więcej ludzi go poleca. Zresztą zobaczymy, zresztą i tak będzie o niebo lepszy od obecnego, bo powiem szczerze do tej pory był lany CASTROL TXT 5W-30 w ASO, ponieważ autko jeździło w mojej firmie i od nie dawna jestem jego posiadaczem. Jutro jadę zrobić przegląd na 90kkm. 8) Ale już nie do ASO :lol:O-I '02/03-1,9 TDI ICE - UNIDEN PRO 520 XL + WILSON Little Wil
SKODA OCTAVIA Sales Sheet 1950'Sk
Komentarz
-
-
po kupnie swojej Octavii od 1 właściciela 4,5 roku jeździła cały czas na Mobil 1 0W40 ja moze i z niewiedzy wlałem Mobil 1 5W50 (nie popatrzyłem sie do ksiązki serwisowej). Zrobiłem 15tys.km w ciągu roku i nie ma co ściemniać wzieła 1 litr oleju, potem czyli w lutym nalałem Mobil 1 0W40 narazie nie nalałem ani grama (ale z tym trzeba zaczekać do następnego roku). Moim zdaniem tak samo było słychać popychacze na tych olejach.
[ Dodano: Wto 08 Maj, 07 12:10 ]
czyli klepanie z 2-3 sekundy a potem cisza tylko miły klekot jak zawsze.
Komentarz
-
-
Ja też przeszedłem na Motula10W40 z Mobila 10W40 i przy odpalaniu głosniej słychać popychacze tzn. słychać je przez 2/3s a na Mobilu była cisza...dodam tylko że Mobilu z niemcowni a nie z marketu...Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793
www.tuneforce.pl
www.dpfserwis.pl
Komentarz
-
-
Ja leje mobil 1 5W50 od kupna auta przebieg 56kkm teraz ma 242kkm i oleju niebierz auto posiadam niecałe 3 lata ale olej wymieniam (15kkm sredno co 2-3 miesiace) u znajomego mechanika i staram sie zawsze być przy wymianie. Polecam ten olej tylo z dobrego zrudła. :lol:srebrne TDI 90PS AGR 244kkm
http://world2.monstersgame.pl/?ac=vid&vid=35081028
Komentarz
-
Komentarz