[O1] Dziwny objaw po 32 kkm

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • awizo
    Classic
    • 2007
    • 23

Ja zawsze zminiając coś w aucie próbuje podwyrzyć stadard nawiązać do wyższej klasy uszlachetnić. Jak się kmouś podoba taki dodatek to ok. (nie zależy mi na kłótni)Ja wolał bym pomalować listwy włożyć 16-17 albo wymienić wkłady w lusterkach na niebieskie
    Przypomina mi to zestaw dodatków do poloneza 97. Poza tym octavia to jedno z niewielu aut VW (płyta golf 4) , która akurat ma progi i to metalowe a zderzak dużo szlachetniejszy jest RS.
  • Sokół
    Classic
    • 2006
    • 21

Dziś rano wsiadam do swojej kochanej odpalam ją i ruszam. Czekam aż się rozgrzeje co nieco i ogień :-)) Wjeżdżam do Warszawy zwalniam do 60 i moje uszy i zmysł estetyczny przeżył szok. Po zdjęciu nogi z gazu w przednim lewym zawieszeniu - puk puk puk puk puk puk puk. Zaznaczę że bardzo synchroniczne, dodaję gazu cisza przyspieszam do 120 cisza, zdejmuję nogę z gazu puk puk puk puk puk. Jasna krew mnie zalała. Wychodzę z auta oglądam opony naciskam :-)) uciskam wizualnie oglądam i nic. Wsiadam z powrotem i to samo :-((. Miałem normalny przegląd przy 30,2 kkm i z zawieszeniem było wszystko ok. Panowie, co z nią jest nie tak? Taka kochana i piękna czeszka a tu mi ze złej strony się pokazuje. Czy macie jakieś domysły, co z nią może być nie tak? łączniczki? Dodam ze O1 1.9 combi 2006. Pozdrawiam
    Ceska Lipa

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

A kola to masz dokrecone, tak spytam z ciekawosci, bo ostatnio modne jest nie dokrecanie kol :twisted:
      Spritmonitor.de

Komentarz

• neck99
        L&K
        S_OCP Member
        • 2005
        • 1326

dokładnie - kolega ostatnio stracił koło po takim puk puk ...
        OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
        SII 2.0 TDI CFGB 170 CR Platinium+ F O T K I

Komentarz

• Sokół
          Classic
          • 2006
          • 21

Właśnie sprawdziłm ale mocno dokręcone i to bardzo :-)
          Ceska Lipa

Komentarz

• -Piotr-
            L&K
            S_OCP Member
            • 2006
            • 1018
            • Octavia III (5E3)
            • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Co by można zrobić w celu lokalizacji pukania :roll: W czasie pukania uchylić okno dla sprawdzenia, czy jest to słyszalne i na zewnątrz. W trakcie odgłosu wcisnąc pedał sprzęgła aby odciązyć układ napędowy; skrzynię biegów, półosie z przegubami. Delikatnie uzyć hamulca. Jak nie będzie to miało wpływu na pukanie pozostaje podjechać na podnośnik i zasymulować jazdę na podniesionym samochodzie.
            O I złota w kombi 1.6 BFQ - od tego Tu się zaczęło
            KIA Carens 2.0 CRDI - przerwa na kawę ....
            O III czarna liftback - reaktywacja

Komentarz

• neck99
              L&K
              S_OCP Member
              • 2005
              • 1326

-Piotr-, albo skoczyć na stacje diagnostyczną na rolki i szarpaki ..
              OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
              SII 2.0 TDI CFGB 170 CR Platinium+ F O T K I

Komentarz

• vanguard
                Classic
                • 2006
                • 26

Sokół

sprawdź jeszcze czy puka podczas jazdy na biegu i podczas hamowania silnikiem, czy też puka gdy jedziesz na luzie

ja też miałem stuki i byłem pewien że łożysko, ale okazało się, że do wymiany miałem koło zębate piątego biegu, przebieg był zbliżony do twojego

Komentarz

Pracuję...