sprzęgło jednokierunkowe czyli to koło pasowe to 170 pln, ale dochodzi koszt naprawy.
[O1] hałas bagażnika bazowego
Zwiń
X
-
[O1] hałas bagażnika bazowego
Wczoraj wieczorem zamontowałem belki bagaznika dachowego, i dziś wcześnie rano wyruszyłem na działkę do rodziny pożyczyć drabinę. Po ok. 1 km gdy na liczniku było 90, usłyszałem głośny szum, hałas jakby wyły wszystkie łożyska w kołach. Gwałtownie wyhamowałem, hałas ustał, ponownie doszedłem do 100 - hałas jak cholera i dopiero w tym momencie przypomniałem sobie (byłem jeszcze zaspany) o belkach na dachu - przeżyłem szok :shock: . Stąd moje pytania:
1 - czy ten hałas ustaje po zamontowaniu np. rowerów, nart
2 - czy jest jakiś sposób na ten hałas - bo przecież nie sposób jechać na narty 400 km z prędkością 80 km/godz (niby dopuszczalna wynosi 90 poza obszarem zabudowanym :lol: )
-
-
Zamieszczone przez sławek_w1 - czy ten hałas ustaje po zamontowaniu np. rowerów, nart
bedzie gwizdać ciągle ... trzeba w radio VOL zwiększyć ...
Jechałem 1400km do austrii tak i nie było az tak zle ... w sumie to nie przypominam sobie by mi to przeszkadzało.OII 2.0 TDI BKD 140 PD Elegance+ @182KM/408NM F O T K I
SII 2.0 TDI CFGB 170 CR Platinium+ F O T K I
Komentarz
-
-
sławek_w, jak zamontowałeś oryginał to troszkę głóośniej będzi opory powietrza to robiią ja zamontowałem podrubę i chałas jest zaaaajeeebis.....
Ale po zamontowaniu np. nart jest zdecydowanie ciszej nie wiem jak w przypadku rowerów bo są one mniej opływowe ale może być jeszcze gorzejTakie zwykłe Ambiente
Komentarz
-
-
Ja mam uniwersalne, kupowane na allegro i żadnego szumu nie mam.->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
aaa to bardzo możliwe, wręcz pewne->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Re: hałas bagażnika bazowego
Mam bagażnik bazowy Thule dedykowany do skody. Sam troszeczkę poświstuje i szumi ale nie jest źle . Po założeniu 3 bagażników rowerowych jest o wiele głośniej. A z 3 rowerami to jest dopiero odgłos. :szeroki_usmiechW wyborach miss, stwierdzenie "Dać za wygraną" nabiera zupełnie innego znaczenia.
Komentarz
-
Komentarz